Az egyik látogatóm kipipálta azt a kis kockát...

a vendégkönyvben, és azóta folyamatosan, minden bejegyzésről kap egy másolatot mailben. Baromira zavarja, (nem tudta, mit csinált) és én nem tudom, mit tehetnék, hogy ez megszűnjék… Van valami tippetek, mit mondjak neki??? A válaszokat előre is köszönöm szépen…

az adatbazisba torold ki, azt, hogy kuldjon neki mailt.

Köszi Charlie! Ha lennél oly kedves és megtennéd, hogy pontról pontra leírod nekem, hogyan töröljem az adatbázisból ezt, nagyon megköszönném. Mivel egyáltalán nem értek ehhez a részéhez a dolognak, marhára nem szeretnék beletúrni és mindent tönkretenni, mert nagyon sok munkám fekszik ebben az oldalban… Köszönöm szépen: Hencida

Egyébként milyen vendégkönyvről van szó? Én megnéztem az oldaladat, de egy deka kockát nem láttam (GNU/Linux; Ubuntu-feisty, FF).

exer, szerintem most ki van kapcsolva ez a funkció. gondolom egy statikus oldalnak engedélyezve volt akomment és az volt a vendégkönyv egyszerű megoldásban.

de hogy a kocka mi? :slight_smile:

Bocsi fiúk! a www.royalexpress.net oldalról van szó. Ott a vendégkönyvet ha megnézitek, szokás szerint ki kell tölteni a név, emil, weblap adatokat, majd beírni a véleményt… utána “Submit”, mellette balra pedig van egy kicsi fehér négyzet, na arra gondoltam. Szóval, hogyan kell megszüntetni , hogy üzenetet kapjon, aki nem akarja??? Köszi

Na, látod, ezért nem kapolsz értelmes válaszokat… mert nem kérdezel értelmesen.

Ne handabandázz, hanem sorolj tényeket:
  • weboldal címe (URL) - két nap kellett hozzá…
  • pontos oldal megjelölése, ahol a jelzett hiba/gubanc/stb. történik
  • milyen plugin/kód kreálja a vendégkönyvet, illetve a feliratkozás kockát    A fentiekkel kellett volna kezdeni az első beírás idején.

én sem akarnék semmiképpen kötekedni, de a kiváló zenekar weboldala szanaszét esik mac-es firefox alatt, plussz ha be akarok írni a vendégkönyvbe, ott az általad említett “kocka” a pipával, ráadásul default be van pipálva, DE nincs odaírva hogy ha így nyomod meg hogy 'ELKÜLD" akkor ez mit idéz elő.

“Sziasztok! Profi az oldal és ugyannyira profi az együttes. Sok sikert kívánok a jövőben és minél több haknit! Robogjon az a vonat!” (idézet a roxalexpress vendégkönyvéből)szerintem igen vicces, hogy valaki ezt látja 2007-ben profinak. ugyértem ezért látom néha borúsan az amatőrködést. ezzel most nem hencidát szeretném megbántani, hanem a hatást elemzem amit bizonyos dolgok erre a szakmára gyakorolnak.


'pryus wrote:

én sem akarnék semmiképpen kötekedni' date=' de a kiváló zenekar weboldala szanaszét esik mac-es firefox alatt, plussz ha be akarok írni a vendégkönyvbe, ott az általad említett "kocka" a pipával, ráadásul default be van pipálva, DE nincs odaírva hogy ha így nyomod meg hogy 'ELKÜLD" akkor ez mit idéz elő.[/quote']


Kedves Pryus! Én igazán nem szeretnélek megbántani, de kezd egy kicsit fájni, hogy akármikor kérek egy kis segítséget, mást nem kapok, csak a lecseszést, de választ a kérdésemre, igen ritkán. Értettem a célzást, többet nem foglak zavarni benneteket a "hülye kérdéseimmel", de azért hadd mondjak el valamit. Az előző kérdésemnél már megbeszéltük, hogy Te mac-en nézed az oldalt, én (és általában a látogatóink) pedig windowson. Vagyunk ezzel így jónéhányan ezen a sárgolyón... és eddíg még senki nem panaszkodott, hogy szétesne az oldal, pedig láthatod, néhány nap alatt elértük az 1000 látogatószámot.


Ott is kifejtetted, hogy szétesik az oldal és én elmondtam Neked, hogy a fejlécen kívül semmi mást nem cseréltem ki rajta, tehát ha sz@rt látsz, az a téma miatt van és hiszed vagy sem, semmi olyat nem tettem, ami miatt széteshet, hacsak azt nem, amit megfogadok, hogy többé nem másolok wordből szöveget a wysibe. Valahogy mást nem érzek ezen a fórumon, csak a lenézést és ez főképpen engem érint, talán mert nő létemre merek ilyeneket kérdezni.


Tudom, hogy véded a szakma becsületét és itt mindenki ezt teszi, ezt tisztelem is, de akkor inkább ne írjatok semmit, ha a feltett kérdésre nem tudsz/tudtok válaszolni. Nem volt sehol feltüntetve az, hogy kizárólag webmesterek és webdesignerek kérdéseire válaszoltok, én pedig soha nem mondtam, hogy nekem ez a szakmám, ezért merészeltem kérdezni, de hidd el, már régen megbántam. Köszönöm, hogy elolvastál és ígérem, ezentúl csak csendes megfigyelőként leszek jelen ebben a közösségben... Üdvözlettel: Hencida

szó nincsen erről kedves Hencida. itt a probléma ott kezdődik hogy bepostolsz egy topicot olyan részletek nélkül ami nélkül segíteni lehetne, de ezen lépjünk túl. megtudtuk végül melyik weboldalról beszélünk.erre reflektálva mertem megjegyezni az általad is idézett postomat. amiben azthiszem nem bántalak meg azzal, hogy elmondom az általam vélt hibát. továbbá még egy illogikus megoldást is meg mertem jegyezni, hogy nem igazán lehet érteni hogy ott egy checkbox ami mellé nincs odírva hogy mit csinál, de alapértelmezetten be van pipálva.azt meg hogy igen ritkán kapsz választ a kérdéseidre, erősen megcáfolom ha végignézem a fórumbeli előéleted, hisz szinte az egész blogot úgy hoztad létre, hogy innen kaptál kisebb-nagyobb segítséget.a probléma ott van mikor nem adsz meg elegendő információt ahhoz hogy segítsünk.

pl ahhoz hogy adatbázis szinten kitörölj egy szóban forgó beállítást, azt kb. fél óráig gépelhetné be valaki lépésről lépésre és még ott a lehetőség hogy véletlen elrontassz valamit és tönkremegy a valóban nagymunkával létrehozott műved.

ugyanez a szituáció a ‘rögtönbelépésnélelindulózenével’. mikor láttam azt a topikodat, végig gondoltam, hogy mennyi idő lenne elmagyarázni hogy flash lejátszó meg azt embeddelni a kódban és oda jutottam hogy valószinüleg árnyékra vetődnék.

ilyen esetekben ne csodálkozz, ha nem válaszol senki!ÉN kérlek meg rá, hogy továbbra is nyugodtan postolj a fórumra kérdéseket, csak megfelelő paraméterezéssel éa magyarázattal. akkor mindenki szivesen segíteni fog.a szétesésről meg csak annyit, hogy nézd meg az eredeti template-et ha az szétesik nem értem miről beszélünk. ha nem, akkor meg mitől eshet szét ha nem attól hogy valamit véletlenül elrontottál. FONTOS tudni, hogy egy html file nem csak attól eshet szét, hogy beleírsz két mondatot, vagy átírod a css-t hanem hogy kitörölsz egy lezáró taget vagy bármi hasonlót. a hibalehetőségek száma szinte végtelen!

Kedves Pryus! Valahol talán ezt is leírtam már, de ha nem, akkor én kérek elnézést, természetesen kipróbáltam az eredeti templattel és ugyanígy esett szét…, tehát ezt a részét feladtam. Exploreren esik szét egyébként, de ott sem annyira, hogy rettenetes lenne a látvány! Mármint windowson… Az eredeti problémát pedig azt hiszem, sikerült magamtól megoldanom, egyszerűen kikapcsoltam a Subscribe to Comments plugint, remélem, innen nem küld kéretlen értesítést annak sem, aki nem vette ki a pipát a jelölőnégyzetből… Jó éjt és köszönöm az őszinteséget!

Rövidre zárva az itt kibontakozó ide-odamondogató szövegfolyamot: ha jól emlékszem (bár rég használtam), maga a kommentelő iratkozhat le az értesítésekről. De az is rémlik, hogy az adminisztrációs oldalon valahova behelyez a plugin telepítéskor egy oldalt, ahol nyomon lehet követni, hányan iratkoztak fel az egyes posztok kommentjeinek követésére. Ott esetleg lehet még törölni, minden adatbázisban történő zsonglőrködés helyett.

nincsen mit, a nyers hangvételért viszont elnézést kérek. nem uriemberhez méltó hangbemben szóltam, úgyhogy Elnézést kérek!ps.: viszont a vita eredményeképp benézett egy szerkesztő:) már megérte!

Amúgy Hencida, ha szétzuhan az ereteti temp, akkor minek használod? Millió van, amit át lehet hegeszteni.

Kedves Exer! Pontosan azt szerettem volna elkerülni, hogy én a tudatlan elkezdjek áthegesztgetni egy templatet, hiszen akkor mégnagyobb galibát is okozhatok vele. Másodsorban pedig ez a skin nagyon tetszik és szerintem passzol a design egy showzenekarhoz, mert elég elegáns és nagyvonalú… Az alapprobléma, amire pedig a kérdésem irányult, megoldódott azzal, hogy kikapcsoltam a subscribe to comments plugint, innentől nem tud maileket küldözgetni… Mindenkinek köszönöm a segítséget, Pryusnak pedig üzenem, hogy természetesen nincs harag bennem… sziasztok!