Automatikus zene a főoldalon

Sziasztok! Hogyan lehet azt megoldani, hogy a weblapon automatikusan szóljon a zene, amikor valaki meglátogatja? Természetesen lehessen megállítani és csak a főoldalon szóljon… Hová kell beszúrni a kódot és milyen formában? Köszi a válaszokat…

valami flashes dolog kell, és a fooldal temajaba kell beepitened.

de melegen ajánlom, hogy ne akarj ilyet, nagyon nem web2-es :wink:

Hencida, olyan szép célt szolgál a weboldalad, adtunk már itt tanácsot az arculatot illetően, de könyörögve kérlek ne akarj automatikus zenét, meg semmilyen zenélő dolgot rárakni, mert elveszíted a látogatóidat. Higyj nekem.

sztem se legyen zene. én azonnal lekapcsolom a zenélő weboldalakat mert az esetek nagy %-ában én is zenét hallgatok és ha az én saját zenei izlésemet egy ilyen weboldal felül akarja írni, akkor annak szigoruan kikapcs a sorsa. azon nyomban!

gondold át hencida szerintem!

hencida: nem trendi a zene, inkább sötét középkor… :stuck_out_tongue:

Drágaságaim! Félreértitek a helyzetet!!! Nem a saját weboldalamra szeretnék zenét tenni, hanem egy másikra, ami történetesen egy zenekar honlapja lészen! S mivel nagy múltú zenekarról van szó, ezért szeretném, ha azonnal szólna egy olyan dal, amit eddíg még nem sokan hallottak!!! Szóval kérlek, kérlek segítsetek nekem… pusszanat smile.gif

Norbi! Annyira aranyos volt, amit írtál, hogy majd’ sírva fakadtam…

Az teljesen mind-1, hogy kinek, minek a weboldala. A látogató megkérdezése/beleegyezése nélkül rázúdítani a zenét - az mindig aljas merénylet!Egy nagymúltú zenekar meg ne akarjon olyan amatőr marhaságokat a weblapján, mint amilyeneket a 90-es évek közepén unatkozó amerikai háziasszonyok követtek el Frontpage-ben és társaiban :slight_smile:És profi(?) webcsináló se akarjon ilyesmikkel szégyenbe hozni egy “nagymúltú zenekart”!

Kedves moshu! Én igazán nem szeretnék vitatkozni, hiszen itt úgy látom, csupa VÉRPROFI webcsináló van! Ha valaki nem akar segíteni, akkor ne segítsen, de nem kell feltétlenül a földbe döngölni valakit azért, mert más az elképzelése. Én elolvastam minden választ, szépen meg is köszönöm őket, mert jólnevelt kislány vagyok, de rosszul esik, hogy nem tartod tiszteletben az elképzelésemet. Szóval, ha nem tudsz nekem érdemben segíteni, akkor kérlek ne minősíts! Én nem vagyok profi, ez gondolom lejött idáig mindenkinek és úgy hiszem, ez a fórum itt azért van, hogy segítsük egymást, ne pedig ledorongoljuk a “hülye kezdőket”… Azért köszönöm a véleményedet, de továbbra is várom, hogy valaki, aki tudja a megoldást, segítsen nekem… Üdv

na jó: ha mindenáron ezt akarod: menj az swf.hu-ra ott regisztrálj. És a segédletekben a " Hangkezelés " menüpontban válaszd a “Weboldal háttérzene, ki/be gombbal, hangerőszabályzóval” c. segédletet a forrást (fla) tölts le, nyisd meg a flash-t, csinálj belőle swf-et. Nyisd meg a html fájlt jelöld ki és másold az és a részt. K2 sidebar moduloknál illeszd be ezt egy html modulba. És már szólhat is a rock.Az nem baj, ha kezdő vagy, én is voltam az. De tudnod kell, hogy a weboldaltervezés egy szakma, egy mesterség, ami sajnos olyan, hogy az úgynevezett technikai eszközei mindenki számára elérhetőek. Mi itt segíteni akarunk Neked - ki ki más más stilusban - mert amikor egy weboldalt tervezel meg, és azt szeretnéd, hogy látogassák, és hasznos legyen a látogatóidnak, akár üzleti vagy nonprofit céllel, akkor meg kell értened, hogy szó sem lehet a saját elképzeléseidről. A website ergonómia, meg a használhatóság az ilyen értelemben nem esztétikai kérdés.Õszinte leszek: Ez a mostani weboldalad szinte mindent felmutat, ahogy nem szabad egy weboldalnak kinéznie. Naná, a Te ízlésed, mondhatnád, de nem is sejtenéd, hogy mennyi kárt okoz a Te primér szakértelmednek egy ilyen arculatú oldal. Ha csak úgy simán fognád a K2-őt, minden saját design nélkül, akkor is 100szor jobb lenne.Ha azt mondod, nem is akarod másmilyennek látni az oldalt, mert ez a Te izlésed és kész, akkor lásd meg így is a kérdést: akarod, hogy a látogatóid a szakmád hiteles képviselőjeként fogadjanak el? Ha erre igen a válaszod, akkor át kell gondolnod újra ezt az arculatot.Nem öntömjénezésből, de a dolog komolysága miatt mondom: Ezért a pár mondatért amit a most weboldaladról írtam, más boldogan fizetne és fizet is, méghozzá nem keveset. Úgyhogy jobb ha hiszel nekem:)

