Az oldalaim hátterét képre szeretném cserélni(nem a főoldalt,nem is a bejegyzéseket,hanem egy oldalt,vagy mindet) és a betűket is megváltoztatnám.
Egész délután bújtam a neten a css rejtelmeit,de nem megy.Próbálkoztam az egyik oldalnál közvetlenül is html nézetbe beírni az elejére a body{background-image:url(…);}
vagy
background-image:url(http://…);
,
de a styles lapon a theme/css/styles/default lapon is próbáltam a h1,h2,h3,…után írni a háttér képet,és a betüket,
a kép akkor sem jött be az oldalaknál.
A betü néhol megváltozott,de fogalmam sincs,hogy miért pont ott ahol.Mert nem mindenhol.
Kérem szépen,hogy segítsen valaki,már nem látok,annyit olvasgattam a sorokat,de csak találomra változtatgatok,fogalmam sincs mit csinálok,csak feltöltöm,megnézem,mi változik,ha nem jó akkor visszacsinálom.De sz sehogyan sem akar sikerülni.
Akkor egy kis CSS gyorstalpaló röviden. Zanzásított verzió :):
Sablonod neve? (lehet, hogy nem minden a style.css-ben tárolódik, bár akkor normális esetben egy @import sort kellene látnod a file elején/végén.)
CSS szabályokat: a) .css file-ba, B ) a header-be közé írva, c) valamely HTML tag style részébe (pld <p style=“ide”>
írhatsz.
Ezek a szabályok felülírhatják, bírálhatják egymást. Pl:
body{background:url(‘wp-content/sabi/kep.png’);}
body{background:#fff;}
Nos ilyenkor értelemszerűen a hátteret fehérre állítottad.
No most ez átlátható, de a 2-3-4 ne adj isten sokkaltöbb100 soros kódoknál… Pláne, ha szándékosan tömörítve van…
3.Ha annyit szeretnél egyszerűsíteni, hogy több elemre is ugyanolyan szabályt szeretnél alkalmazni, akkor jön be az a) ill. B ) lehetőség. Ilyenkor az elem class részébe beírsz egy azonosítót. pld bekezd ezek után, így fogsz rá hivatkozni a .css file-odban avagy a között:
Code:
.bekezd{szabály;}
Ezt használjuk, ha TÖBB elemre szeretnénk ugyanezt a szabályt alkalmazni.
id
Ennek másik változata, mikor EGY EGYEDI dologra szeretnél hivatkozni. ezt az id rész határozza meg ( pl )
Erre viszont így hivatkozol:
Code:
#egyedicim-doboza-belolemcsakegyvan{szabály;}
Az első példámból láthatod, hogy hogy "illik" egy háttérképet beszúrni. Persze ezt még pozícionálod, nyújtod, ismétled kutyafüle.
Megnézed, hogy mi a “legkülső” DIV-ed és megkeresed az id/class párosát a stíluslapodon (WebDeveloperToolBar Firefox kiterjesztés esetén CTRL-SHIT-C és máris megvan(nak) az oldal által használt stíluslap(ok). CTRL-F és rákeresel az id/class -ra
(Ebben az esetben az arras theme könyvtárában lévő images könyvtárban legyen a háttérkép, de máshová is rakhatod, csak figyelj a hivatkozás helyes megadására)
Ez az egész arra jó, ha minden oldalnak akarsz egyféle háttérképet adni.
Köszönöm,ezt nagyon jól elmondtad és sikerült is.Csakhogy a háttérképet alárakta egy fehér lap alá,amire van az oldal írva.Én az oldal háttere helyett szerettem volna,hogy arra írhassak.Ãgy két réteg van.Ill.kicserélte az általános hátteret,de nem azt amire már írhatok.Nem tudom,értelmesen fogalmaztam e.Lehet,hogy rosszul kérdeztem? :unsure:
hgrg!A tiedet még nem próbáltam,mert kézenfekvőbb volt a Chiara leírása.De azt is megpróbálom holnap,hátha azt csinálja amit én szeretnék.Szóval nem a fehér lapra szeretnék oldalakat írni,hanem valamilyen halvány,de hátteres lapra,vagy színes lapra
Akkor már csak azt kell kideríteni, hogy melyik elemnek fehér a háttere (amitől a fehér lap keletkezik), és annak megmondani a css-ben, hogy background:none;
Szöget ütött a fejemben, hogy te most azt szeretnéd, hogy ott legyen a háttérkép, ahol most a fehér lap van, vagy jó ott, ahol van, csak ne legyen a fehér háttér?
" ott legyen a háttérkép, ahol most a fehér lap van" igen ezt szeretném
Köszönöm,hogy foglalkoztál vele.Még nem jöttem rá,pedig próbálgattam,hogy hol van ez a fehér rész a default css-ben,pedig már majdnem mindent átszíneztem próbaképpen.
A fehér lapot a 200. sor csinálja a default.css-ben ez az összes bejegyzés háttérszínét állítja, tehát, ha átírnád, nem csak az oldalakra vonatkozna a dolog.
A template.php-ben állítja be egy php function-nel a posztok hátterének stílusosztályát, ott átírni valamit, na az lenne az elegáns megoldás, de azt nem tudom, hogy kéne.
Úgyhogy marad az, hogy minden egyes oldalnál megnézed a saját azonosítót is tartalmazó osztályt, amit a bejegyzés háttere kap. (Én ezt google chrome böngészővel szoktam, jobb egérgomb, elem kivizsgálása).
Pl. a fontosabb telefonszámok c. oldaladnál a bejegyzés div-jének osztálya:
Úgyhogy a class utáni részt kell megformázni a default.css-ben. A szóközök helyett .-ot írva.
1. A .single .post, .single-post kezdetű sorból csinálsz még egyet.
2. A ".single .post, .single-post" helyett beírod, hogy post-770.page.hentry.category-zuglo.clearfix.single-post
3. a {} közötti részben átírod a hátteret arra a képre, amit szeretnél.
Sikerült megcsinálni,de csak annál az egy oldalnál,amit leírtál.
Akármelyiket is próbáltam azután azok már nem sikerültek.
Lehet,hogy valamiért csak egy van engedélyezve?
Például a lebomló menüknél is ez volt a probléma,hogy nem akart mind lenyilani.Ãt írtam a defaultban a 11 számot 21-re és mindjárt szépen lebomlottak.
Lehet,hogy ennél is van ilyen.?
Azért leírom,hogy ellenőrizd légyszíves,hogy elrontottam e valamit a beírásnál,vagy más ka lehet,hogy nem jelenik meg a többi oldal alá bevitt kép.Az első amit leírtál,hogyan kell ez jó lett.A másodikat egyedül csináltam,az nem jelent meg,akármit is csinálok.Ez a Zugló oldal(Szülő oldal)De aloldal se jön be több.
Lemásoltam az első,sikeres feltöltésü sorokat mégegyszer és csak a számot írtam át.Ãgy az alatt az oldal alatt is megjelent a háttér.
Kutya legyek,ha tudom mi volt a hiba,mert 1000x átnéztem és minden stimmelt.
Na szia, Jó éjt!
Esetleg,még a betűtípusokra adhatnál valami tippet,hol kell átírni az egyes oldalaknál,mert nem szeretném hogy az egész sablont érintse,mert a formázások elvesznek a többinél.Már volt részem benne,amikor próbálgattam.