Bejegyzések és oldalak összerendelése

Kár!Mindenesetre köszi a választ!

Esetleg más módon nem lehet kialakítani egy menürendszert?

:rolleyes:

Sziasztok!Nem találtam ilyen jellegű kérdést a fórumban -vagy lehet hogy rosszul kerestem irritated.gif-, úgyhogy most felteszem. Én még viszonylag kezdő vagyok WordPress-ben mert eddig Joomla-val alkottam dolgokat.Megpróbálok világosan fogalmazni. A következőről lenne szó:Van x db bejegyzésem és y db oldalam. Miképp lehetne az egyes bejegyzéseket egy-egy oldalhoz “hozzárendelni”.Érthetőbben is megpróbálom kifejteni: egy menürendszert szeretnék létrehozni, úgy hogy ha rákattintunk az oldal linkjére akkor az egyik sidebar-on megjelennének az ahhoz az oldalhoz tartozó bejegyzések. Illetve ha a bejegyzésre klikkelünk akkor természetesen a fő tartalmi területre betöltődne a cikk. A lényeg az lenne, hogy mindig csak az aktív oldalhoz tartozó bejegyzések látszódjanak az oldalsó sávban.Tudnátok valamit tanácsolni, hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani, vagy esetleg milyen plugin kellene hozzá?Egyébként a bejegyzések be vannak kategorizálva, és az oldal nevei megegyeznek a kategória neveivel.Köszönettel:


SniperAtWork wrote:

Miképp lehetne az egyes bejegyzéseket egy-egy oldalhoz "hozzárendelni".

Sehogy. Ne kavard a postokat (bejegyzés) és az oldalakat (Page). Összeférhetetlenek, de legalább is a Page-t nem erre találták ki.

Ha post - akkor kategóriában gondolkozz!

Menürendszert millióképpen lehet kialakítani. (a válaszom épp olyan precíz mint a kérdésed)

Csak felejtsd el a rögeszmét…!*Mondtam fentebb: nem Oldalak, hanem KATEGÓRIA a kulcsszó ahhoz, amit akarsz. Ámbátor az ‘oldalsávban listázandó postok’ c. elképzelésed még kategóriák esetén sem annyira magától értetődő - mert nincs végig gondolva. Pl.

Ha X katgória nevére rákattintok, és a postok a sidebar-ban lesznek kilistázva - akkor mijahalál van a “fő tartalmi területen”?____________________
  • rögeszme alatt azt értem, hogy majd mindenki, aki más CMS-ből érkezik, ahelyett, hogy sürgősen elfelejtené az előző szoftvert részleteit, megpróbálja ráerőszakolni annak a működési elvét a WP-re. Holott könnyebb lenne gyorsan megtanulni a WP-t, és nem ellene, hanem vele dolgozni, az előnyeit kihasználva…

Így van! Moshuval egyetértek. Az oldalakat jobb csak a template-ek kialalkításához használni.

A tartalmi egységeket rendezd egy kategória rendszerbe és egyes template-eken jeleníts meg kategóriákat.

Ha egy oldalon szeretnél megjeleníteni egy adott kategória postjait, ahhoz az oldalhoz létre kell hozni egy template-et és az oldal kódját úgy kialalkítani hogy egy loop segítségével adott kategória postjait listázod ki.

I hope érthető!De előbb sztem olvass utána meg nézz körül a blogshow topicban hátha megvilágosodsz.

OK! Köszi, utánanézek a dolgoknak…