Bejegyzésekből a számomra felesleges infok eltüntetése

Sziasztok.

Kezdő WP-s vagyok és az a kérdésem lenne hogy hogyan tudom megoldani hogy a bejegyzéses oldalamon eltüntessem a bejegyzésekből a plusz infokat ki írta? dátumot, kategoriát illetve a bejegyzések alatt lévő cimkék panelt?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Legegyszerubb, ha a single.php sablonfajlodban torlod az adott szakaszokat. the_author, the_category, the_date, the_tags. Ezek sablononkent valtoznak formajukban es helyukben, tehat konkretat csak akkor tudunk mondani, hogyha a single.php sablonfajlod “the_post” es “endif;” kozotti reszet bemasolod ide.

Sziasztok!

Én is most kezdtem használni a WP-t. Elsőre nagyon jók a benyomásaim. Csináltam én már weblapot Joomlával, PHP-Fusionnel és CMS Made Simple-vel is, és eddig a WP tűnik a legfelhasználóbarátabbnak, szóval igen impresszív. :slight_smile:

Egy alap Twenty Ten 1.2 sablont próbálok alakítani nekem megfelelőre. Sokmindennel megbirkóztam, de van pár apróság aminek a megoldása lehet, hogy ott hevert a szemem előtt, de akkor biztos átsiklottam felette…

Hogy lehetne például eltüntetni a bejegyzések utáni részből az író névjegyét?

A másik kérdésem pedig, hogy hol lehet megváltoztatni az “ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!” feliratot?

'Latz' wrote on '2011-07-21:

A másik kérdésem pedig, hogy hol lehet megváltoztatni az "ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!" feliratot?

Ez engem is érdekelne! Kerestem a kódszerkezetben, de nem tudtam sehol átírni. Így annyira modortalan! frown.gif Mennyivel szebb és egyszerűbb lenne, egy "Szólj hozzá!" Én is várom a megoldási lehetőséget!

Mind kettőt a nyelvi fájlban kell átállítani.

Azt, hogy kiírta, a sablon hu_HU.po fáljában kell módosítani. Ezt a sort kell keresni:

Code:

Posted on %2$s by %3$s

A posted on a "kategória" felirat, a by pedig az "írta" felirat.

Az "itt és most várjuk a hozzászólást" a wp-content/languages mappának valamelyik nyelvi fájljában kell átírni. Azt hiszem angolul "Leave a comment". Ez alapján tudsz rá keresni a .po fájlban. A .po-kat PoEdit-tel szerkesztheted. Mentéskor készül mellé egy ugyanolyan nevű .mo fájl. Az kell a wp-nek a magyarításhoz.

Annyira jól írta DoveID, hogy hol keresendő a kifejezés, hogy csak annyit teszek hozzá: ha, az “Itt és Most”-ra keresel rá, akkor is megtalálod. :slight_smile:

@gnora: hogy szebb-e, vagy sem, az - ugyebár - “kinek a pap…”. Nekem például nem tetszik, ha egy baromi nagy helyen csak kódorog pár karakter. :slight_smile:

Hogy egyszerűbb, az bizonyos, ugyanakkor arra is kell gondolni, hogy a Wordpress-szel nem csak te dolgozol, hanem a kicsi blogtól a hatalmas rendszerekig sok minden építhető belőle (és építettek is). Van ahol kifejezetten irritáló, ha "Szólj hozzá!- módon társalognak velünk. Ezért választottuk a fordításnál a semleges formulát. Akinek pedig nem tetszik, az egyszerűen írhatja át, ha akarja. (Láttam olyan honlapot, ahol a “Küldés”-t “Na nyomás!”-ra írták át. Bármennyire is jópofa, pl. egy komoly üzleti oldalhoz nem illik. :slight_smile:

Köszönöm, sikerült!

És ezt a névjegy részt hogyan tudom eltüntetni a bejegyzés és a hozzászólások közül?

Győző, nekem az “itt és most” de máris és tüstént parancsszavak bántották a szépérzékem! smile.gif

No megyek, keresem őket a nyelvi fájlban! smile.gif

Átírtam (Várjuk a hozzászólásod!-ra :rolleyes: )

Nagyon köszönöm a segítséget, és a poedit programot is! Le se merem írni, hogy magyarítottam eddig! :blink:

'Latz' wrote on '2011-07-22:

És ezt a névjegy részt hogyan tudom eltüntetni a bejegyzés és a hozzászólások közül?

Ez akkor jelenik meg, ha a felhasználói fiókodban ki van töltve a szerző leírás rész. Vagy onnan kiszeded, vagy megkeresed a sablon loop-single.php fájlját, és ott szerkeszted a megfelelő részt.

Köszönöm, Győző! :slight_smile:

Akinek hasonló problémája van, ezeket a sorokat kellett eltávolítani a loop-single.php fájlból:

Code:

<a href="" rel="author">

<?php printf( __( 'View all posts by %s ', 'twentyten' ), get_the_author() ); ?>