Sziasztok!
Lefuttattam egy tesztet a Googe page insight-al, a kezdőoldalamról. Ezt az oldalt lemásoltam, készítettem belőle egy teszt oldalt, azzal a céllal hogy képek kivételével, módosításokkal hogyan tudom még gyorsabbá tenni.
Szóval van két teljesen azonos tartalmú oldalam, az egyik az alapértelmezett kezdőoldal, a másik egy “domain.hu/teszt” aloldal.
Ha mindkettőn lefuttatom a sebesség tesztet, akkor a kettő között 1,3 másodperc a különbség, ennyivel lassúbb a kezdőoldal (Teljesen azonos tartalommal).
Meg tudnátok mondani hogy ez miért van így, vagy valami nincs megfelelően beállítva?
Köszönöm!
Mária
Előbb felelj Te kérlek: Miért a témát, miért a “Levél a szerkesztőknek” alfórumban nyitottad és miért nem az általános vagy a sebességgel kapcsolatos részben?
Amúgy az eltérést a szerver időszakos terheltsége is okozhatja, ami másodpercenként eltér.
Noha 1,3 másodperc jelentős, főleg, ha két 100%-ig azonos oldalól van szó.
Szia!
Valamit eredendően rosszul csinálunk? Persze nem így szeretnénk…
A keresőbe beírtam hogy “betöltési sebesség”, > keresés a fórumban. A feljött találatokat átnéztük, és mivel nem sikerült hasonlót találnunk utána, írtunk ilyen módon.
Legközelebb hogyan csináljuk?
A válasszal kapcsolatban: mi lehet a gond?
Köszönöm, Mária
Minden Fórumon valamilyen szempont szerint kategóriákat hoznak létre (hívhatjuk őket kategóriának, témának, topiknak, stb.), hogy az adott témacsoportról szóljon a beszélgetés.
Lehetett volna éppen az Általános kérdések közé tenned, de - ugyebár - a Levél a szerkesztőknek a legkevésbé sem passzol a kérdésedhez.
Syska már írta, hogy lehet a szerver leterheltsége az oka, de az is lehet, hogy a használt internetkapcsolatodon szaladt egy másik művelet, a routered volt elfoglalt, stb.
Egy mérés nem mérés - tartja a mondás, vagyis ismételd meg többször, több eszközzel (persze, a gyorsítótárat sem árt törölni, nehogy önmagadat mérd vissza).
Ha pedig adsz egy elérhetőséget a honlaphoz, akkor lehet, hogy lesz aki rápillant, és mond konkrétabb dolgokat is. Vakon találgatni kelően bonyolult dolog…
Mária: A képek optimalizálása ha mélyebben érdekel: http://wphu.org/tippek-trukkok/sebessegnoveles-kepek-meretenek-csokkentesevel/
Ha kevésbé, akkor telepítsd fel a TinyPNG bővítményét. (email-címes reg kell hozzá, h működjön)
A képek általában amik nagyon lassítanak.
Győző: Ilyenkor mindig elfelejtem, h tudok témát áthelyezni. Bocsi!
- képek méretének optimalizálása pl: WordPress Smush API
- cache pl: Super cache, tárhely függő melyik mit támogat (nálam az egyik gyökér szolgáltató mindent letiltott, még az ütemezőt is, biztos büszke magára)
- Revision Control (ha jól gondolom ez is beleszólhat az oldal generálásának idejébe, a túl sok módosított változat lassítja szerintem érdemes egy értelmes határt szabni 5 vagy 10)
- dns preload (főoldalon valószínűleg más szerverekről is tölti le a tartalmat, vagy fordítva)
- dns-prefetch, subresource, prefetch, preconnect, prerender
- gzip pl: GZip Ninja Speed Compression
- Use Google Libraries
Lehet jobb a böngésző fejlesztőeszközökkel nézni. (disable vagy enable cache)
Esetleg ha van itt a sebesség témában aki tesztelte már a cdnjs egyes szkriptjeit, akkor írja már meg melyik hasznos és miért!
Amit én használok és a tesztek szerint is sokat segít a sebességen az a
Ha azt szeretnéd, hogy a látogató gépére letöltse és onnan használja, akkor cache-be tedd be.