Beütött a krach!

Az én oldalam a sorkollektor.hu , a hétvégén szerepeltünk a Naplóban azóta a hajamat tépem.

Az oldalon akkora a forgalom, hogy a szerver nem bírja. A szervergazdámmal is beszéltem és emeltünk valami max user limiten,

de hasztalan. Állítólag a Wordpress comment kezelése terheli a szerveret és több mint 18.000 comment van az oldalon.

Adjatok tippet mit csináljak?

Én megpróbálkoznék másik tárhellyel. nem hiszem hogy olyan sokat törték magukat hogy jó legyen neked. Van ismerősom akinek hostgatorál van oldala és nagyon sokan látogatták egyszer és akkor se volt semmi gond. Vagy esetleg valami wordpress adatbázis cache. Több ötletem nekem nincs sajnos.

plugin-output-cache

Köszönöm a tippeket.

a plugin-output-cache nem megy 2.8.4.alatt

felraktam a Super cache-t de ez is csak félig megy, de már több a semminél

ez kell neked:

Tegnap illetve ma, olyan napi 18-20ezer látogató fut ezen a szerveren (ez nem 1, hanem több weblapot jelent/ de szerverügyileg ez ugye tök mindegy) - adatforgalom ezen a szerveren/ebben a hónapban: Total 105.02 Gig (de nyáron ez a szerver nekem 30ezres össz. látogatottságot szolgált ki/naponta!)

A szerverterhelés pillanatnyi képe:

Igaz, ez percről percre váltakozik, de csak a 3-as és a 10-es érték közt ugrándozik.

Semmilyen terhelési optimalizálás nem csináltam a szerveren futó weblapokon, csak ahogy a jó isten megteremtette őket. Cache mappa sincs fent. Semmi ilyesmi. Alap WP egykét pluginnal. (közülük az egyik weblapon saját videók futnak a látogatók felé)

Ez egy.

De továbbmegyek, mert szó volt a kommentek számáról is. Egy másik szerveren fut ez a weblapom: hxxp://www.sorozatok-foruma.com mely weblapon az utólsó hozzászólás jelent pillanatban ez: hxxp://www.sorozatok-foruma.com/avatar-2.html#comment-31816 amiből azt lehet kiolvasni, hogy a kommentek száma meghaladta a 30ezret (pontosan: 31816)

Ha ez nem lenne elég, akkor hozzáteszem, ez utóbbi szerven összesen 20 weblapom fut. Kisebbek nagyobbak, de ilyesmik: hxxp://www.hitetlen.com (kommentek száma: 2663) hxxp://madonna.co.hu/ (kommentek száma: 11729)

olyan átlag napi 12ezer látogató az össze weblapon (ezen a szerveren) de az őszi madonna koncert idején 45ezer látogatót szolgált ki/naponta)

Leállás? Nem ismerem ezt a szót. Lassulás láttam e a lapjaimon? Láttam már olyat, de nem ezeken a lapokon. És ami weblapomon láttam, az egy plugin lekapcsolása után helyre jött.

Végső következtetés: magyarországi viszonyok (látogatottság) mellett nem létezik olyan normal wordpress, amit ki lehetne akasztani a látogatottsággal. Az itt beszélt szerver nem egy…, nem kettő…, hanem 15-20 weblapot szolgál ki könnyedén. Nem egy, nem kettő kommentkezelés mellett.

Csak egy költői kérdés: mit tudhat ez a szerver, ha csak egy darab weblapot (1 wordpres-t) szolgálna ki? Na, ez az.

És akkor a lényeg…, hol található ez a szerver?

Itt >>> Hostgator

Költözz ide horvathx, és minden ilyen gondod megszűnik. Az már csak hab a tortán, hogy mindezt havi 10-15 dollárért kapod itt. Ezzel egyetlen egy magyar szerver sem veszi fel a versenyt. Sem terhelésileg, sem árban, sem sehogy.

Az meg már nem is mondom, hogy ez a szerver csúcs wordpress barát (ezt csak azoknak mondom, akiknek mindenféle szerverbeállítási problémával küszködnek)

Itt nekem semmi más gondom nincs, mint kezelni a weblapokat, moderálni, tartalmat feltölteni… élvezni a weblap szerkesztést. Itt a webmester szót nem is ismerem. Az mit is jelent? :smiley:

5 szerveren futnak ott weblapjaim, közel 100 weblapon. Mese, mellébeszélés nincs. Csak a wordpress.

Wordpress+Hostgator = verhetetlen páros, komolyan mondom :wink:

Mindezt Lacinak köszönhetem, és mai napig áldom a László nevét, hogy ezt elérhettem.

Nem tudtam utólag szerkeszteni, de az lemaradt, hogy akkor nyáron 1 hónapban a forgalom ennyi volt = Aug 2009/349.5 Gig

Ez jó hír. Köszi LACI! Már kezdtem lemondani a wordpressről, pedig nagyon megkedveltem. Szóval hostgator.

Persze ez most új problémát generált :wink:

A wp-content mappám túl nagy és csak 2000 file-t látok benne az ftp (akármi beállítása miatt) pedig kb. 10.000 file van benne.

Hogyan archiváljam ezt a mappát? Van valami megoldás pl. hogy először mappába rendezem őket a jelenlegi helyükön, hogy így 2000 alá

csökkentsem az 1 mappában lévő fájlok számát, hogy utána ftp-vel lementhessem?

Bocs, már belekeveredtem: Köszi hitetlen!

horvathx ssh-n szerintem be tudsz jelentkezni a serverre akkor tar-al becsomagolod, kiteszed egy elérhető mappába, majd az új serorol wget -el áthúzod… :slight_smile: én utljára 6 különböző wp-s oldalt + 3 más CMS-t használót így költöztettem… az egész művelet kb 20 perc alatt megvolt :slight_smile:

horvathx

kérd meg a szolgáltatód a mentésre, és küldje (vagy tegye elérhető) részedre.

