Sziasztok,
ha a honlapomon “korábbi bejegyzés” linkre kattintok akkor a megjelenő oldal nem tartalmaz widgeteket egyáltalán. Hol tudom ezeket elővarázsolni, illetve ezt az oldalt szerkeszteni?
honlap: http://anyalelekcentrum.hu
Illetve, egy oldal forráskódját hol tudom szerkeszteni? Most csak IE-ben meg tudom tekinteni a Nézet-Forrás menüpont alat, de ott nem tudom szerkeszteni. Ezt hol tehetem meg, és utána hogy tudom megjeleniteni a webes felületen is? ez számotokra biztos banális kérdés…
köszönöm
Ha az explorerben indulsz neki szerkeszteni, az mar reg rossz irany Keress meg skypeon es segitek megcsinalni vagy ha nem megy megcsinalom neked.
Köszi szépen Nero,
valamennyit már konyítok ezekhez a dolgokhoz, ha megoldható, akkor elmondhatod itt is a menetét…
A WordPress oldalad sablonjában található fájljait kell megkeresned (wp-content/themes/sablonodneve ). Itt van egy csomó fájl (pages.php -> oldal megjenése, single.php -> bejegyzés megjelenése, archives.php, search stb)
Ezekben tudod meghatározni, hogy mi jelenjen meg az adott típusú oldalon.
Például a sidebar akkor lesz látható, ha a megfelelő sablon fájlod tartalmazza a -részt.
Itt találod a wordpress felépítését, részletesen: http://codex.wordpress.org/Theme_Development
Szerkeszteni ezeket (például) a pspad nevű progival tudod. (arra figyelj, hogy ha UTF-8 kódolású az oldalad, akkor a fájlokat is UTF-8 ban mentsd el!).
Kedves András,
köszönöm a segítséget…
Konkrétan arról van szó, hogy ha beszúrok egy szövegdobozt a fórumom főlapjára akkor az mindenhol szuperül látszik, de a fórum profiloldalon szétesik.
Megnéztem a html fájlt, a forrást az IE-ben és láttam is, hogy mi a hiba. Lementettem ezt a html fájlt, kijavítottam és ugy már tökéletes müködik ott.
és itt akadtam el, hogy ezt a lementett és kijavított fájlt, hogy varázsolom vissza a webre… ezért gondoltam arra, hogy máshol kell szerkesztgetni. és talán nem a php-t…
Archiv oldalakat, hogyan lehet SEO szempontoknak megfelelően kezelni, hogy ne legyen minden archív oldal - page 1 / page 2 … ?
Ha adott egy kategória, mondjuk hírek, akkor a 12. oldalnak mit tudnál adni title-nek? (költői kérdés) A page-t lehet fordítani oldalnak bármelyik seo pluginban. De egyébként tovább nem hiszem, hogy kell ezt a dolgot gondolni. Kereső tudja azt, hogy lapozásról van szó és az indexben benne lesz az adott aloldal, ha nincs az archívon noindex.
Mivel a webmestereszközökben a google ismétlődő title kezeli, azért kérdeztem. Az megoldás, ha az archívot noindexre állítom, viszont az nem hátrány, ha a google felől nézzük?
És az előző-következő link, amikkel az oldalak között lapozol, el van látva rel=“next” és rel=“prev” attributummal?
PageNavi - használom, annak a beállításai közt van ilyen lehetőség? Köszi a segítséget!