Bejegyzések más és más oldalon?

Sziasztok!Most ismerkedem a rendszerrel, és az érdekelne, hogy lehetséges-e az, hogy van mondjuk 4-5 oldalam + aloldalak, és bejegyzéseket írok, de azt szeretném, hogy egyes bejegyzések az egyik főoldalon jelenjenek meg, a másikak mondjuk egy másik főoldalon, megint mások valamelyik aloldalon, stb…?Előre is köszönöm válaszotokat.Üdv, Ashen

Ha jól tudom van egy ilyen opció…

Meg van! Admin -> Beállítások -> Olvasás

Én ott nem látom… :frowning:

Ilyen van:

Első oldal:
  • Utolsó saját bejegyzések
  • Első oldal
  • Bejegyzések oldala    Viszont ha itt beállítom a bejegyzések oldalának valamelyiket, akkor az összes bejegyzést oda teszi, nem úgy, hogy csak azt amelyiket én akarom.    Nekem az kellene, hogy bejegyzésenként megmondhassam, hogy melyik oldalra vagy aloldalra kerüljön az adott bejegyzés.    Mindenesetre köszönöm a segítséget.

Akkor nem tudom… :frowning:

Rövid válasz: olyan nincs.Hosszabb (és bonyolultabb) verzió: kategóriánként tehetsz olyat, hogy “kizárod” valamelyik - vagy több - kategória bejegyzéseit a főoldalról, de soha nem irányíthatod a bejegyzéseket, hogy hova menjenek. Namármost, a főoldalról kizárt kategriák bejegyzései csak akkor láthatók, amikor az illető kat nevére klikkelsz… ha úgyteccik, akkor ez egy másik “oldal” (szaxó: kategória archívum).Kizárásra használd az Advanced Category Excluder nevű derék plugint:

http://forum.word-press.hu/topic/865/advanced-category-excluder/

Huh… olyan érzésem van, hogy jó a rendszer, de mindig egy pici hiányzik ahhoz, hogy úgy tudjam használni, ahogy szükségem lenne rá…Oldalak:Ha az oldalszerkezettel akarom elkülöníteni a dolgokat, főoldalak/aloldalak/al-aloldalak szerűen, akkor ezt létre tudom hozni, DE a felső sávban csak a főoldalak jelennek meg, és nincsenek legördülő menük, amikből ki tudom választani az esetlegesen megnézni kívánt aloldalakat, mint látogató.Ha meg kirakatom a menüpontokat az oldalsávba, akkor egy idő után annyira hosszú menürendszer alakul ki, hogy ember legyen a talpán, aki végignézi.Erre lehetne megoldás az, hogy az egyes főoldalakra rakom a bejegyzéseket, úgy ahogy szeretném, és a cikkek csak egy darabig látszódnának, utána klikkeléssel elolvashatnák az egész cikket, és így nem szükséges a hosszú főmenü/almenü/al-almenü rendszer, de erre nincs lehetőség ahogy mondtad.Ráadásul ha oldalt hozok létre és azt szeretném, hogy a beírt szöveg egy része látszódjon csak, a többi pedig kattintás után (mint a bejegyzéseknél), na ez sem működik ott, csak a bejegyzéseknél, amiket meg nem tudok oldalakra helyezni, csak egy fix oldalra.Kategóriák:Hát igen, itt lehet megadni kategóriákat, de itt meg nagyon át kell gondolni, melyik bejegyzést melyik után csinálom, mert ha mondjuk egy ügyfél melóit akarnám bemutatni, aztán egy másikét, és nem jó sorrendben rakom fel, vagy akarnék utólag a bejegyzések megjelenítési sorrendjén változtatni, ahogy nézem, erre sincs lehetőség. :frowning:Szóval tanácstalan vagyok, nem tudom, maradjak-e a wp-nél…


'Ashen wrote:

Erre lehetne megoldás az' date=' hogy az egyes főoldalakra rakom a bejegyzéseket, úgy ahogy szeretném, [/quote']

Minden kezdő evvel a nyakatekert ötlettel áll elő...


