Banner elhelyezés

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan helyeznétek el egy bannert úgy a wordpress oldalon, hogy az CSAK és kizárólag ott jelenjen meg, ahol én akarom? Sajnos többszöri próbálkozás után sem sikerült úgy elhelyeznem egy képet, amit csak a kezdőlapon jelenítek meg, ugyanis mindenhová beillesztésre került. Van ötletek erre?

Hol lenne az a csak oda hely? :slight_smile:

A kezdőoldalamon szeretném megjeleníteni a bejegyzések fölött és a menüsor alatt. Vagy a menüsor felett fixen úgy, hogy más aloldalakon ne mutatkozzon. :slight_smile: Elnézést az egyszerű megfogalmazásért.

Ha adsz egy url-t többet tudok mondani.

www.asrultras.hu

A banner most is megjelenik. Csak a bejegyzésnél a tartalom és a cím között, nem a menü és a cím között fentebb. Vagy ez a konkrét gond?

Amúgy a sablonod header.php-jébe ha beteszed, akkor jó eséllyel mindenhol megjelenik, feltételezve, hogy nem használ kétféle verziót header.php-ből.

Az nem baj, mert ott jó helyen van, csak pont ez a baj, hogy nem szeretném, hogy bármelyik aloldalon megjelenjen. Ha rákattintok egy hírre ott is megjelenik, pedig nem szeretném. Arra lennék kíváncsi, hogy valahogy meg lehet-e oldani azt, hogy ne mutassa azt a képet. Egy változat van a header.php-ből.

Egy kis összefoglalás, tömören, hogy melyik fájlba tedd és hol jelenik meg:

  • header.php aljára - mindenhol
  • page.php - oldalaknál
  • single.php - blogbejegyzések megtekintésénél
  • archive.php - kategória listázásnál, dátum archívumoknál, címkéknél és keresésnél (ha nincs külön category.php vagy tag.php, esetleg hasonló nevű)

Ha jól értem, és a page.php fájlban helyezem el, akkor ott ki tudom keresni, hogy hova kerüljön? Csak a kezdőoldalra például?

Tedd inkább a header.php-ba, így:

<?php if (is_front_page()) { ?>bannerkodja<?php } ?>
 

Ennyire jártas nem vagyok a dolgokban sajnos, ezért beteszek ide egy kódot, amit kreált nekem a WordPress.

Ezt raktam be a header.php-ba. Nem nagyon tudom, hogy tudnám közrefogni az általad írt kóddal. Ebben kérhetnék még egy kis segítséget? :slight_smile:

Ha végignézed a sort, van benne egy ilyen: “bannerkodja”

Oda másold be amit itt a képen mutatsz. :slight_smile:

Értem, értem :slight_smile: Az tiszta sor, azt nem tudom, hogy a szöveget hozzá bemásolhatom-e. A látogass el a webshopunka stb részt, illetve az url linkjét a képnek.

Azt másold oda, amit a bannernél (előtte, utána, alatta, felette, balra, jobbra, stb. szeretnél megjeleníteni.

Jaaaa értem. :slight_smile: köszönöm szépen a segítséget! Mindjárt megnézem, hogy sikerül. :smiley:

Nem nagyon tetszik neki, ha a teljes kódot úgy másolom be, ahogy van. Ha kitörlök belőle ugyan úgy ott van minden oldal tetején, ha benne marad minden, meg eltűnik a web. Ötletem nincs sajnos. :confused:

Hopp, kimaradt egy karakter, elírtam. :slight_smile: Az elejéről hiányzott egy kérdőjel.

<?php if (is_front_page()) { ?> bannerkodja <?php } ?>

De király!!! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Működik is!!! Köszönöm! :slight_smile: