Sziasztok!
Bejegyzéseket szeretnék megjeleníteni 2 oszlopban egymás alá. Ãme a példa: http://demo.woothemes.com/premiumnews/
Ahogy elnézem, ezt pluginnal oldották meg valószínűleg. Tudja valaki, milyen pluginnal lehetséges?
Másik variáció a Loop testre szabása lehet. Erre itt találtam cikket: http://www.kulcsart.hu/a-loop-testre-szabasa/
Ebben az a baj, hogy nekem nem derült ki konkrétan, hogy rendezem 2 oszlopba a bejegyzéseket, és jelenítek meg egymás mellett 5-5 db bejegyzést fentről lefelé haladva.
Tudna valaki segíteni? Köszönöm!
amit mutatsz, az nem két oszlop, hanem 6 tömb sorban, mindegyik egy egy kategória legutolsó postját jeleníti meg.
neked ez kell:
baloldali div:
<a href="" title="">
jobboldali div:
<a href="" title="">
Szia!
Köszi a segítséget! Már csak a nagy kérdés az, hogy hova illesszem be ezeket? Valamelyik php fájlba? A template-fullwidht.php-ba próbáltam, de nem tapasztaltam változást. Valami ötlet esetleg?
Köszi!
Az már biztos, hogy a blog.php-ban kell megcsinálni. Most próbáltam, csak mivel valami még nem stimmel, error az egész… Most már tényleg csak a beágyazást kellene megoldani.
Próbálkozásom eredménye: Fatal error: Call to undefined function excerpt() in /home/kecskeme/public_html/wp-content/themes/premiumnews/layouts/blog.php on line 38
Ebben vajon még mi hibádzik?
stlye.css:
#alignleft{position: relative; top: 0px; float:left;}
#alignright{position: relative; top: 0px; float:left;}
index.php:
<?php
...$numberofposttoshow = 10;
...
query_posts('showposts='.$numberofposttoshow);
if (have_posts()) :
while (have_posts()) : the_post(); ?>
if($i % ($numberofposttoshow/2) == 0 )echo '
<a href="" title="">
excerpt('16');
$i++;
$i++;
$i++;
endwhile;
?>
<?php
else :
endif; ?>
Találtam egy ilyet is:
Category Three
Testing The Elements
Posted on 18 March 2008
Tincidunt varius sequi, integer magna ac, donec curabitur. Rhoncus sed. Lectus vitae augue, mauris tincidunt. Ut nec fermentum, dolor vestibulum. Nunc neque tincidunt, non dictumst tempus. Et id, duis sit arcu, felis porta donec. Proin tincidunt. Continue Reading
Üdv!
Bocsi, hogy beleszólok, csak jelezném, hogy egy kissé tévedésben vagy. Az ott megjelenő bejegyzések nem egymás alatt vannak két oszlopban, hanem egymás mellett, balra rendezve, folytonosan. Tehát ehhez nem kell a két külön loop, mindössze a tartalmazó div-et (az első postban linkelt sablon esetén a .box kap egy “float:left” értéket az .fl class által) kell balra rendeztetni css-ből.
Offset-et meg amúgy is csak akkor érdemes használni, ha pl biztos nincs lapozás, mert kissé össze tudja zavarni a query_posts értékeit.
SneakySnail, fogalmazhatunk úgy is, hogy tévedésben vagyok, de inkább úgy, hogy nem rég óta, kb 2 hete foglalkozok komolyabban wordpressel.
Ãgy talán még elviselhetőek a furcsa kérdéseim, amit sokan értetlenül néznek, hogy miért írom őket.
A style,.css fájlba írtam:
div.box {
float: left;
}
Az index.php fájlban viszont nincs .box, csak a blog.php-ban, így erről kérdeznék tőled pár dolgot, ha lehet.
blog.php:
<?php
$the_query = new WP_Query('cat=-'. $GLOBALS[ex_feat] . ',-' . $GLOBALS[ex_vid] . '&showposts=' . get_option('woo_other_entries') . '&orderby=post_date&order=desc');
$counter = 0;
while ($the_query->have_posts()) : $the_query->the_post(); $do_not_duplicate = $post->ID;
?>
<div class="post-alt blog" >
<a title=" " href="" rel="bookmark">
<?php the_content(''.__('Continue Reading',woothemes).''); ?>
<a href="" class="more">
Amint látható, az elején van egy .box rész (class="box"). Ha Én ezt class="div.box"-ra módosítom, attól nem történik semmi. Mit kellene módosítsak és hogyan?
Tudom, nyögvenyelősen megy a dolog így az elején, de ha belejövök, nem fogok ilyesmiket kérdezni.
Köszi a segítséget!
Hali!
Bocsi, nem akartam, hogy negatív felhangja legyen a dolognak, pusztán csak megállapításnak szántam. Egyébként én is bejegyzések dátumából következtettem a sorrendre, nem a forráskódból. De amúgy én csak példaként írtam az osztályneveket az általad linkelt sablonból. Ha nem ezt a sablont használod, akkor természetesen ez így nem fog működni.
Nálad a lényeget itt kell keresni:
. Tehát nálad a bejegyzés osztálynevei a post-alt és a blog. A CSS-ben ezekre kell rákeresni, és ezeken módosítani.
De még ez is kevés lehet így önmagában, mert ettől csak balra rendezi a bejegyzést tartalmazó div-et. Ahhoz, hogy pl kettő egymás mellé kerüljön az kell, hogy a szélességük kb az őket befoglaló div szélességének a fele (vagy kevesebb) legyen. Meg persze számításba kell venni a padding és margin értékeket is, mert ezek is hozzáadódnak a szélességhez. Szóval ehhez már látni kéne a sablont, hogy pontosabbat lehessen mondani.
amit mutatsz, az nem két oszlop, hanem 6 tömb sorban, mindegyik egy egy kategória legutolsó postját jeleníti meg.
erre a tömbös dologra tudsz egy kis segítséget adni ami alapján elindulhatok?
mert úgy gondoltam hogy 4 tömbe megjelenítené az oldalam híreit utána felsorolás szerűen kilistázná a többi hír cmét