Sziasztok!
Magyarítgatok egy témát, és egyből az oldal tetején van egy dátum, amit már ugyan jó (magyar) sorrendbe rak a sablon, de az istennek sem írja ki magyarul a hónapokat és napokat. Már mindent megnéztem amit találtam, de nem változtatja meg.
Hol kell ezt átírni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv, Ashen
Link: http://www.csokiguru.com/bc/
Hát, először is mutasd meg a kód azt a részét, ahol a dátum van.
A tippem az, hogy a szolgáltató oldalán nincs beforgatva/telepítve a php-be a magyar dátumdolgok. bár, ha máshol jó, de ezért kéne látni a kodot.
Masik tipp: A the_time() fuggvennyel irja ki a datumot?
A tippem az, hogy a szolgáltató oldalán nincs beforgatva/telepítve a php-be a magyar dátumdolgok. bár, ha máshol jó, de ezért kéne látni a kodot.
Szia Charlie!
Ennyi a kódrész:
[/list]
Ööö... izé... ez jó kérdés, nem értek az ilyenekhez. :(
Cseréld le erre:
szerk:Hülye vagyok, ez csak a postokhoz jó. Minnyá letöltöm a sablon és megnézem neked.
Na szóval helyesen így néz ki a dolog magyarul:
setlocale(LC_ALL,'hungarian');
echo strftime("%Y %B %d %A", time());
?>
Na ez tök jó, köszi, de érdekes módon, annak ellenére, hogy UTF8-as a kódolás, az április à betűje valami érdekes karakter… mi lehet a baj?
Sacc kb.:
setlocale(LC_ALL, 'hungarian').': ';
echo iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', strftime('%Y %B %d %A', time()));
?>
És lőn… Nagyon köszönöm.
mondom, hogy szarul van beállítva a php a szolgáltatónál
gondolom csak feldobta, oszt kész (vagy nem magyar hoszting, és azt se tudja, hogy létezik a földön ilyen ország)
Szerintem az utóbbi.
Nekem is van egy hasonló gondom, csak a lifestream nevű pluginnel…bármit próbálok, bárhol próbálom átírni, vagy bármi, csakazért se hajlandó “magyaros” dátumokat kipakolni, csak ilyet: 2009. April 4. Saturday. Próbáltam azt is,hogy átírom a szövegeket, de nagyon azt se találtam…illetve ahol találtam, hiába írom át…