Belépési hiba - ERROR: Enter a username or email address.

Sziasztok!

Pár nappal ezelőtt feltepelítettem a wordpress-t, utána zökkenőmentesen be is tudtam lépni. Másnap már nem engedett be az admin felületen. Nem változtattam semmin, nem fogadta el a felhasználólevet és a jelszót. Nem írt ki semmi hibát csak rezget egyet az adminfelület. Ha rámegyek az elfelejtette a jelszavat ezt írja ki: ERROR: Enter a username or email address. (nem küld semmit az e-mailre)

Gondoltam jobb ha újra kezdjük az egészet, és újratelepítettem többször is, de a probléma mindig fent áll. (frissen letöltött wp fileokat telepítettem és volt h web-szkript segítségével raktam fel) - mindig ugyanaz. Próbáltam más böngészővel és géppel is. A weboldal él, be tudok lépni az FTP-be is, csak a vezőrlőpultba nem.

Nem tudom mi lehet a gond, ha tudtok segítsetek!

Köszönöm!

Orsi

Sziasztok!

Én is ezzel küzdök. Nem enged be és új jelszót se tudok kérni.

Anna

Sziasztok!
Használtatok valami bővítményt (Wordfence, All In One Wp Security stb.), amivel az eredeti wp-admint felülírtátok?

Ha nem, akkor esetleg a sütiket megpróbáltátok törölni?

A debug módot bekapcsolva (wp-config.php fájl : define(‘WP_DEBUG’, false); --> define(‘WP_DEBUG’, true); ) kaptok valami hibaüzenetet?

Nem kapok. A sütiket is kitöröltem. Továbbra se tudok belépni.

Köszi, hogy segítesz. Ha van más ötleted kérlek írj. Másnak is fennáll továbbra is ez a probléma?

Esetleg azt megpróbálhatod, hogy Mysql adatbázisban manuálisan beállítasz egy új jelszót, és azzal megpróbálsz belépni.

Vagy ha netán bővítmény okozta, akkor írd át a plugins mappát ftp-n keresztül plugins_mentes -re például, és akkor kikapcsolja az összes bővítményt.

Ugyanezt megteheted a htaccess fájllal is, hogy átnevezed htaccess_mentes -re és megnézed, hogy így beenged-e.

Ha kell konkrét segítség, akkor írj kérlek privátban és megpróbálom helyreállítani a rendet.

Átírtam a mappát és a fájlt, most már nem jön be a bejelentkezési oldal. Helyette a régi eredeti honlap jön be ami még ezen a tárhelyen van.

Ha letörlöm a wp-t és felteszem újra használhatom ugyanazt a adatbázist amit most használok a wp-hez? Vagy új kell?

Köszi!

Használhatod ugyanazt, igen. Ez már élő oldal volt, sok adattal?
Melyik oldalról van szó pontosan? Ha PhpMyAdminban átírod kézzel a jelszót, akkor megúszhatod az egész újratelepítést.

Még nem volt rajta semmi. Épp biztonságossá akartam tenni mielőtt bármit is telepítettem volna. Az akismet bővítmény készültem feltenni.

Az adatbázishoz könnyen hozzáférhetek?Nem kell ahhoz külön jogosultság a tárhelytől?Mert magára a tárhely szolgáltató felületére nem tudok belépni. Nem én hoztam létre az adatbázist.

Ettől függetlenül phpmyadmin-on keresztül hozzáférhetek? Bocsi kezdő vagyok ebben.

Az adatbázis szerkesztéséhez szükséged van PhpMyadmin / Cpanel hozzáférhetőségre. Ezeket akkor kaptad meg, mikor a tárhely meg lett vásárolva.

Mindenesetre ha nincs még semmi a weboldalon, akkor a legegyszerűbb újratelepíteni a Wordpresst, hátha csak valamelyik fájl megsérült / hiányosan lett feltöltve, és ez okozta a gondot.

Most megnyitottam a wp honlapot és ezt kiírta: Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során

Én tudok csinálni adatbázist különleges tárhely hozzáférés nélkül? Csak ftp-n keresztül férek hozzá a tárhelyhez.

Mindenképpen hozzá kell férned a Cpanelhez (tárhelyhez), mert ott tudsz adatbázist létrehozni. Mindazonáltal ha meg vannak a régi adatbázis adatai (adatbázis neve, felhasználónév, jelszó, illetve kiszolgáló [ez utóbbi localhost marad 99%-ban] ), akkor sikerülnie kellene.

Végül feltelepítettem újra ugyanazzal az adatbázissal és egyenlőre működik. Remélem így is marad.

Köszönöm a segítséget!

Ha van bármi tanácsod amit fontos beállítás amit lényeges megtenni a legelején, hogy ne legyen ehhez hasonló gond, akkor szívesen veszem ha elmondod.

Örülök, ha helyreállt a rend :slight_smile:

Az igazat megvallva, mivel nem tudjuk pontosan, hogy mi okozta a jelenséget (bár én ez esetben a feltöltés közbeni sérülésre gyanakodnék), ezért nem tudjuk nagyon mivel megelőzni. Bízzunk benne, hogy nem lesz még egyszer ilyen.

Amúgy én rögtön azzal szoktam kezdeni, hogy megváltoztatom az admin elérési útját /wp-admin-ról --> /bejelentkezes-re. Ezen kívül az adatbázis prefixét is módosítom az alap wp_ -ről, mert ez is biztonsági rés a hackereknek. Ezeket az “All In One WP Security & Firewall” nevű bővítménnyel szoktam megcsinálni, ennek van spam elleni védelme is, illetve egyéb jól jövő funkciói. Illetve ha admin a felhasználóneved, azt is cseréld le.

Köszönöm! :slight_smile: