Bejegyzés kép effect, fade mouseover.

Sziasztok!











Olyan plugint keresek, amellyel lehetséges a bejegyzések “kiemelt képeinek” effektélese a főoldalon, úgynevezett mouseover formában. Akkor lép életbe az effekt, amikor a felhasználó ráviszi a képre a kurzort.





Javascriptes megoldásokat találtam szép számmal, pl.: Példa tutorial.





Több bajom is van ezzel a megoldással, az egyik az, hogy nagyon nehéz implementálni az oldalba, bár azt még megoldottam.





A másik, hogy egyenként kell szerkeszteni a bejegyzéseket, és a kép feltöltés sincs megoldva normálisan, tehát, ha sok bejegyzés van, nagyon körülményes, és egyáltalán nem hatékony.











Amit szeretnék konkrétan:











Olyan plugin, vagy egyéb megoldás, hogy a főoldalon interaktívan, mouseover formában változzon a kép, áttűnéssel, tehát fade effekttel.





Ezt általában javascripttel úgy érik el, hogy 2 kép van, van egy ‘a’ és egy ‘b’ és egyik át-fadel a másikba. Ilyen egyszerű, síma jquery library-val meg lehet csinálni.











Kérdésem tehát többrétű lenne:




  • Az egyik, hogy létezik-e olyan plugin, ami csak ezt csinálja, vagy az is jó, ha az oldalon található összes képet (így) effektezi.




  • A másik, hogy ha ilyen nincs, akkor hogy lehetne megoldani a javascriptes megoldás automatizálását, hogy ne kelljen az oldal forráskódját szerkeszteni bejegyzés felrakásakor.




  • Alternatív megoldásokra is kíváncsi lennék, ha nincs más ötlet.











    Ez létező dolog, láttam már több sablonban, és oldalon, de egyszerűen nem találok sehol ilyen plugint.











    Köszönöm a válaszokat előre is!











    Üdv: Csurga!