hencida, ha elfogadjuk az általad vázolt hipotézist, miszerint mindenki vérprofi, te pedig kezdő vagy, akkor azt is elfogadhatjuk, hogy nem az a jó tanács, hogy elmondják, miképpen valósíthatod meg a zenehallgatást, hanem az, hogy azt mondják, ne csináld :slight_smile:egyébként ha nem vagyok biztos valamiben, mindig megnézem hogy csinálják a “nagyok”, hiszen náluk biztos a legjobbak dolgoznak, és ha náluk beválik, nálam miért ne válna be… esetedben ez azt jelenti, hogy a zenehallgatást nem érdemes erőltetni, hiszen nem csinálják a nagyok, viszont lehetőséget adnak rá, hogy belehallgassanak a számaikba, vagy megnézzék a klippjeiket (nyilván vannak kivételek, de azok nem járnak a wp-fórumra :smiley: )…ui: a laikusnak ugyan mindig igaza van, és norbival ellentétben ezek a tanácsok tökéletesen ingyen voltak, és a kutya sem fizetne érte egy kanyi vasat sem, teljesen jogosan…:smiley: (bocsi norbi, mindennek ellent tudtam állni, csak a kísértésnek nem, képtelen voltam kihagyni na :smiley: ja és letöltöttem a könyvedet, jó, mindenkinek ajánlom, van benne okosság, és egész ügyesen énekeli ki az ember szájából a sajtot :smiley: )ja… én is a sarki x-re kattintok, ha megszólal a zene egy webalpon. :slight_smile:

Gyerekek! Itt megint valaki nagyon félreértett valamit! Norbi Drága! Nekem ez nem szakmám és annyira sem értek hozzá, mint elefánt a tűzoltáshoz! Ezt eddíg is beismertem. Szeretném megfogadni a tanácsaitokat, de mit tegyek, néha a tanács ellentétes azzal, amit én szeretnék. Köszönöm a kritikát, bár nem tudom, mik azok az eszement hibák, amelyeket nem tartalmazhat egy weblap. Ez nem üzlet, én nem pénzért csinálom, csak azért, mert tetszik és érdekel, és az ízlésem miatt pedig nem szeretnék szabadkozni, már bánom, hogy válaszoltam moshunak, csak kicsit bántó volt a fogalmazása… Neked nagyon köszönöm a segítséget, a többieknek pedig a figyelmeztetést és megígérem, hogy ha nem tetszik a dolog, akkor leveszem a zenét, de azért szeretném kipróbálni. Egyébként az említett oldal (bár még nincs sok dolog fenn) az alábbi címen található: www.fonixesleslie.extra.hu (Már, ha valakit érdekel smile.gif

Van egy másik lap is (www.fretless-bass.cjb.hu), szeretném, ha erre is vetnétek egy pillantást! Tényleg bocsánat, ha valakit megbántottam, semmi rossz szándék nem volt bennem!

