Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket két, számomra komoly probléma megoldása terén. Napok óta faragom a sorokat különböző fájlokban, és bújom a Codexet, de PHP-s tudásom hiánya miatt elakadtam.
Egy kisebb hírblogot építek, ehhez megvásároltam az Osage nevű téma licencét. Ebben van egy remek headlines nevű, saját widget, ami a slider alatti kiemelt képet, és a mellette lévő posztlistát generálja. Nagyszerűen be lehet állítani, hogy hány posztot mutasson, de kategóriára nem lehet leszűkíteni, nekem viszont erre lenne szükségem, mert több ilyen widgetet szeretnék megjeleníteni, rovatonként külön. Ezt gondolom, meg lehet oldani úgy, ha duplikálom a widgetet más néven, és mindegyikben megadom külön az aktuális kategóriát, de sajnos nem találtam rá, hogy hol kell beleírni a fájlba, hogy csak egy adott ID vagy slug alatti posztokat mutasson meg.
A másik kérdésem nagyrészt az All in One Event Calendar pluginhoz kötődik. Az esemény részleteit taglaló oldalhoz kénytelen vagyok full width page sablont használni, mert egyébként nagyon szűk a szövegtörzs az esemény adatainak és a Google térképnek (az már nem tetszik, hogy ezt grafikus felületen nem tudok testre szabni, és a fájlokban való turkálással sem jöttem rá, hogy a css-en kívül mit, hol találok). A full width page viszont azt eredményezi, hogy az eseményhez tartozó kiemelt kép óriási nagy lesz, szintén kitölti a teljes szélességet. Ezt kellene átméreteznem valahogy és mellé rendezni a szövegtörzs tartalmát mondjuk.
Megkerestem a téma fejlesztőit is, de ilyen kérdésekre nem terjed ki a support, ezért fordulok hozzátok, ha már az én bicskám beletört ebbe.
A kérdéses fájlokat feltettem ide.
Előre is nagyon szépen köszönök minden segítséget!
Üdvözlettel:
Viktor