A minap készítek egy kis oldalt. A problémám a következő. A képeket a beépített galériával szeretném megjeleníteni. Azonban a hozzá tartozó style kódot nem a header-be szúrja be, hanem a bejegyzésbe. Emiatt a html validator hibát jelez. Ez az egyetlen hiba az oldalon és ezt szeretném javítani.
A kérdésem:
Hol tudom beállítani, hogy hova szúrja be ezt a style-t, hogyan tudnám a headerbe tenni?
A választ a wp-includes/media.php 758. sorától a 876. soráig találod.
Azért nem lehet a headerbe betenni, mivel a gallery shortcode az sablon értelmezés során az entry részben kerül feldolgozásra, amikor a header már réges-régen lefutott, így abba nem lehet belenyúlni.
Másrészről, mivel a gallery shortcode támogatja a testreszabhatóságot (te adhatod meg, hogy a sorok oszlopok, stb, milyen html elemek legyenek), ezért ezek a style kódok futás időben generálódnak.
De ha nagyon zavar, akkor a gallery_style nevű filterrel bele tudsz nyúlni,
viszont headerbe nem fogod tudni átrakni a fenti leírtak miatt.
Mivel egy fix oldalról lenne szó, így maga a kód nem változna. Mindenhol azonos módon szúrom be a galériát, így akár kimásolom a kódot a fejlécbe és kiszedem, hogy ne tegye be. Bár nem tudom, hogy van-e értelme ennyit szenvedni, hogy Valid legyen a kód. (ez az 1 hiba van.)
[OFF]Amúgy is baromság ez a validator hajhászás szerintem. Meg kell nézni bármelyik nagy (és népszerű) portált, az összes hemzseg az olyan elemektől ami tökéletesen működnek minden böngészőben, csak épp a validator nem tud vele mit kezdeni.
Csak egy példa: az IGN.com-nál konkréten 698 “hibát” jelez a w3c validator csak a címlapon. Ettől függetlenül az egyik legnépszerűbb online magazin a maga kategóriájában. És nem mellesleg: működik.
A lényeg úgyis a tartalmon van, és az aktualitáson.[/OFF]