Back to school again - sablon

Sziasztok!

Nagyon sokat keresgéltem mire találtam egy megfelelő, aranyos, gyermekbarát sablont egy barátom honlapjára.

A neve:

Back to school again - sablon.

Annyi elakadásban vagyok, hogy a template tetején látható a sablon neve angolul kiírva… s sehogy sem tudom eltüntetni. Valaki tudna abban segíteni nekem, hogy a fejlécben látható “Back to school again” felirat lecserélhető-e egy általam válsztott magyar mondatra? Nagyon szépen köszönöm előre is, hogyha segít valaki! Üdvözlettel: Letta

A header.php fájlban keresd meg amit át szeretnél írni. (div id=“description”… ilyesmit keress.)

Vagy admin menü -> beállítások ->általános és írd át arra amire szeretnéd. (ha eddig nem tetted meg).

Gondolom a Demo szövegre gondolt…

Sziasztok!

Az admin menüben hiába írom be a “Honlap neve” alá, amit szeretnék, mert össze van csúszva ez a rész, ugyanis a szöveg, amit beírok csak úgy jelenik meg, hogy a betűk teteje látható csupán, maga a szó sajnos nem. Gondolom ez valami programozási hiba a sablonnál, így ezzel hiába próbálkozom. Más sablonoknál ez jó, de ennél sajna nem. Így nevet sem tudok adni neki, mert ott éktelenkedik kiolvashatatlanul… :frowning:

Úgyhogy akkor keresem a header.php részt a szerkesztőben, csak ettől meg kicsit be vagyok tojv@ ugyanis nincs programozó-tudásom, és picit parázok, hogy mi van ha elrontom… De megkeresem. Ott látom majd ezt az angol sort, hogy “Back to school again” és simán átírom, amire szeretném? Vagy mit kell majd tennem?

S igen, a demó szövegre gondolok… azt szeretném eltüntetni onnan.

Mindenkinek nagyon köszönöm!!!

Lazarevics azért elárulod hogyan csináltad meg végül? Azt szeretném lecserélni, amit neked sikerűlt…

Igen, láttam azóta az egyéb hibáit is az oldalnak (pl.menük fent nincsenek) :frowning: De már napok óta ezen görcsölök…

Találtam egy másik sablont, ami mégjobban tetszene, ezen a menük is nagyon szépek, a demót is engedte átírni, de ezzel meg a képen ücsörgő kamaszlány a problémám. :slight_smile:

Ha időd engedi esetleg megnéznéd nekem ezt a sablont is? Az a neve, hogy EduMag.

Megnéznéd benne, hogy nagyon nehéz lenne lecserélni azt a képet a szőke lányról, egy óvodás kislányra? Leköteleznél…

Nézd, nekem ez sem mond túl sokat, hogy psd…

Neked biztos hülye kérdés, ha ez a szakmád, vagy hobbid… De nekem konkrétan lövésem sincs ezekről a kódokról, és a szerkesztőt is csak nézem a WP-ben nagy kigúvvadt szemekkel. Azért választottam ezt a progit, mert mindenhol azt olvastam nagyon egyszerű. De közben nem találok olyan ingyenes sablont, ami aranyos lenne egy olyan pedagógusnak, aki kisgyerekekkel foglalkozik… Pénze pedig se neki, se nekem nincs fizetősre. Azért kértem itt segítséget, mert nem értek ezekhez a dolgokhoz. Napokba tellett mire ráleltem egyáltalán ezekre is. Megörültem neki, hogy ingyen van, nem kell érte fizetni. De erre nem működik simán. :frowning: Azt hittem egyszerű lesz, s egy olyan lány is boldogul vele, aki nem tanult webfejlesztést. Úgy látszik tévedtem.

Azt kérdezem akkor inkább: neked van időd/kedved segíteni nekem ebben, vagy csak azt mutogatod te milyen ügyes vagy, és neked egy ilyen hülye-kérdés is milyen egyszerű? Segítesz? :slight_smile:

Letta - “@[font=helvetica, arial, sans-serif:1rd16a9x]vagy csak azt mutogatod te milyen ügyes vagy, és neked egy ilyen hülye-kérdés is milyen egyszerű”[/font:1rd16a9x]

Pont annak írod ezt, aki elkezdett segíteni? Nem vagy túl okos.

Ha írsz nekem privát üzit akkor megbeszélhetjük a dolgot Letta. Segítek szívesen amikor ráérek.

Lazarevics nem akartam cinikus lenni. Inkább elkeseredett voltam, hogy nem fog ez nekem menni, s nem értettem miért azt “mutogatod” neked meg milyen egyszerű ez az egész… s közben (ezekszerint) rossz “hangnemet” ütöttem meg. Ne haragudj. Nem rosszindulatú cinizmus volt ez egész biztos!

