Sziasztok!
Ãt szeretném menteni az összes bejegyzésemet és azok kategóriáit egy új Wordpress blogba.
A bejegyzések tábláit megtaláltam, de a kategóriákat nem tudom hol tárolja :huh: Segítenétek?
Köszönöm!
miért nem használod a WP belső export-import funkcióját? :o
Jó ötlet, ki fogom próbálni!
De volna egy kérdésem:
Tegnap nekiálltam az új wordpressnek, de úgy, hogy a régi oldalam még fut, nem akartam, hogy több napig ne legyen semmi.
Éppen ezért a régi oldal a mysql adatbázisban wp_ táblákként szerepelnek, az új wordpress pedig wp1_táblanavek-kel került feltelepítésre.
Na most, eddig úgy csináltam, hogy pl a comments táblát lementettem és wp1_comments néven elmentettem, illetve a benne lévő wp_comments-eket lecseréltem wp1_comments-re.
És így töltöttem fel. Működik is.
Na most a kérdésem, hogy ha én most xml-ben lementem az exporttal, ugye akkor is át kéne neveznem a wp_ neveket wp1_ - re?
Vagy ez most más módszer alapján működik?
Ha xmlbe mented akkor pl beállításaid elvesznek, de nem kell szorakoznod a táblanevekkel
amit én szoktam csinálni, ha pl költözéskor táblanevet váltok:
kimentem SQLbe az egész adatábázist (ssh-n belépve egy szép hosszú sor és kapok egy gz tömörített állományt)
majd egy “search and replace” paranccsal az egész file-ban mindenhol kicserélem a korábbi előtagokat másra, esetedben
wp_-t wp1_re…
így tuti nem lesz baja sehol sem a táblák összeakadásával.(ez főleg akkor fontos ha pld pluginok tömegét használod és azok beállításai nem baj ha megmaradnak… pld cache-ek,statok stbstbstb…
ha még a táblaelőtagokat is meg akarod őrizni akkor elég ha csinálsz egy új adatbázist és abba beimportálod az egészet.
wp-configban meg átírod a DB_NAME -et 
Sziasztok!
Költöztetni szeretném a blogomat. Az exportig eljutottam, új helyen telepítve a WordPress. Importnál a következő üzenetet kapom:
A feltöltött fájlt nem tudtam átmásolni
WWWPES***wwwnaplo/wp-content/uploads/2010/12.
Amíg nem voltak létrehozva az uploads/2010/12 mappák, addig az volt a problémája, hogy írásvédettek. Máshol nem találkoztam ilyen problémával. Miért kellenek neki ezek a könyvtárak, illetve hogyan tudnám a bejegyzéseket áthozni az új helyre?
Válaszokat előre is köszönöm!