'Török wrote on '2009-12-23:

ez kell neked:

http://wordpress.org/extend/plugins/batcache/

Hopsz..., ez nagyon király!

Kipróbáltam, és a processzor 7-10-es terhelését levette 2-3-as terhelésre :D

Újabb dimenziókat nyitottál meg számomra! :)

Hostgator + WordPress + Batcache plugin = ez nagyon nagy! :)

Csak egy apró kérdés:

- a Batcache plugin telepítése után elegendő csak a wp-config.php fájlba bemásolni ezt a sort: define('WP_CACHE', true);

és ennyi? Kevés az angoltudásom :(

'hgrg' wrote on '2009-12-25:

horvathx ssh-n szerintem be tudsz jelentkezni a serverre akkor tar-al becsomagolod, kiteszed egy elérhető mappába, majd az új serorol wget -el áthúzod.. :) én utljára 6 különböző wp-s oldalt + 3 más CMS-t használót így költöztettem.. az egész művelet kb 20 perc alatt megvolt :)

Megtennéd hogy a rövidítések nevét kiírnád teljesen, hogy érthetőbb legyen

pl.

ssh?

wget?

Amúgy jól hangzik, köszi

őő elnézést :slight_smile:

Szóval én csak minimális (júzer szintű) parancssori linux ismeretekkel rendelkezem (tanulgatok,tanulgatok azért…), de valahogy így néz ki a dolog /a félreértett/értelmezett dolgaimat nyugodtan javítsák a guruk :)/:

Amennyiben van erre lehetőség (még egy GoDaddy-s shared hosting acc-nál is) be tudsz jelentkezni a serveredre távolról egy parancssori felületre. Olyasmit képzelj el, mint xp alatt egy Dos parancssort. Csak mindent tudsz vezérelni/műveleteket végezni belőle. Ezt becézik console-nak… Nos az SSH egy átviteli (?) protokoll (A Secure Shell (röviden: SSH) egy szabványcsalád, és egyben egy protokoll is, amit egy helyi és egy távoli számítógép közötti biztonságos csatorna kiépítésére fejlesztettek ki. Nyilvános kulcsú titkosítást használ a távoli számítógép hitelesítésére, és opcionálisan a távoli számítógép is hitelesítheti a felhasználót. << Wikiről, bővebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell)

Windows alatt a leggyakoribb SSH kilens a putty (http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html)

Itt belépve pld sétálhatsz a mappaszerkezetben ( cd mappanév ill cd … egy szinttel feljebb, cd ~ a felhasználói fiókod gyökere ( /home/usernev ), ls -mappalistázás stb stb… (továbbiak : bash commands ), mv ~/html/eredetihelyenamappavagyfile ~/html/xyz.hu/htdocs/kiraktamwebenelérhetőhelyreafieltvagymappát tehát mv áthelyezéshez, cp másoláshoz, ln -s symlinkhez (kifejezetten hasznos tud lenni), rm -rf mappavagyfile törlése), mkdir mappalétrehozás, vim parancssori szerkesztő.

és végül: wget. a wget egy alapvető kis progi amivel letölteni tudsz. ami a poén benne, hogy így a serverrel töltöd le a filet. tehát wget http://regitarhelyed.valami/backupodmappája/backup.tar.gz és le is mentetted.

ill. előzőleg a másik tárhelyen összetömörítetted az összes cuccot egy mappába (pld

For .tar.gz:

Code:

sudo tar -czf /home/backup/D_backup$(date +"%Y%m%d").tar.gz /home/D

For .tar.bz2 (higher compression, takes longer):

Code:

sudo tar -cjf /home/backup/D_backup$(date +"%Y%m%d").tar.bz2 /home/D

<< Ubuntuforums.org )

sok sikert :slight_smile: remélem segített… Érdemes játszani szerintem ilyesmivel, mivel itthon T-kábellel nehezen húztam volna le 12-13GBot/domain (még kisebb oldalak) majd visszatölteni 120-140k-val :slight_smile:

Köszönöm, bocs hogy csak most válaszolok,“téli szüneten” voltam nemrég érkeztem haza.

Közben beállítottam a Super Cache-t, még mindig fagyogat. (Valószínű elkerülhetetlen a költözés, de előtte biztos akarok lenni benne hogy mindent elkövettem és megpróbáltam).

Rájöttem, hogy akkor fagy az oldal ha valaki épp kommentel vagy épp bejegyzést publikál. Ez mitől lehet?

'horvathx' wrote on '2010-01-02:

Rájöttem, hogy akkor fagy az oldal ha valaki épp kommentel vagy épp bejegyzést publikál. Ez mitől lehet?

A páromnál is volt ilyen probléma, de tárhely váltással megoldódott.

hát elég gyenge a vas alatta sajna :frowning:

Még mindig Batcache Manager plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/batcache/

Délelőtt 11. óráig 9.800 látogatót egyetlen blogon úgy kiszolgált, hogy azóta is csak úgy repít a blog.

Ezelőtt a plugin előtt egy 24 órás/ 10.000 fő látogatónál már belassult ugyanez a blog, ugyanezekkel a konfigurációkkal.

Csak ajánlani tudom minden nagyobb forgalmú blogon.

A leírás szerint 2.6-ig javallott. Mi a helyzet a 2.9.2-nél? :wink:

Azt nem tudom, hol látni, hogy működik e…, de a hatását érezni…, tehát 99%, hogy működik.