Az Oldalak (Page) NEM arra valók, hogy bejegyzéseket jeleníts meg rajtuk. Pont. Mikor ezen túljutottál: hogy a WP nem úgy fog műlödni, ahogy te akarod, hanem ehelyett megtanulod, hogy mit tud, és azt alkalmazod a saját javadra/előnyödre - akkor mindent meg lehet vele csinálni.

“egy pici hiányzik”

Minden kezdőnél hiányzik egy pici, mégpedig a hozzáértés (nálam is, én is elég kezdő vagyok).

Sőt leginkább az a baj, hogy azt sem tudjuk mit keresünk - még normálisan megfogalmazni sem sokszor.

Valószínűleg valami ilyesmit keresel:

http://pixopoint.com/demo/wordpress/index.php?wptheme=Dropdown%20PluginNe legyél tanácstalan, ha valamit keresel (99,9%, hogy van rá plugin), angol megfelelője és gugli ablak. Meglesz az…

A guglin kívül ezt célszerű nézegetni: http://wordpress.org/extend/plugins/“Erre lehetne megoldás az, hogy az egyes főoldalakra rakom a bejegyzéseket,”lásd: a moshu által javasolt plugin“úgy ahogy szeretném, és a cikkek csak egy darabig látszódnának, utána klikkeléssel elolvashatnák az egész cikkek”

Megoldás:

Beállítások -> összegzés látszódjon (ne a teljes cikk)

Ashen!Először tervezd meg magadnak, hogy mit szeretnél látni, bemutatni, és hol? Én erre magamnak az Excel nevű táblázatot alkalmaztam. :slight_smile: (Ez azért jó, mert logikailag jól átláthatod, hogy mit szeretnél tenni, és egy telepítés, vagy kód nélkül elkészítheted az oldalad vázlatát.)Aztán megnézed, hogy mi az, amit alapból a WP tud és mit lehet még hozzávariálni, majd aztán kell sablonokat (theme) és bővítményeket (plugin) keresni; azt már elmondták előttem, hogy hol.Azt tudnod kell, hogy oldalak és aloldalak, kategóriák, és alkategóriák szinte végtelen halmazát tudja a Wp, de az észt neked kell belevinni. :slight_smile:Tervezd meg, hogy mit szeretnél, nemigen van olyan, amit ne lehetne megoldani a WP-vel. Nézzél sok oldalt, sablont, és ötleteket is meríthetsz. Jó kis bonyesz oldalak is készülnek, csak nem sitty-sutty. :slight_smile:


seonyar2008 wrote:

"úgy ahogy szeretném, és a cikkek csak egy darabig látszódnának, utána klikkeléssel elolvashatnák az egész cikkek"


Megoldás:


Beállítások -> összegzés látszódjon (ne a teljes cikk)
Megint ellent kell mondanom: az csak és kizárólag az RSS feed-re vonatkozik.

Hogy az ún. multipost view oldalakon (index, archív - akár havi, akár kategór -, keresés-eredmény) mi láccik, azt 2 módon lehet meghatározni:


- írás közben szorgalmasan nyomogatod a "more" gombot


- megfelelő template file-okban lecseréled a the_content bizgentyűt a the_excerpt nevűre

Fontos: a kettő egymástól független (vagy-vagy), és együtt nem csinálnak semmit!!!

'moshu' wrote on '2008-11-22:
Rövid válasz: olyan nincs.

Hosszabb (és bonyolultabb) verzió: kategóriánként tehetsz olyat, hogy "kizárod" valamelyik - vagy több - kategória bejegyzéseit a főoldalról, de soha nem irányíthatod a bejegyzéseket, hogy hova menjenek. Namármost, a főoldalról kizárt kategriák bejegyzései csak akkor láthatók, amikor az illető kat nevére klikkelsz... ha úgyteccik, akkor ez egy másik "oldal" (szaxó: kategória archívum).

Kizárásra használd az Advanced Category Excluder nevű derék plugint:


http://forum.word-press.hu/topic/865/advanced-category-excluder/
Ez nagy ötlet, nekem pont ez kellett!

Köszönöm