Automata bejegyzés készítő plugin.

Segítségetekre lenne szükségem, valamikor már olvastam,-(csak már nem tudom hol)-, hogy létezik olyan plugin ami valamilyen hírforrásból, vagy tudom is én miből már, átimportálja a bejegyzéseket a blogba.

Itt most, nem egyszerű külső RSS megjelenésre gondolok, hanem valamilyen olyan, megoldásra ami, fizikailag is, valódi új bejegyzést készít.

Természetesen nem kívánom, mással íratni a blogomat de ha létezik ilyen plugin szívesen aktiválnám. Külön kategóriában elhelyezve, nagyban növelné a blog frissítésének gyakoriságát, valamint szöveg álomlányának méretét, ami ugyebár jár egy kis előnnyel.

Ha bárki tud valami , megoldást erre a problémámra kérem segítsen szerintem mások számára is hasznos lehet.

Feedwordpress, például.

http://wordpress.org/extend/plugins/feedwordpress/

Mondjuk én többet szoptam anno vele, mint amennyit nem, de hátha neked működik a cron rendesen.VAGY, 60 zöldhasúért vehetsz profi plugint supporttal mindennel:

http://autoblogged.com/


'psztrnk' wrote on '2010-11-10:
Feedwordpress, például.


http://wordpress.org/extend/plugins/feedwordpress/


Mondjuk én többet szoptam anno vele, mint amennyit nem, de hátha neked működik a cron rendesen.

VAGY, 60 zöldhasúért vehetsz profi plugint supporttal mindennel:


http://autoblogged.com/Autoblogged tényleg jó !!! Én blogom tartalmát is ezzel nyúlták le ,imádtam .

Azt a szempontot most hagyjuk, hogy IMHO a bevallottan planet- és aggregátor oldalak kivételével minden esetben etikai aggályaim vannak a hasonló pluginokkal szemben – ha nem a fenti típusú oldalakról beszélünk, akkor ez már kvázi kimeríti nálam a kontent theft fogalmát.Ami most így hirtelen eszembe jut, hogy beválhat a tartalomtolvajok ellen és rendkívül egyszerű: feed-kimenet beállítása excerptre és/vagy a feed itemben forrás (“Ez a cucc az XY oldalon jelent meg”) és copyright/creative commons feltűntetése. Szerintem legegyszerűbb megoldásként (értsd: plugin nélkül) a single.php-ban beválhat az is_feed() conditional tag, bár még sosem használtam – akinek van vele tapasztalata, azt szívesen meghallgatom (de most feltüzeltem magam úgyhogy lehet ki is próbálom).Nem vagyok a control freakség nagy barátja, de azt mondom, hogy aki értékesnek tartja az általa létrehozott tartalmat és kényes arra, hogy a befogadó közvetlenül az ő oldaláról jusson hozzá, az vigyázzon a feedjére, vagy legalábbis tüntesse fel benne a tartalom prior forrását.

Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek, úgy találom a Feedwordpress elegendő lesz számomra. Legalább is majd plugin használata során szerzett tapasztalat alapján, ki fog derülni mindenképp, hogy jó lesz e arra amit szeretnék.

Psztrnk te ajánlottad elsőkén a Feedwordpress plugint,kérlek ne legyenek etikai aggályaid a rám nézve!

Ugyanis én legálisan szeretném, kiegészítő tartalom megjelenésre használni ezt a plugint.

Vannak olyan társ oldalaim amiről fogadnák bejegyzéseket és mivel ezek részben kereskedelmi oldalak, a küldők is szívesen veszik ha máshol is megjelenik a tartalmuk, természetesen a rájuk való hivatkozással kiegészítve.

Psztrnk és creativeshaman, midkettőtöknek nagyon köszönöm a segítséget!

UI: Feedwordpress-hez nem ártana egy kis használati segítség valakitől, mivel eddig teszteltem, de nem nagyon sikerült működésre bírnom sehogy sem.http://www.webexpressz.co.cc/

'psztrnk' wrote on '2010-11-11:
Azt a szempontot most hagyjuk, hogy IMHO a bevallottan planet- és aggregátor oldalak kivételével minden esetben etikai aggályaim vannak a hasonló pluginokkal szemben -- ha nem a fenti típusú oldalakról beszélünk, akkor ez már kvázi kimeríti nálam a kontent theft fogalmát.

Ami most így hirtelen eszembe jut, hogy beválhat a tartalomtolvajok ellen és rendkívül egyszerű: feed-kimenet beállítása excerptre és/vagy a feed itemben forrás ("Ez a cucc az XY oldalon jelent meg") és copyright/creative commons feltűntetése. Szerintem legegyszerűbb megoldásként (értsd: plugin nélkül) a single.php-ban beválhat az is_feed() conditional tag, bár még sosem használtam -- akinek van vele tapasztalata, azt szívesen meghallgatom (de most feltüzeltem magam úgyhogy lehet ki is próbálom).

Nem vagyok a control freakség nagy barátja, de azt mondom, hogy aki értékesnek tartja az általa létrehozott tartalmat és kényes arra, hogy a befogadó közvetlenül az ő oldaláról jusson hozzá, az vigyázzon a feedjére, vagy legalábbis tüntesse fel benne a tartalom prior forrását.

