Joestet!
Sablont csereltem az oldalalom es valamiert nem tudom be allitani az hogy a “post” ne jelenjen meg csak reszlegesen.
A postok mindehol teljes hosszusagban jelennek meg.Ugy szeretnem be allitani hogy csak a post elso 5 sora jelenjen meg es utana meg egy “…red more” link text.
Ha tudna valaki segiteni azt megkoszonnem.
A sablonodban a single.php kivételével ki kell cserélned az index.php-ben, archive.php-ban, loop.php(ha van) a the_content péhápés meghívást a the_excerpt -re.
Kicsereltem oket de semmi nem reagal.
Es loop/php-m sincs. Probalkoztam mar be illeszteni excerpt php codot de nem jartam sikerrel.
Sablon nevét írd meg, mert ezek a sablonok nem egységesek, mindegyik más. Ãgy nem fogunk tudni segíteni.
Ugy latszik sikerult megoldani. Koszi mindenkinek!
Hello!
És hogy sikerült megoldani? Az én blogom template-je Twenty Eleven 1.2, nem találok the_content php-t a szerkesztőben.
Amit Syska mondott, az a tuti - annyi kiegészítéssel, hogy a page,php -ben ne cseréld ki, mert az oldalak nem fognak bejönni (legalább is az én sablonomban ezt történt).
Hasznos topic, ki kéne emelni
(nem [font=helvetica, arial, sans-serif:23a0z8eo]the_content php-t keress, hanem a php fájlokban keress rá a[/font:23a0z8eo][font=helvetica, arial, sans-serif:23a0z8eo]the_content kifejezésre)[/font:23a0z8eo]
Nekem az a kérdésem, hogy az én sablonomban (WPZOOM-SportPress #), azt tudom beállítani hogy hány szót jelenítsen meg. De jobbnak érezném ha karaktere tudnám állítani ezt. Vannak rövidebb, és hosszabb szavak. Ha lefixálhatnám karakterre jobb lenne.
Történetesen az általad említett téma egy fizetős sablon, támogatással. Az ottani fórumon kellene körbenézned, illetve érdeklődnöd.
Én meg találtam ingyenes letölthető versioban is (http://free-stuffonline.com/sportpress-theme-by-wpzoom-free-download/).
Ez a művelet még nem is olyan fontos, inkább Postok címét szeretném lefixálni egy meghatározott karakter számra. Találtam egy PHP és megoldást rá, de nem müködik:
<?php
function intro($string, $maxLength = 30, $template = ‘%1$s’)
{
if (preg_match(sprintf(’/A(.{0,%d})b/si’, $maxLength), $string, $result)) {
return sprintf($template, rtrim($result[0]));
}
return ‘’;
}
?>
Elvileg ez a cím első 30 karakterét jeleníti meg és rak 3 pontot utána. A Post címét pedig így hívtam meg:
<a href="" title="">
Sajnos nem az első 30 karaktert jeleníti meg hanem azt hogy: “the_title…”
<?php
function intro($string, $maxLength = 30, $template = ‘%1$s’)
{
if (preg_match(sprintf(’/A(.{0,%d})b/si’, $maxLength), $string, $result)) {
return sprintf($template, rtrim($result[0]));
}
return ‘’;
}
?>
Elvileg ez a cím első 30 karakterét jeleníti meg és rak 3 pontot utána. A Post címét pedig így hívtam meg:
<a href="" title="">
<a href="" title="">
Meg lett a megoldás. Character Count Excerpt plugin. Csak fel kell telepíteni, majd a bővítmény szerkesztésénél magában a forráskódban, átírni hogy hány karaktert jelenítsen meg. Az utolsó szót végig kiírja.
Sziasztok!
Elég új vagyok még, ismerkedem a WP-vel korábban e107-ben csináltam a dolgaimat. Olyan kérdésem lenne hogy tudom-e azt beállítani valahol, hogy hol érjen véget a head része egy bejegzésnek, magyarán hova kerüljön a (more) vagy (tovább) link. mert most amit fent javasoltatok félbevágja a mondatot és kész. A probléma a http://tatabanyaiagora.hu oldalon a Hírek résznél látható.
Köszi előre is az ötleteket.
sablonban excerpt helyett content-et használj, onnantól fogva a berakott more lesz a választó
az okés, meg is csináltam, a kérdés arra vonatkozik lehet-e a (more) választót pozícionálni, hogy ne vágjon ketté mondatot például
A more tag-et te illeszted be írás közben; ha nem teszed a mondat közepébe, akkor nem vágja ketté a mondatot.
Nézd meg a the_content és a the_excerpt különbségét és használatát a Codex-ben, azaz a “WordPress Bibliában”, a WordPress dokumentációban, ami valószínűleg segíteni fog a finomszabályozásban.
Na most egy tök amatőrnek, aki odájig már eljutott, hogy php-lehet szerkeszteni, mondjátok meg mit jelent the_content péhápés meghívást a the_excerpt -re cserélni? magyarán melyik sorba mi helyett mit kell írni?
Az általad használt sablonban kell a cserét végrehajtani. URL címet és/vagy használt sablont mutatnál, mondanál, akkor könnyebben kaphatnál pontosabb választ.