Automatikus galéria

Sziasztok!

Olyan képnézegetőre/pluginra van szükségem, amely ad egy rendszert a képeknek. Kitöröltem a thumbnaileket és ezért sok postban csak egy üres kocka jelenik meg, amire rákattintva megnyílik az eredeti kép. A másik gond az, hogy a postokon belül random méretekben jelennek meg a képek. Egyesével napokba tellne ezeket átállítani, bevonni galériába.

Olyan pluginre lenne szükségem, ami a postokon belül megadott x*y méretben rendszerezi egymás mellett/alatt a képeket, vagy ami megjelenít egy képet/gombot, ami megnyitja a galériát. Tudtok ilyenről?

Köszönöm

Gábor

A wordpress nagyon jól elvégzi ezt a feladatot, csak a thumbnailokat ne töröld ki!

Csoportos képfeltöltés esetén eleve galériaként fogja kezeelni a képeidet. megadhatod a beállítások között, hogy hány th képet szeretnél egy sorban látni.

Tanulmányozd a képek haladó beállításait is!

A fancybox for wordpress képmegjelenítőn be lehet állítani, hogy a th képekhez tartozó nagyobb képeket kezelje galériaként, és akkor ez müxik.

Ez a plugin egyébként jól testre szabható, animált kép megjelenítés, stb. Megjelenít iframe-et is vagy html oldal tartalmát is ha arra hivatkozol.

Sok sikert! smile.gif

A thumbnailokat már vissza is raktam. A beállításokra csak a feltöltésnél van lehetőség vagy wordpressen belül utólag is? Azért kérdezem mert én csinálom a blogot, de a szerző más. Tehát ő csak rakja fel a képeket random. Ezért kéne egy olyan lehetőség, hogy normálisan berendszerezze a jövőben is felöltött képeket illetve az elmúlt kb 400 bejegyzés képeit.

Fancyboxot most olvasgatom, jónak tűnik.

Amúgy ilyen hibába botlok: http://japanban-blog.madu-kapu.com/2012/11/14/hibiki-4/

Sok bejegyzésnél ugyan ez a probléma. Első ránézésre össze vissza méretezve. Azonban ha megnyitom szerkesztésre a bejegyzést, akkor csak a galéria képe van ott.

Az egy felületen szereplő képeket a fancybox segítségével lehet galéraként kezelni.

Ha

valami profi adatbázisos képkezelőre vágysz van olyan is ami a wp-hez hasonlóan műxik, csak a fotóra lett kihegyezve.

Zenphoto pl. egyszer vacakoltam vele.

Tanulmányozd egy picit a wp képkezelését, sok mindenre választ kapsz egy órán belül.

Be lehet állítani mire méretezzen alapértelmezettként (th képek) És egyből szép rendezett felületeket fogsz kapni.

Ha esetleg a th-képen nem az a részlet szerepel ami tetszik, akkor kézzel legyártva,cserélve a régit az jelenik meg amit Te akarsz.

Igen pont ez a probléma. Be van állítva hogy mekkora legyen a th. Le is csökkentettem minden értéket a felére, hogy még azokból is kicsit kisebb kép legyen. Próbálkoztam a wp beállításokkal (nem kódszinten) de azért rendesen átnéztem admin felületen és nem oldotta meg a gondot. Fancyboxot kipróbálom, hátha megoldja.

Ezektől csak azért félek mert amikor még másik cache programot használtam, a képnézegetőt nem nyitotta meg.

Kipróbáltam a Fancyboxot. Hiba nélkül meg is csinálja a galériát, normálisan működik, és viszonylag gyors.

Lehet hogy vak vagyok, de nem láttam semmilyen beállítási lehetőséget wp adminban. + a képek elrendezésést sajnos ez sem oldotta meg, még mindig random helyen és méretben vannak a bejegyzéseknél.

Fancyboxot sikerült elintézni, már megvan az admin felülete is. Rossz plugin jött le először. Azonban sajnos a képek elrendezését sehogy sem tudom megoldani rendesen.

Kár hogy nem tudom szerkeszteni az utolsót. Nem szeretnék sok hozzászólást írni ugyan arról:)

Annyit vettem észre (ami nem tudom miért lehet), hogy azoknál a képeknél amik így jelennek meg, ott nincs lehetőségem béjegképet állítani. Annyit ír hogy teljes méret (0 x 0) és ez az egy lehetőség van. A többinél ki lehet választani a kicsi közepes nagyot, vagy a teljes méretet ( x * y). Ez mire utalhat szerintetek? (ha szerkeszteni akarom: Képadatok nem állnak rendelkezésre. A képet újból fel kell tölteni.)

A kép fent van és a th is fent van hozzá.

(annyit tettem, hogy az összes képet letöltöttem, kisebbre tömörítettem meghagyva a nevét, és a felbontást is, csak a mérete kisebb), majd visszatöltöttem ahol volt.

Nem pontosan értem amit írsz a 0*0 beállításról

A képek sorrnedjét a HTML fülre kattintva az elem sorrendjének változtatásával el tudod érni, de szerintem az egérrel is a vizuális fülön. A fencybox csak megjelenít, de nem tud változtatni a képek sorrendjén. Az úgy lesz ahogyan a forráskódban van sorrendben.

Tehát az történik az én esetemben, amikor a vizuális fülre kattintok, ügye a kép beállításainál meg tudod adni hogy mekkora kép jelenjen meg a hozzászólásban. Azoknál a képeknél amik ilyen nyújtottan jelennek meg, nincs semmilyen lehetőségem ezeket beállítani.

Hibák: http://japanban-blog.madu-kapu.com/hiba.png

Nextgen gallery-t probaltad mar ?

Igen még régebben. De sajnos az sem oldaná meg. Most az lenne a leg érdekesebb, hogy mi okozza ezt a hibát amit feltöltöttem.

Beállítások – Médiatár — Képméretek résznél mi van beállítva?

A bélyegképet pontos méretre kell vágni ! (Általában a bélyegképek méretarányosak) ez ki van pipálva

illetve a többi: bélyegkép mérete

100100

150
150

512*512