Van hozzá quick start guide: http://feedwordpress.radgeek.com/wiki/quick-startAz etikai aggályokat nem pont a te oldaladra értettem, hanem úgy általában a blogoszférában fejét felütő tartalomtolvajlás kapcsán. Az ilyen pluginok sajnos “rossz kezekbe” kerülve igen kellemetlen dolgokat idézhetnek elő (ld. shaman esete). Ennek kapcsán hoztam szóba a feed védelmét, mint esetleges megoldást. Az is_feed() conditional kapcsán egyébként találtam egy írást, a 15-ös pont pont annak a használatát mutatja be (a feed itemben helyezhetsz el extra tartalmat, például copyright információt vagy forrásmegjelölést - természetesen az oldalon olvasva a posztot ez nem látszik, de pl. az összes hírcsatorna-elem custom foottal megy ki):

http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/25-extremely-useful-tricks-for-the-wordpress-functions-file/Természetesen ha együttműködési megállapodásod van a forrásoldalakkal a tartalom behúzására, akkor az már megint más tészta, abban semmi rossz nincs, mindenkinek előnyös, hiszen neked több a tartalmad, ők pedig promotálva vannak.Mondjuk (számomra) ilyen esetben is szimpatikusabb az a megoldás, ha te csak az excerptet veszed át, hiszen magában az, hogy az ő tartalmaikat a te oldaladon olvashatják, az őket potenciálisan pénztől fosztja meg, hiszen ha nem mennek az oldalukra, pl. nem is kattintanak az ott elhelyezett hirdetésekre. Ezt persze ti tudjátok és a ti döntésetek, csak igyekeztem a lehető legtöbb oldalról megvilágítani a kérdést. :smiley:

Maximálisan osztom a nézeted a tartalomtolvajok megítélésében. Sajnos mindig lesznek egy olyan emberek akik a kezükbe kapott lehetőségekkel úgy próbálnak előnyt szerezni hogy mások szerzői jogait semmibe véve, publikálják tartalmukat.

Őket megnevelni sajnos nem tudjuk ezért maximum csak annyit tehetünk hogy pl. az általad javasolt megoldással próbáljunk megtenni mindent tartalmunk védelme érdekében.Talán működne is a javasolt FeedWordPress plugin, de bármely eddig tesztelésre kapcsolt RSS tartalom esetén a következő hibaüzenetet dobja:Quote:

Problem:


FeedWordPress encountered the following error when trying to retrieve this feed:


The data could not be converted to UTF-8


If you think this is a temporary problem, you can still force FeedWordPress to add the subscription. FeedWordPress will not be able to find any syndicated posts until this problem is resolved.


No Items


FeedWordPress found no posts on this feed.
Jó nekem UTF-8 konvertálás nélkül is csak gőzöm sincs hol lehet ezt a funkciót beállítani. Igazából nem tudom mi a baja, sajnos még egyetlen karaktert se sikerült hozzáadnom a bejegyzéseimhez.

Kérem segítsetek nagyon jó lenne ha valahogy működésre tudnám bírni ezt a FeedWordPress plugint.
Quote:

name='psztrnk' date='2010-11-12 - 11:34 ' timestamp='1289554452' post='39459']


Van hozzá quick start guide: http://feedwordpress.radgeek.com/wiki/quick-start

Fogd meg az eredeti RSS forrást, vezesd rá a Feedburner-re, amelyet - természetesen - ízlésednek megfelelően állíts be, majd ezt a feedburner címet ad meg a Feedwordpress-nek. A Feedburner elég sok hibát lekezel, alakít, konvertál.

Köszönöm a gyors választ! Megproszálom, remélem így már működni fog.http://www.webexpressz.co.cc/

Ha nagyon nem akar mukodni, van meg egy megoldas, habar az sokkal tobb kiserletezo kedvet feltetelez.Ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy mindenaron sajat adatbazisodban tarold a feedben bejovo cuccokat (ertsd: nem akarsz mindenaron posztot gyurni beloluk), akkor megprobalhatod a kovetkezot:
  1. Raszabaditasz a figyelt oldalakra egy xml-parszert (pl. Simplepie, egyetlen fajt kell feltolteni a mukodesehez).
  2. Egy oldalsablonba beepited a kimenetet, felhasznalod hozza a sablonod archive.php-janak strukturajat, igy a kimenet pont olyan lesz, mintha a sajat blogodot lenne a tartalom.
  3. Igaz, kommentalni nem fogjak tudni a sajat oldaladon, de a feed itemek vegere a loopon belul beadod a permalinket valami olyan szoveggel, hogy “kommentald az eredeti oldalon”.    A Simplepie-bol egyebkent plugin is van, de szerintem sokkal tobb mozgasteret ad formazasban es kimenetben is, ha az eredetivel dolgozol.    Termeszetesen a parszer nem az a megoldas, amit te szeretnel (nem hoz letre bejegyzeseket), de gondoltam megemlitem, ha a feedwp nem jonne ossze.