a htttp://www.neki.hu oldalon címekben és a sliderben lévő font megváltoztatásához szeretnék segítséget kérni, mert nem jeleníti meg az ő,ű betűket.
a téma neve amit az oldal használ: Mission
eddig két dologgal próbálkoztam, eredménytelenül:
Google Web Fonts plug-in (pont azokat nem lehet vele megváltoztatni amiket szeretnék)
-a kódban átírtam az összes helyen a korábban használt betűtípust az újra, de sajnos ez sem hozott eredményt, csak annyit, hogy az eredetileg használt betűtípust (Dosis) cserélte valamilyen alap betűtípusra (nem arra amit én próbáltam beállítani), de az ő,ű betűk megjelenítése itt is problémás.
Kiválasztod bal oldalt, hogy LATIN vagy talán még jobb a LATIN EXTENDED. (bal oldalt, script feliratnál)
Utána beírsz ott fent a “Preview Text” mezőbe egy magyar szöveget, amiben van mindenféle betű. (Árvíztűrőfúrógép, öÜŰÁŐÚúőáaáúóÓ)
Azért, hogy az előnézeti képben lássad, hogy jól jelenik-e meg. A LATIN EXTEND-et választva általában a magyar jó szokott lenni.
Ott nézegeted a listában, mi lenne jó, ha valami megtetszik, akkor ott van egy olyan kis gomb, melyre ráállva “quick use” jelenikmeg. Ott ahol látod a kék gombot, Add to Collection felirattal. Attól balra.
Ott kiválaszthatod - ha van - hogy milyen vastag, döntött stb. legyen, mit kell beszúrnod a fejlécedbe és aztán hogyan használd!
Például:
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
body {<br />
font-family: 'Dosis', sans-serif;<br />
font-size: 48px;<br />
}<br />
<br />
<br />
<br />
<div>Árvíztűrőfúrógép, ÁRVÍZTŰRÓFÚRÓGÉP</div><br />
<br />
```<br />
Ha ezt elmented valami.html néven és megnyitod, akkor látod, hogy a <em>dosis</em> az működik.<br />
<br />
Utána a font linkjét beteszed a header.php ba, hogy minden aloldalon ott legyen és utána a font-family-tmegadod azokra a div-ekre, amikre használni szeretnéd. Pl: .flex-caption h1..<br />
<br />
Ugye a második font azért van ott, mert ha nem menne az első, akkor az hívódik be.<br />
<br />
Mano erre gondolt, hogy nézd meg, van e a kiválasztott fontnak van-e "latin"-ja, mert ha nincs, akkor az ékezetes betűk nem jelennek meg normálisan, mert nincs olyanja!<br />
<br />
De ott a gugli oldalán, ott szépen bemutatják példákkal. Lehet szűrni, nézegetni stb.<br />
<br />
Persze ha olyan font-ot használsz, aminek van normal-ja, de bold-ja nincs, és te beteszed bold-al és jó volt normal-al, akkor is rossz lesz. Ezért kell olyan vastagságban is megnézni, ahogy használni akarod.
A -be beteszem a font linket, de nem érvényesül a sablonban.
Konkrétan a “Noto Serif”
Elegantthemes Deep Focus sablont használok, ahol a sablon Custom CSS ablakába teszem a következőt: body {font-family: ‘Noto Serif’ sans-serif; font-size: 16px;}
Ahogy látom, a szöveg mérete változik, de a karakterkészlet nem.