BirdSITE 1.02 oldalsó widget area készítése

Üdv mindenki!

Egy olyan megoldandó problémám volna, hogy dolgozom egy sablonnal, a tárgyban szereplővel.

Már sok-sok átalakításon keresztül ment, jelenleg így néz ki: http://www.demo.bagidesign.hu

Ilyenné szeretném csinálni: http://www.sminkek.hu

Már majdnem megvagyok, rengeteget dolgoztam vele, csak ennek a sablonnak nincsen oldalsó widget része.

A jobb oldalára szeretnék tenni egyet, hogy bannert, naptárat, nextgen gallery slideshow-t, ilyesmit tudjak kitenni majd oda.

Körülnéztem én már a gugliban, sok oldalt megnéztem, de bevallom, egyik sem volt olyan segítség, ami egyértelmű lett volna, azok alapján nem mertem elindulni.

Ha valaki tudna segíteni nekem ebben, megköszönném:

Üdv: Peti

Nem is olyan régen volt téma itt a Fórumon a widget terület létrehozása (ha használnád a keresőket… :slight_smile: ):

http://forum.wpm.hu/topic/15481-widget-terulet-letrehozasa/page__p__101741__hl__%20widget%20%20area__fromsearch__1#entry101741

Hú, ezt az oldalt még nem láttam, nem rossz leírás…

Nehéz szülés után azt már elértem, hogy az oldalon (http://www.demo.bagidesign.hu) megjelenjen a wpmu.org-on látott leírás alapján a widget area.

Jelenleg egy keresést tettem bele, csak próbaképpen.

De a page.php-ben nem tudom hogy hogyan rakjam ki az weblap jobb oldalára…?

Vagy azt nem ott kellene?

Ha az oldalak megjelenésénél is meg akarod jeleníteni, akkor természetesen másold be a page.php-ba is a kódját, a tartalom után.

AZ rendben van, de annyit tudok elérni, hogy alá vagy fölé tudom pakolni.

Nekem a jobb oldalára kellene hogy odakerüljön.

Kell annak valami új div esetleg?

Ha igen, azt hogy adom meg neki, hogy a content mellé rakja?

Külön container-t (ilyesmi rémlik, hogy elnevezésnek használták valahol) hozzak létre?

Azt hogyan csináljam? container.php-t kreáljak?

Az a baj, hogy az alapokkal nem vagyok teljesen tisztában… :frowning:

…valaki?

Persze, kell neki egy div is, de a lényeg, hogy a container, ahogy neked van definiálva, elég széles legyen ahhoz, hogy a tartalom is és az oldalsáv is elférjen. A page.php-ban a tartalmi rész után tedd be a sidebar kódját, így jobb oldalon fog megjelenni, persze akkor, ha a css-t jól írtad meg. (tehát a sidebar-nak float:left vagy right be van állítva, akkor mellé fogja tenni, stb)

ha még aktuális:

http://www.code-art.hu/wordpress/egyeni-widget-beillesztese-wordpress-sablonba.php

ezt használom widget létrehozására. Nagyon egyszerű és tökéletes megoldás aztán css-el igazítod.

Üdv.

Hú.

Nos, sajna nekem a kódok megformázása kicsit bonyolult, volt pár próbálkozásom, de szétszedte az oldalt.

Szerinted, ha így néz ki a page.php-m (itt a header alatt van megadva, de csak a parancs):

Quote:

<?php

/*

Template Name: Widgetized Page

*/

?>

<div class="post" id="post-">

<?php the_content('

Read the rest of this entry »

'); ?>

Ez pedig a functions.php erre vonatkozó része:

Quote:

<?php

//////////////////////////////////////////

// Set the content width based on the theme's design and stylesheet.

if ( ! isset( $content_width ) )

$content_width = 610;

//////////////////////////////////////////

// Set Widgets

function birdsite_widgets_init(){

if ( function_exists('register_sidebar') ) {

register_sidebar(array(

'before_widget' => '
  • ',

'after_widget' => '
  • ',

'before_title' => '

',

'after_title' => '

',

));

}

}

register_sidebars( 1,

array(

'name' => 'widgetized-page-right',

'before_widget' => '
    ',

'after_widget' => '
    ',

'before_title' => '

',

'after_title' => '

'

)

);

register_sidebars( 1,

array(

'name' => 'widgetized-page-bottom',

'before_widget' => '
    ',

'after_widget' => '
    ',

'before_title' => '

',

'after_title' => '

'

)

);

Akkor milyen kódot (div-vel, floattal) és szerinted pontosan melyik részébe kellene belehelyeznem a page.php-ba a parancssort..?

Bocs, de nem bírtam rájönni, csak hátha valaki ez alapján esetleg tud segíteni.

Köszi előre is:

Peti

'csaknoriss' wrote:

ha még aktuális:

http://www.code-art....ss-sablonba.php

ezt használom widget létrehozására. Nagyon egyszerű és tökéletes megoldás aztán css-el igazítod.

Üdv.

Ezt mindjárt megpillantom atért!! :)

Köszi ezt is!

'evosonic' wrote:

Persze, kell neki egy div is, de a lényeg, hogy a container, ahogy neked van definiálva, elég széles legyen ahhoz, hogy a tartalom is és az oldalsáv is elférjen. A page.php-ban a tartalmi rész után tedd be a sidebar kódját, így jobb oldalon fog megjelenni, persze akkor, ha a css-t jól írtad meg. (tehát a sidebar-nak float:left vagy right be van állítva, akkor mellé fogja tenni, stb)

És most, ahogy ezt olvasom, nézem, hogy a container, amit említettem, nincs definiálva, gondolom az is baj.

Sajna definiálásban sem vagyok jó, annak hogyan álljak neki..?

...fú de bénának érzem magam most! :S

Nyugi-nyugi! Senki sem született számítógép-bajnoknak. Türelem, kitartás - meg fogják hozni a gyümölcsüket.

Meg különben is, amiért nem kell megküzdeni, az nem is annyira ízletes, nem…? :slight_smile:

Tudom jól. :wink:

Valami tipp a témával kapcsolatban?

A page.php-ba a sidebar-nak ez a kódja kell:

. Ez az általános sidebar behívása. Amit beletettél, ez a kód:

, a sidebar.php-ba megy, mégpedig abba amelyiket az adott területre akarod. Ha például egy második sidebar-t akarsz, akkor azt így teszed bele a page.php-ba:

és ez a sidebar-masodik.php-t fogja beleinkludálni. Ebbe a sidebar-masodik.php-ba teszed bele ezt a kódot:

. Ami ez után a kód után jön az mindig jelen van az oldalsávon.

A container definiálása az már csak css mulatság, melyre számtalan tutorial van a neten.

. Ez az általános sidebar behívása. Amit beletettél, ez a kód:

, a sidebar.php-ba megy, mégpedig abba amelyiket az adott területre akarod. Ha például egy második sidebar-t akarsz, akkor azt így teszed bele a page.php-ba:

és ez a sidebar-masodik.php-t fogja beleinkludálni. Ebbe a sidebar-masodik.php-ba teszed bele ezt a kódot:

A container definiálása az már csak css mulatság, melyre számtalan tutorial van a neten.

Oké.

Feladtam.

Kezdem elölről és a twentyten sablont fogom átigazítani.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, de ez most meghaladta a képességeimet!