Automatikus kattintható linkek

Üdv!

Most kezdtem el a wordpressel foglalkozni, egy új oldal céljából.

A kérdésem az, hogyan lehet automatikusan, kattinthatóvá tenni a linkeket, ill hogy új böngésző fülön nyíljanak meg?

A beállításokban csak pár dolgot lehet állítani összesen.

Rengeteg anyagot kéne publikálnom, így ez egy komoly segítség lenne gyorsaság terén. Köszönöm.

'Harcos' wrote on '2010-09-05:

Üdv!

Most kezdtem el a wordpressel foglalkozni, egy új oldal céljából.

A kérdésem az, hogyan lehet automatikusan, kattinthatóvá tenni a linkeket, ill hogy új böngésző fülön nyíljanak meg?

A beállításokban csak pár dolgot lehet állítani összesen.

Rengeteg anyagot kéne publikálnom, így ez egy komoly segítség lenne gyorsaság terén. Köszönöm.

Szia Harcos!

1. Amikor bejegyzést írsz, kijelölöd a linkelni kívánt szövegrészt, aztán (HTML nézetben, nem vizuálisban) a felső ikonsorban a link ikonra (vagyis a lácszem, vagymi) kattintasz. Ekkor bead egy ablakot, ahol 4 dolgot állíthatsz be, köztük beírhatod az URL-t, és beállíthatod, hogy hol nyíljon meg.

2. Én szoktam olyat csinálni, ha sok link kell, hogy wordben megírom, ami automatikusan kattinthatóvá teszi a linket, aztán innen másolom be (vizuális nézetben). Ez után, ha a teljes bejegyzést megírtam, áttérek html nézetre, kimásolom az egészet egy jegyzettömbbe, és itt a Szerkesztés/Csere paranccsal kicserélem a megfelelő kódrészeket, vagyis a linkek végét, konkrétan ezt: "> erre " target="_blank"> . Ha ez megvan, az egészet visszamásolom, így új ablakban fog megnyílni minden.

(Vagyis a linkek így változnak: Valami a csere után így néz ki: Valami)

Remélem, nem túl szájbarágós leírás, és hasznodra lesz...

Ha nem szeretnél minden linkhez target="_blank" attribútumot írkálni, vagy linkbeszúrásnál kiválasztgatni, akkor megmondhatod a Wordpressnek, hogy minden külső (tehát a blogodon/domaineden kívülre mutató) linket új lapon/ablakban nyisson.

Ehhez az alábbi kódot kell a sablonod functions.php-jába beszúrni (természetesen az “oldalad.hu”-t cseréld le a saját domainedre/URL-edre):

Code:

function autoblank($text) {

$return = str_replace('<a href=', '<a target="_blank" href=', $text);

$return = str_replace('<a target="_blank" href="http://oldalad.hu', '<a href="http://oldalad.hu', $return);

$return = str_replace('<a target="_blank" href="#', '<a href="#', $return);

$return = str_replace(' target="_blank">', '>', $return);

return $return;

}

add_filter('the_content', 'autoblank');

add_filter('comment_text', 'autoblank');

köcce!!! ez nekem is jó lesz.