Norbi! Letöltöttem a könyvedet, még nem olvastam végig, a színeknél tartok! Hiányolom a zöld színt! smile.gif

Micsoda lángoló hangulat: Szeor amit itt leírtam hencidának, az nem testreszabott tanácsadás, de eltöltöttem vele kb fél órát, és az időm meg drága, ezért intettem arra, hogy komolyan kellene venni a dolgot, így kell tehát érteni, amit írtam.Szeor még: Miért; sajt volt szádban? Én nem is tudtam.Hencida, tényleg félreértettem mi az elsődleges szakmád, de előre a lenini úton: tanulni tanulni, ha másoknak tervezel weboldalt. A wp jóbarátod.

norbi, meg ne sértődj, mondtam hogy vicc volt, és különben is szereztem két olvasót, igaz az egyik én vagyok :slight_smile:de ha már itt tartunk, kár az orra alá dörgölni másnak, hogy mennyit kerestél volna, ha ezt a levelet nem neki, hanem másnak írod meg, hisz itt ingyen teszed, mint mindenki más… ha pénzért akarná, keresne egy szakembert, lehet éppen téged, és fizetne.a sajt egy utalás volt La Fontaine-re, a Holló és a rókára (öö… állatmese…)

Nem értjük egymás poénjait, én meg nem tudom normálisan megfogalmazni, amit akarok, mindenkitől bocs, szeor, szorry, jöjjön a normál kerékvágás! Wp ügyben wp témák

oksi :slight_smile:

Én annyit fűznék ehhez hozzá, hogy Hencida-nak abban igaza van hogy neki nem ez a szakmája, DE ettől ez még egy szakma. A szakmának mint fogalomnak van egy olyan tulajdonsága hogy szakemberei vannak akik értenek hozzá, akiknek tapasztalai vannak, akik ebből élnek, ezzel keresik a kenyerüket.

Egy weboldalt ilyenformán meg lehet csináltatni egy szakemberrel relatíve sok pénzért és meg lehet csinálni házilag barkács módszerekkel. Hencida által mutatott oldalak mindegyike barkács, tudjuk látjuk miért. Ezzel nincs is semmi gond, hisz egy nonprofit lélekboncoló blognak nincs értelme professzionális kinézetet csináltatni 1-2 százezer forintért. Én ezeket a weboldalakat, amiket Hencida mutatott (Főnix és Gáspár) általában csak úgy hívom ‘időgépek’ mert mikor rájuk nézek azaz érzésem hogy ismét 1996 van, csörömpölnek a modemek és izzad a frontpage a kezek alatt. Ez most nem degradálás, hanem egy nyíltan vállalt vélemény az én számból és én ezt a vélemény mint szakember teszem hisz ebből élek. (ahogy itt a fórumon jópáran) Félre ne értse senki nem azért sírok, mert a méltán híres Főnix zenekar weboldalát nem én csináltam meg X forintért, hanem mert ez a szakmám, a hivatásom és így mint ez kötelességemnek érzem hogy adjak tanácsot, hogy segítsek Hencidának ha olyat kér ami ésszerű. De ha olyat kér ami nem megfelelő irányba viszi el az én szakmámat akkor nem fogok segíteni és meg is mondom neki, hogy szerintem ne csináld. Ezért és ezért… Itt ezt páran meg is tettük, sikertelenül. Másik kérdés, hogy egy flash zenelejátszó beépítése milyen bonyolult és hogy Hencida tapasztalataival-tudásával milyen részletesen kell leírni hogy megértse és működjön amit szeretne, amit mi nem szeretnénk. Persze szive joga! - és még mindíg nem értettem meg senkit.

Megint más kérdés, hogy a nagymultú zenekarnak és a profi zenésznak miért van barkács weboldala? Ha olyan nagymultú és professzionális akkor nem termel ki annyi profitot, hogy ne Comic Sansos weboldallal mutassa meg, hogy mennyire profi? Mert sajnos a mai világban annyira vagy profi, mint amennyire azt mutatod magadból és ezzel mindent el is mondtam a fenti tárgyoldalakról. A két oldalt jellemezni nem fogom mert azzal már megsértenék valakit.

Hencida által felvetett témakör azért gyujtott tüzet szerintem, mert ha a lelkes amatőrök tanácsot kérnek a szakemberektől és a szakemberek lelkesen segítenek (mint ahogy itt mindenki segített már Hencidának és másoknak), akkor a lelkes amatőr tartozik annyival, hogy megfogadja a tiltó tanácsot.

Nekem ez a véleményem és vállalom. Hencidának továbbra is sok sikert meg lelkes wordpresszezést kívánok, remélem nem sértettem meg.