Üdv mindenki!
Egy olyan megoldandó problémám volna, hogy dolgozom egy sablonnal, a tárgyban szereplővel.
Már sok-sok átalakításon keresztül ment, jelenleg így néz ki: http://www.demo.bagidesign.hu
Ilyenné szeretném csinálni: http://www.sminkek.hu
Már majdnem megvagyok, rengeteget dolgoztam vele, csak ennek a sablonnak nincsen oldalsó widget része.
A jobb oldalára szeretnék tenni egyet, hogy bannert, naptárat, nextgen gallery slideshow-t, ilyesmit tudjak kitenni majd oda.
Körülnéztem én már a gugliban, sok oldalt megnéztem, de bevallom, egyik sem volt olyan segítség, ami egyértelmű lett volna, azok alapján nem mertem elindulni.
Ha valaki tudna segíteni nekem ebben, megköszönném:
Üdv: Peti
Nem is olyan régen volt téma itt a Fórumon a widget terület létrehozása (ha használnád a keresőket… ):
http://forum.wpm.hu/topic/15481-widget-terulet-letrehozasa/page__p__101741__hl__%20widget%20%20area__fromsearch__1#entry101741
Hú, ezt az oldalt még nem láttam, nem rossz leírás…
Nehéz szülés után azt már elértem, hogy az oldalon (http://www.demo.bagidesign.hu) megjelenjen a wpmu.org-on látott leírás alapján a widget area.
Jelenleg egy keresést tettem bele, csak próbaképpen.
De a page.php-ben nem tudom hogy hogyan rakjam ki az weblap jobb oldalára…?
Vagy azt nem ott kellene?
Ha az oldalak megjelenésénél is meg akarod jeleníteni, akkor természetesen másold be a page.php-ba is a kódját, a tartalom után.
AZ rendben van, de annyit tudok elérni, hogy alá vagy fölé tudom pakolni.
Nekem a jobb oldalára kellene hogy odakerüljön.
Kell annak valami új div esetleg?
Ha igen, azt hogy adom meg neki, hogy a content mellé rakja?
Külön container-t (ilyesmi rémlik, hogy elnevezésnek használták valahol) hozzak létre?
Azt hogyan csináljam? container.php-t kreáljak?
Az a baj, hogy az alapokkal nem vagyok teljesen tisztában…
…valaki?
Persze, kell neki egy div is, de a lényeg, hogy a container, ahogy neked van definiálva, elég széles legyen ahhoz, hogy a tartalom is és az oldalsáv is elférjen. A page.php-ban a tartalmi rész után tedd be a sidebar kódját, így jobb oldalon fog megjelenni, persze akkor, ha a css-t jól írtad meg. (tehát a sidebar-nak float:left vagy right be van állítva, akkor mellé fogja tenni, stb)
ha még aktuális:
http://www.code-art.hu/wordpress/egyeni-widget-beillesztese-wordpress-sablonba.php
ezt használom widget létrehozására. Nagyon egyszerű és tökéletes megoldás aztán css-el igazítod.
Üdv.
Hú.
Nos, sajna nekem a kódok megformázása kicsit bonyolult, volt pár próbálkozásom, de szétszedte az oldalt.
Szerinted, ha így néz ki a page.php-m (itt a header alatt van megadva, de csak a parancs):
/*
Template Name: Widgetized Page
*/
?>
<div class="post" id="post-">
<?php the_content('
Read the rest of this entry »
'); ?>Ez pedig a functions.php erre vonatkozó része:
//////////////////////////////////////////
// Set the content width based on the theme's design and stylesheet.
if ( ! isset( $content_width ) )
$content_width = 610;
//////////////////////////////////////////
// Set Widgets
function birdsite_widgets_init(){
if ( function_exists('register_sidebar') ) {
register_sidebar(array(
'before_widget' => '
'after_widget' => '
'before_title' => '
',
'after_title' => '
',));
}
}
register_sidebars( 1,
array(
'name' => 'widgetized-page-right',
'before_widget' => '
'after_widget' => '
'before_title' => '
',
'after_title' => '
')
);
register_sidebars( 1,
array(
'name' => 'widgetized-page-bottom',
'before_widget' => '
'after_widget' => '
'before_title' => '
',
'after_title' => '
')
);
Akkor milyen kódot (div-vel, floattal) és szerinted pontosan melyik részébe kellene belehelyeznem a page.php-ba a parancssort..?
Bocs, de nem bírtam rájönni, csak hátha valaki ez alapján esetleg tud segíteni.
Köszi előre is:
Peti
ha még aktuális:
http://www.code-art....ss-sablonba.php
ezt használom widget létrehozására. Nagyon egyszerű és tökéletes megoldás aztán css-el igazítod.
Üdv.
Ezt mindjárt megpillantom atért!! :)
Köszi ezt is!
Persze, kell neki egy div is, de a lényeg, hogy a container, ahogy neked van definiálva, elég széles legyen ahhoz, hogy a tartalom is és az oldalsáv is elférjen. A page.php-ban a tartalmi rész után tedd be a sidebar kódját, így jobb oldalon fog megjelenni, persze akkor, ha a css-t jól írtad meg. (tehát a sidebar-nak float:left vagy right be van állítva, akkor mellé fogja tenni, stb)
És most, ahogy ezt olvasom, nézem, hogy a container, amit említettem, nincs definiálva, gondolom az is baj.
Sajna definiálásban sem vagyok jó, annak hogyan álljak neki..?
...fú de bénának érzem magam most! :S
Nyugi-nyugi! Senki sem született számítógép-bajnoknak. Türelem, kitartás - meg fogják hozni a gyümölcsüket.
Meg különben is, amiért nem kell megküzdeni, az nem is annyira ízletes, nem…?
Tudom jól.
Valami tipp a témával kapcsolatban?
A page.php-ba a sidebar-nak ez a kódja kell:
. Ez az általános sidebar behívása. Amit beletettél, ez a kód:
, a sidebar.php-ba megy, mégpedig abba amelyiket az adott területre akarod. Ha például egy második sidebar-t akarsz, akkor azt így teszed bele a page.php-ba:
és ez a sidebar-masodik.php-t fogja beleinkludálni. Ebbe a sidebar-masodik.php-ba teszed bele ezt a kódot:
. Ami ez után a kód után jön az mindig jelen van az oldalsávon.
A container definiálása az már csak css mulatság, melyre számtalan tutorial van a neten.
. Ez az általános sidebar behívása. Amit beletettél, ez a kód:
, a sidebar.php-ba megy, mégpedig abba amelyiket az adott területre akarod. Ha például egy második sidebar-t akarsz, akkor azt így teszed bele a page.php-ba:
és ez a sidebar-masodik.php-t fogja beleinkludálni. Ebbe a sidebar-masodik.php-ba teszed bele ezt a kódot:
A container definiálása az már csak css mulatság, melyre számtalan tutorial van a neten.
Oké.
Feladtam.
Kezdem elölről és a twentyten sablont fogom átigazítani.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, de ez most meghaladta a képességeimet!