Sajnos nagyon új nekem még a WP szerkesztése. Az oldalamon a nirvana sablont használom. Szép és már kezdem kiismerni.
1.Van egy olyan problémám, hogy szeretnék a fejléc menübe berakni egy www.oldlam.hu/wp-login.php re mutató linket, hogy a látogatók tudjanak regisztrálni, illetve bejelentkezni.
Ha szerkesztek és megjelentetek egy új oldalt, annak a neve automatikusan megjelenik a menüben.
Hogyan tudom ezt megoldani? A sablonban hol jelenik meg és szerkeszthető e ez a felső menüsor.
2. Ebbe a sablonba betudok építeni egy lenyíló menüt? (Drob dowe menu)
Nyugodtan szájbarágósan is jöhet a megoldás.
Hello!
A html szerkesztéssel kellene ismerkedned. Linkelés kell neked, a lenyíló menü pedig css formázás.
Nézegess mintákat és abból ki fogod tudni logikázni.
Ismerem a html programozást csak azt nem tudom, hogy a WP-ben melyik php-t vagy melyik oldalt kellene szerkesztenem. Az alap valamelyikében, vagy a nirvana sablon valamelyikében? Sajnos a WP-re vonatkozóan kevés írásos segítséget találtam
Pedig baromi sok írásos segítség van a wp-re, az utóbbi néhány évben magyarul is…
Core fájlt SOHA ne szerkessz (vagy mentsd el a módosításodat/vagy soha többé ne frissíts wp-t), minden frissítés felül fogja írni.
A sablon fájlok elnevezései többnyire egyértelműen közlik, hogy mit takarnak: header.php - fejléc, footer.php lábléc, stb. Ha olyan a sablon, akkor egyes fájlokban látsz valami olyasmit, hogy get_template_part ‘valami’, na, akkor kell megkeresned a sablon fájlok között, hogy az éppen melyik (de elnevezés alapján hamar meg fogod találni azt a fájlt is…)
Ezt találtam:
hamar meg fogod találni azt a fájlt is…)
<br />
get_header();<br />
<br />
if ($nirvana_frontpage=="Enable" && is_front_page() && 'posts' == get_option( 'show_on_front' )): get_template_part( 'frontpage' );<br />
// if is_page() -> additional check in page.php<br />
else: get_template_part('content/content', 'index');<br />
endif;<br />
get_footer();<br />
?>
```<br />
<div>Most mit keressek a content/content.php-ben vagy az index.php-ben, vagy a frontpage.php-ben, hogy megtudjam csinálni a a Bejelentkezés linket?</div>
Ha a fejlécbe szeretnéd, akkor a wp-content/themes/sablonodneve/header.php-ben kezdj el kutakodni.
Megoldottam. Feltöltöttem a Login sidebar widget-et és elhelyeztem a jobb oldalon. Most már lehet bejelentkezni, regisztrálni.