Bejegyzés megjelnítése kezdőlapon

Sziasztok!

Hasonló a problémám a #1 HUNited -val, csak én meg azt szeretném, ha csak egy adott kategóriát listázna ki.

Köszi!

érthetetlen, hogy új témában miért egy másikra hivatkozol pláne linkelés nélkül, de ez most mindegy is… :unsure:

Code:

ahol X a szükséges kategória ID-je.

ha nem tudod, hogy ezt hogyan kell használni, és hova kell bemásolni, akkor keress rá a "query_posts"-re...

Köszi!

Pontosan hol kellene megtalálnom, mert sehol nincs ilyen?

Vagy hova másoljam be, melyik php file lestázza ki a bejegyzéseket.

Bocs az értetlenkedésért d még kezdő vagyok.

Köszi!

akkor ide is… hmm…

http://codex.wordpress.org/Template_Hierarchy

http://codex.wordpress.org/images/1/18/Template_Hierarchy.png

Kedves Wepe!

Próbáld meg a MANO által adott kódot a

után beilleszteni a Fő mintasablonba (index.php).

Ui.:

Majd itt hozzászoksz, hogy egyesektől csak fél megoldásokat kapsz, sőt még le is csesznek, ha nem értesz valamit.

Nem azt mondom, hogy csinálják meg helyetted, de linkeket, meg kódokat mindenki tud ajánlani, attól nem leszel előrébb, ha nem tudod, hol mit csinálj vele!

Sikeres barkácsolást!

[off]@lesz01:

ne csináljam meg helyette?

"melyik php file lestázza ki a bejegyzéseket."re bemásoltam a template hierarchy codex oldalát amin ott van hogy melyik template MIT listáz és ami sokkal fontosabb h MIÉRT

univerzális választ adtam, hogy ha legközelebb keresi akkor tudja hol keresse.

Neked ez fél megoldás?

Linket adok mert ide nem szoktam beillesztgetni bár azért volt már példa rá h ugyanezt a képet beraktam ide is… és láss csodát örültek neki és meg tudták oldani.

Nem tudod mit csinálj a képpel? NÉZD MEG ÉS ÉRTELMEZD.

[/off]

Már elnézést de pont az index.php ha kicsit is azt tetted volna amit javasoltam fentebb láthatnád h csak akkor felel megjelenítésért ha a sablonban NINCS SEMMI MÁS A KÉPEN FELTÜNTETETT RENGETEG SABLON FILE közül.

Szóval inkább ne “vigyél be senkit az erdőbe”, főleg ne “fikázd le” azt aki TÉNYLEGesen segíteni akar…

[off]

Komolyan gondolkodj el azon, hogy ha valakinek ROSSZ megoldást adsz akkor az többet segít-e mint ha nem mondtál volna semmit…

És igen ha beszólnak akkor ilyen stílusban -is- tudok reagálni… Meglehetősen kevés időm van, igyekszem jól felhasználni. Szerintem ez egy korrekt válasz. Komolyan, te mit várnál? Fordítsam le a codex adott részeit magyarra? Ami általános probléma és van rá időm abból igyekszem cikket/videót összerakni. De ezekből is a legtöbb “Draft” státuszú mivel nincs időm/energiám megírni őket…

[/off]

Hajrá mindenki, kitartást és türelmet (nekem épp elfogyott most!)

'lesz01' wrote on '2011-09-17:

...Majd itt hozzászoksz, hogy egyesektől csak fél megoldásokat kapsz, sőt még le is csesznek, ha nem értesz valamit....

Álljon már meg a nászmenet, pö..e van a menyasszonynak!

"Ne halat adj az éhezőnek, inkább tanítsd meg halászni!" - ez a Fórum egyik fontos alapeleme, hitvallása. Sokszor leírtuk már; nagyon ritkán van arra lehetőség, hogy valakinek annyira tudjunk segíteni, hogy meggyártjuk helyette/vele együtt a honlapját. Nem a jószándék hiánya, hanem az idő, energia hiánya az, amivel nap mint nap meg kell küzdeni.

Többnyire dolgozó és tanuló emberkék látogatják a honlapot, tanácsért fordulnak a Közösséghez, és akad mindig olyan, aki segít. Saját szabadidejében, saját pénzén, saját kedvteléséből.

Az, akinek az irány megadásával tudunk segíteni, gyakran visszajár, meg próbál segíteni a kezdőknek, a tapasztalatlanabbaknak, mert nem felejti el, hogy őt is átsegítették néhány akadályon.

Mivel "csak" iránymutatást kapott, a többi tudást saját erejéből szedte hozzá, és ami a fejedben van már, azt nem szedhetik el tőled soha. Amit készen kapsz, annak előbb-utóbb nyoma veszik. ;)

Sziasztok!

Azért kösz, sikerült!

smile.gif

Hali!

“bemásoltam a template hierarchy codex oldalát”

Szerinted ezzel egy kezdő mit mit kezdjen? Olyan mintha a gyerekednek azt mondanád, amikor elakad a matekban, hogy “ott van a könyvben nézd meg”

Még szerencse, hogy a wordpress nem olyan bonyolult, mint ahogy itt TI előadjátok!

Jó munkát!

:))

Egy kezdő akkor teszi a legjobban, ha az általad idézet mondat második felét is elolvassa, talán akkor meghomályosul. :wink:

Az elakadás, és azon való átlendítés pedig nagyban függ attól, hogy hol, és miben akadt el. Nem mindegy, egyáltalán nem mindegy. Ha felállította a képletet, de nem tudja megoldani, mert a szorzótábla (az alapok) nem mennek, akkor igenis azt mondom, ott az 1 x 1 a könyvedben, tessék megtanulni, mert nélküle nem tudsz továbblépni.

Ha valaki a függvényanalízissel foglalkozik, arról joggal kell feltételezni, hogy a szorzótábla rendben van, és a differenciálszámítás alapjaival is tisztában van, vagy tévedek? (Nem azt mondom, hogy jelesre menne belőle, de azt igen, hogy kellett, hogy halljon róla… :slight_smile: )

Igazad van, a WordPress nem túl bonyolult - felhasználói szinten, de amikor részekre szeded, és újból, másképpen szeretnéd összerakni, akkor történhet meglepetés. A kezdőknek nem kellene ezzel a művelettel kezdeniük, vagy legalább tegyen egy-egy cetlit minden alkatrészre, hogy melyik micsoda, honnan, hogyan és miért. Ha tudja majd a cetliket, akkor nyomathatja felsőfokon is, csak akkor már - többnyire - nem alapfok kérdező, hanem inkább a Fórumon tanácsot osztó… :wink: :slight_smile: