Archívum-részlet

Sziasztok!Milyen kóddal lehetne megoldani, hogy a sidebar-on az archívumból csak az utóbbi 3-4 hónap látszódjon, a többit pl. egy “Régebbi >>” linkről lehessen elérni?Előre is köszönöm a segítséget!

limit=4

és utána manuál beteszel egy linket ami a “Régebbi”-t odavezeti, ahova akartad.

Sziasztok!Újra aktuálissá vált a dolog, de még mindig nem sikerült rájönnöm. A “limit=4” az sikerült, de a hivatkozás nem.

Azt is tudom, hogy kétféle sablon van: archive.php és archives.php . Annyit tudok, hogy ebből az egyikre van nekem szükségem, de hogyan hivatkozzak rá? Milyen hivatkozást tegyek a “Régebbi” szövegre?

Illetve az az archive(s?) sablon milyen kódot tartalmazzon, hogy az összes hónap ne a sidebaron legyen felsorolásként, hanem ezen a külön oldalon? Gondolom jó az a kód is, ami a sidebaron van (persze limit nélkül).Hú, bocsi ha kicsit túlcifrázom, de biztos nem nehéz, csak nem tudtam rájönni… :frowning:Előre is köszönöm! :slight_smile:

Na, akkor a kályhától:

SOHA egyetlen template file-ra sem szabad direkt módon linkelni/hivatkozni - egyszerűen nem úgy működik.archive.php - az a template, ami a havi listázást vagy a kategória archívumot mutatja (az ún. multipost templatek sorába tartozik, mint az index vagy search)

pl. havi = http://www.transycan.net/blog/archiv/date/2004/04/

pl. kategória = http://www.transycan.net/blog/rovat/wordpressing/archives.php - az egy PAGE template; pl. http://www.transycan.net/blog/regebbiek/Ha van “archives.php” a theme-ben, akkor az eleve tartalmazza azt a kódot, ami megjeleníti az összes hónapot (lásd “régebbiek”). Neked csak annyi a dolgod, hogy Write > Write Page subpanelben alkotsz egy ÜRES új oldalt és ahhoz az “Archiv” Page templatet használod, miközben adsz neki egy címet (pl. babámfaxa)

Utána az example.com/babamfaxa url-n elérheted :slight_smile:Magyarul ejsze: Irás > Oldal és jobboldalt “oldal sablon” kiválasztása

Moshu bocs az offért: “ejsze” - ezt legutóbb Hargita megyében hallottam, de leírva még soha nem láttam. Érted-e?

Hargitásan akkó úgy kellene, hogy érted-é:wink:(mellesleg, én nem a nevem szerint, de tényleg “erdélyi” vagyok - ámbátor nem székely!)