Bélyegkép feltöltése.

Szevasztok!

A wordpress 2.9.2-hu van telepítve. Az evidens.white-hu sablont alakítom át. Eddig semmi gond. Itt elakadtam, mert szeretném, ha úgy mint nálatok bélyegképen lehessen látni a témanyitót, hozzászólót stb. Ebben kérem a segítségeteket.

Avatar és gravatar a 2 kulcsszó, amire keresgélni kell.

Találj egy olyan sablont, amiben létezik ez a gizmo… és lesd el a kódot.

A hozzászólók avatárjának kiiratására ott az Add Local Avatar plugin. De ha valakinek a mail ciméhez társitva van Gravatar, az automatikusan odateszi a képet. De a Beállitások - Interakciókban a WP is tud generálni avatart.

Vagy nem tudom, hogy mire is gondolsz … :unsure:

Köszi a gyors válaszodat. Én egyszerűbbre gondolok mint amit javasolsz, vagy nem vagyok tisztában a wordpress egyes funkcióival. A témanyitó v. hozzászóló, ha akarja feltöltheti a bélyegképét önmagáról a levél megírásakor. Ezt az evidens-white-hu sablonnal meg tudom-e oldani.

az Add Local Avatar pluginnal szerintem bármilyen sablonnal meg tudod oldani. Nekem 3 különböző sablonnal is működött. Nem hiszem, hogy ez annyira sablogfüggő lenne …

'Laci' wrote on '2010-04-08:

Köszi a gyors válaszodat. Én egyszerűbbre gondolok mint amit javasolsz,

Az a legegyszerűbb, amit varnyu mondott...

vagy nem vagyok tisztában a wordpress egyes funkcióival.

Végre valamiben egyetértünk :P

A témanyitó v. hozzászóló, ha akarja feltöltheti a bélyegképét önmagáról a levél megírásakor. Ezt az evidens-white-hu sablonnal meg tudom-e oldani.

feltöltés = local

Ha egy emilemhez társítva van egy Gravatar (Global avatart) - akkor az megjelenik bárhol a világhálón, ha

- azt az emilt használom bejelentkezésre

- az website kójában benne van a gravatart előhívó kód

(pl. ebben a fórumban a nevem mellett látható ékírásos betű-ábra ilyen)

Csak annyiban "sablon-függő", hogy bele kell tenni akár a local akár a global avatart megjelenítő kódot.

Köszönöm megoldottam a problémám.

Üdv. mindenkinek!

Sziasztok!

Bocsi, a talán számotokra egyszerű kérdésért, de inkább megkérdezlek Titeket mert én még új WP-s vagyok :wink: . Az avatarokat, hogy generálja a WP? Ugye eredetileg az “identicon”, “wavatar” és “monsterid” azok amik minden hozzászólónak készítenek egy kis bélyegképet. Ilyenkor egy külső alkalmazást hív meg a WP? Találtam pár lehetőséget a WP hivatalos oldalán, amik segítségével másmilyen avatart is hozzá tudok adni az oldalamhoz. De én egyedit szeretnék, ha lehetséges. Hogyan tudok én saját avatar galériát készíteni? Van erre megoldás? Tehát van pár ötletem és szeretnék a felhasználóimnak ezzel is kedvezni. Akár úgy, hogy saját maguk tudják kiválasztani egy listából azt ami nekik tetszik vagy akár úgy, hogy készítek egy x mennyiséget és a WP abból fogja automatikusan kiosztani a hozzászólóknak. Persze tudom, hogy ennek esetleg az a buktatója, hogy egyszer csak elfogy a kiosztani szánt avatar, mert több a hozzászóló, mint az avatar. Ez egyébként előfordulhat a fent említett avatar csomagokkal is? Elképzelhető, hogy több hozzászóló is ugyanazt a bélyegképet kapja?

