2. Ha felötöltök valamit választhatok egy menüböl majd van egy "szerkesztöbe másol" gomb, oké de hová másolja a linket ? Mert nekem semmit sem csinál.
Saksi
Szervusz Saksi !
Amikor feltöltesz valamit, akkor az a /wp-content/uploads könyvtárba kerül. A szerkesztő alján megkérdi, hogy mit csináljon vele (pl. linket, vagy képet mutasson).
Amikor a "Szerkesztőbe másol" gombra kattintasz, akkor oda másolja (illeszti), ahova előtte a kurzort állítottad (vagyis a szövegmezőbe oda, ahova szeretnéd, hogy beillessze).
Bár sokan azt mondják, ajánlják, hogy ki kell kapcsolni a szerkesztőt, mert adott esetben buzergálja a kódokat, én mégis használom egy pluginnal, aminek segítségével aránylag kis nehézség által oldhatja meg az emberfia az ilyen gondjait: http://wordpress.org/extend/plugins/tinymce-advanced/
Mar csak egy kerdesem lenne hogy tudom magyarra allitani http://wordpress.org/extend/plugins/tinymce-advanced/ plugint. Letoltottem hozza a magyar nyelvu fajlt fel is masoltam a helyere. Csak nem tudom atallitani. Egyebkent a plugineknel van valamilyen altalanos szabaly a nyelv beallitasara ? lletve meg egy mert nem talalom a plugin aldasos hatasat Plugin menu alatt -> bekapcsol ok. Intezo menu -> TinyMCE Advanced -> Rahuzom az ikonokat a kozepso savra amiket szeretnek -> Save. Firefox alatt torlom az elozmenyeket,gyorsitotarat,stb… Tovabb Iras -> Bejegyzes -> es semmi nem itt kellene hogy megjelenjen ?
Megoldas :
Ket problemara rajottem Felhasználok menu ->Szövegszerkesztő használata bejegyzés írásakor pipa kiszed, utana mukodik. Sot most mar mukodik a szerkesztobe masol gomb is. Azaz erdekes hogy alaphelyzetben miert nem hasznalhato ez funkcio (legalabbis nalam)
A TinyMCE-advencednek az atrükkje, hogy nem csak a languages könyvtárban lakik magyar nyelvi fájl, hanem még kétezer helyen az alkönyvtárakban, en.js néven, amit átt kell celebrálni hu.js fájllá. Én odáig jutottam, hogy kigyűjtöttem és átneveztem őket, így van en is meg hu is. Aztán, ahogy az időm engedi, szépen lassan magyarítgatom is. Most így megy.
fgy_wp: Van egy ajánlatom Amit idő hiányában nem tudsz leforditani az én befejezem, ha elakadok akkor majd szólok, cserébe Te ellenőrzöd a forditást! Ãgy akár nagyobb dolgoknak is neki állhatunk! Tényleg csak az kell h legyél a béta teszelőm, s néha az agy helyettem