Nem gondoltam, hogy ennyi utánanézéssel fog járni, s igen azt hittem varázsütésre lesz egy honlap, amit már csak fel kell majd töltenem neki tartalommal. Tévedtem. Most, hogy elmondtad, senki nem fog ekkorát segíteni nekem, hogy átírhassak egy cím-mezőt, vagy lecserélhessek egy képet… most már tudom mi a helyzet…

Ui.: nem pedagógia volt az egy mondatba sűrített kétértelműség, csak egy nővérke elkeseredett mondata, ami rosszul sült el. Mert egy-egy tizenkét órás műszak után, eü.végzettséggel bizony lövésem sincs ilyesmikről, amik ezek szerint kellenek ahhoz, hogy segíteni tudjak a barátomnak. Van akinek befogadó az agya, s van akinek nem. Ráadásul pechemre még szőke is vagyok… :slight_smile:

Egy szó, mint száz, nem kérek több segítséget, mert sajnos erre én így alkalmatlan vagyok ezek szerint. Azt hittem ez egy olyan fórum, ahol hozzáértő emberek, akiknek egy ilyen kérdés 2 perces trükk, azok megmondják mit hol találok, mit hogy tudok átállítani. Úgyhogy mindenkitől elnézést, megpróbálom töröltetni a topicot.

Köszönöm szépen. Utána nézek mindennek. Köszönöm a segítséget!

Szia Letta!

Ha nem sikerülne beszúrnod a menüt és tudod szerkeszteni a php fájlokat meg a style.css-t, ha ezek mennek neked, sikerült feltenni az oldalt egy tárhelyre és működik és még mindig nem megy a menü, akkor megmutathatom, pontosan milyen kódokat kell beszúrnod és hogy hová. Mert vannak már kész menük például ott van a twenty eleven nevű sablon, ott a css teljesen kész is van, onnan akár ki is lehet szedni és be lehet ide is illeszteni a sajátodba.

Persze kicsit át kell színezni css-ben, hogy passzoljon ehhez a zöldes sablonhoz.

Mert 3 dolog kell ehhez:

1. a functions.php ban regisztrálni kell a menüt.

Pl egy nagyon csupasz de már működő megoldás:

<?php

register_nav_menus( array(

'menum' => __( 'Én menüm', '' ),

) );

?>

2. lépés.

Ha már “regisztárlva” van a menü, utána be kell szúrnod oda, ahová szeretnéd hogy megjelenjen majd a menüd. Itt a wp egy ul li listából álló html kódot generál , azokból a menüpontokból, amit a wp menüjében összeállítasz. Mert ezt tudja a wp már, szépen.

Amit be kell szúrni, arra egy egyszerű példa:

‘menum’) ); ?>

3.

Ez után csak a css fájlok hiányoznak amit a style.css ben tudsz megadni. De ezt sem kell a nulláról, hiszen van készen ilyen.

Ez csak egy vázlat, kapcsolódó források:

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/register_nav_menus (Menü regisztrációja, ez kerül a functions.php-ba.)

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_nav_menu (ez pedig a header.php ba kerül - vagy ahol meg szeretnéd jeleníteni a menüt- a sablonfájlba, ez fogja megjeleníteni a tényleges menüt)

Fent van már valahol az oldalad?

<?php

register_nav_menus( array(

‘menum’ => __( ‘Én menüm’, ‘’ ),

) );

?>

3. lépés.

Ha már “regisztárlva” van a menü, utána be kell szúrnod oda, ahová szeretnéd hogy megjelenjen majd a menüd. Itt a wp egy ul li listából álló html kódot generál , azokból a menüpontokból, amit a wp menüjében összeállítasz. Mert ezt tudja a wp már, szépen.

Amit be kell szúrni, arra egy egyszerű példa:

‘menum’) ); ?>

3.

Ez után csak a css fájlok hiányoznak amit a style.css ben tudsz megadni. De ezt sem kell a nulláról, hiszen van készen ilyen.

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/register_nav_menus (Menü regisztrációja, ez kerül a functions.php-ba.)

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_nav_menu (ez pedig a header.php ba kerül - vagy ahol meg szeretnéd jeleníteni a menüt- a sablonfájlba, ez fogja megjeleníteni a tényleges menüt)

‘menum’) ); ?>

3.

Kedves András, és Lazarevics, köszönöm szépen a segítségeteket. Sajnos nem boldogultam ezekkel az instrukciókkal sehogy sem. Pedig próbáltam utána nézni mindennek, amit írtatok. Úgy látszik esélytelen vagyok erre, magamtól. De közben kaptam segítséget, és megoldódott a problémám. Úgyhogy nem fárasztalak titeket tovább az értetlenségemmel…

Köszönöm mindkettőtöknek, és még egyszer elnézést, ha kezdetben a nem megfelelő hangnemben kommunikáltam.