Próbáltam itt ennek utánanézni, de nem találtam róla semmit. A Gravatart kipróbáltam és működik, jó is, ez felülírja még azt is ha más beállítás van érvényben, akkor ha az adott e-mail címhez tartozik Gravatar. Viszont a felhasználóim nem biztos, hogy megbirkóznak a Gravatar-os regisztrációval…

Tudok esetleg én is a hozzászólókhoz bélyegképet hozzárendelni? Pl. elküldik e-mailban és én felteszem…

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Ian :wink:

Ian: az Add Local Avatar plugint nézted már? Mert azzal minden felhasználód tud feltölteni saját maga olyan avatárt magáról, amit csak szeretne.

A Gravatar használatáról meg itt egy jó magyar nyelvű videó: http://vimeo.com/5034374 Ha ezt belinkeled, sok olvasód meg tudja csinálni

Varnyu: igen néztem, de nálam nincs a regisztráció engedélyezve csak a hozzászólás. Ebben az esetben meg, ez nem működik ugye? Vagy rosszul tudom? Köszönöm a válaszod!

Más: Te kerestél banner csere lehetőséget?

Üdv: Ian :wink:

Ian: ha nincs a regisztráció engedélyezve, akkor nem jó az a plugin Neked. (épp most nálam sincs) Akkor viszont irj ki egy tájékoztatót a gravatar előnyeiről és linkeld ki nekik a gravatart bemutató videót :slight_smile:

igen, én kerestem

kettőt együtt nem lehet? Tehát ha valaki nem szeretné a gravatart használni, annak megjelenne a weblap mögé feltöltött avatar?

comments.php-be teszel egy feltételt (if). Vagy ugyebár ahol megjelenik az avatar/gravatar.

'Efrud' wrote on '2010-04-14:

comments.php-be teszel egy feltételt (if). Vagy ugyebár ahol megjelenik az avatar/gravatar.

Én nem tettem be ilyen feltételt, de mégis műxik, hogy akinek (most csak nekem ;) ) van gravatarja, az felülírja az eredetileg beállított avatarokat.

De a kérdés továbbra is kérdés: tudok-e én saját magam is készíteni avatarokat a felhasználóknak? Vagy hol tudok esetleg feltölteni nekik bélyegképet? Amit mondjuk e-mailban megkapok...Vagy ezt csak a felhasználó tudja megtenni saját magának?

Ian: amig volt nálam fenn Theme My Login, azzal én is tudtam feltölteni a felhasználó helyett. Elküldte mailban, mert nem értette (?) a feltöltést, én meg feltettem neki. De szerintem anélkül nem lehet. Hacsak valami php-t meg nem buherálsz esetleg :smiley:

Köszi Varnyu, megpróbálom ezt amit javasoltál: Theme My Login

Van egy demo oldalam, ott kipróbálom.

Szivesen. Most néztem, az uj verzióban már van pot file, a poEdittel lehet forditani magyarra. Bár szerintem volt itt olyan topic, ahol linkelve volt magyar nyelvi forditása. Nekem csak a régebbi verzió van meg.

Teljesen el voltam most varázsolva .... nem a Theme my Login az, hanem az Add Local Avatar :( bocsika utólag :unsure:

'varnyu' wrote on '2010-04-14:

Szivesen. Most néztem, az uj verzióban már van pot file, a poEdittel lehet forditani magyarra. Bár szerintem volt itt olyan topic, ahol linkelve volt magyar nyelvi forditása. Nekem csak a régebbi verzió van meg.

Teljesen el voltam most varázsolva .... nem a Theme my Login az, hanem az Add Local Avatar :( bocsika utólag :unsure:

Semmi gond...akkor ezt nézem meg :D

Jó estét!

Az add local avatar-t szeretném használni, viszont a gondom az, hogy nem sikerül feltölteni az avatarokat amiket a gépről tallózok be. /avatars mappát kell létrehozni a gyökérben, igaz? És azt 777-re állítani? Mert én így csináltam, kiírja, hogy feltöltve, de a nevemnél egy ilyen üres kép ikon áthúzva jelenik meg és ha felmegyek ftp-re akkor az avatars mappa üres, nem töltődött fel semmi. :frowning:

http://forum.word-press.hu/topic/2890-add-local-avatar/

http://forum.word-press.hu/topic/3488-belyegkep-feltoltese/

http://www.google.hu/search?q=wp+add+local+avatar&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Ismét megkérlek, szíveskedj a keresőket használni!