Bejgyzések és oldalak címeinek külön választása

Felraktam egy új sablont és el kezdtem átalakítani. De a bejegyzések és az oldalak ugyan olyan címet használnak (cím, idő pont, kategória). Ezt akartam kijavítani de, azt vettem észre, hogy mind kettő egy php parancsot használ, ami a következő:

Code:

<?php the_time('M') ?>

<?php the_time('d.') ?>

<?php comments_popup_link('Nincs Hozzászólás ', 'Egy Hozzászólás ', '% Hozzászólás '); ?>

<?php edit_post_link(' Szerkesztés','|'); ?>

com.jpg

Kategória: <?php the_category(', ') ?> |

<?php the_tags('Tagok: ', ', ', ' '); ?>

Nem lehet azt megoldani, hogy az oldalak, és a bejegyzések címe külön-külön php fájlba legyenek? Mert az oldalból szeretnék pár dolgot levenni (pl: dátum).

Előre is köszönöm.

Anonymous

Biztos, hogy nem 1et használ… illetve 1 kód van ami meghívja a címet, dátumot, stb. azonban a theme-ben kell egy page.php illetve egy theloop.php (vagy hasonló)nak lennie.

A page.ből szedd ki a:

parancsokat.

Kísérletezz, próbálgass mikor mi tűnik el és honnan. :slight_smile:

Ez volt az első gondolatom, mert nem elsőre csinálom és nincs page.php. Az index.php-ba van ez az egy parancs. Le is teszteltem. Kitöröltem, és eltűnt a bejegyzéseknek meg az oldalaknak is a címe. :frowning:

Az a single.php. muti már azt az oldalt :slight_smile:

A sablon: http://wordpress.org/extend/themes/bluemod#post-806 Az oldal az még nincs kész, ezért nem nagyon mutogatnám. :slight_smile: De a sablonban is benne van minden.

Amikor egy-egy speci template file hianyzik, olyankor a WP mindig visszamegy az indexet hasznalni.

Javallom, hogy olvass Codexet: Template Hierarchy.

Ha nincs single.php es nincs page.php… akkor mindeniket az index.php jeleniti meg. Benne van a fenti cikkben!

Akkor az megoldhatja a problémámat, hogy írok egy page.php fájlt? :slight_smile:

Sikerült! Az index.php-ból csináltam egy másolatot, majd átneveztem page.php-vá. Ezek után átírtam szükséges részeket (dátum, kategória stb.).

Nagy köszönöm. :wink: Ez nagyon sokat segített. :slight_smile:

Tokeletes. Pont azt tetted, amit kellett. Ennek mintajara tovabbi szamtalan template file alkothato - amennyiben szukseges. Az un. “multi-post view” sablonok eseteben (tehat olyankor, amikor egy nezetben tobb post/bejegyzes lathato…) a legjobb kiindulo pont az index.php. Lehetseges fajlok: archive.php, category.php, category-XX.php, search.php stb.

Tovabbi Page Template-khez a meglevo page.php-t kell hasznalni, a megfelelo modositasokkal:

http://codex.wordpress.org/Pages#Creating_Your_Own_Page_Templates

Megj.: sablon szerkesztes eseten mindig erdemes a ket gyari sablont keznel tartani - a classic a total minimalista megoldas (=mindent az index jelenit meg!), mig a default jo peldakat ad arra, hogyan neznek ki az erosen specializalt template file-ok.