Apróbb változtatások egy félkész blogon

Sziasztok!Teljesen laikusként szeretnék hobby célból egy blogot indítani. Tárhely + domaint megvásároltam, feltelepítettem wp-t és amit tudtam testre szabtam, valamint néhány bővítményt feltelepítettem. Viszont segítségre szorulok egy 1-2 dologban. Például oldal szélességének testreszabása, térközök a posztok között, ne csak a főoldalon jelenjen meg fb likebox, valamint adsense reklámok beszúrása. Igazából le is írtam az összes problémát… :slight_smile:Szóval aki tudná ezeket orvosolni és jól jönne neki egy kis plusszpénz, az kérem jelezze! Találtam olyat aki 8000+ áfáért vállalná, de őszintén megmondva azt sokallom érte, mert egy hozzáértő személy számára a leírtak nem jelentenek nagy munkát szerintem ( persze laikusként tévedhetek). Tehát olyan személyt keresek aki ettől olcsóbban vállalná. Számlaképesség nem szükséges.Köszönöm előre is a válaszokat!

firefox-ban telepítsd fel kiegészítők közé a firebug nevű modult.

annak segítségével úgy tudod megtekinteni az oldal forrását, hogy nyomon lehet követni mely weblapon látható elemnek a css-ben hol hivatkozása.

ezután már csak ezeket az értékeket kell állítgatnod, hogy megkapd amire gondoltál…likebox-ot olyan widgetbe rakd bele, ami minden oldalon/bejegyzésnél megjelenik…adsense reklámokra használhatsz adrotatot plugint, a wordpress.org plugingyűjteményében rengeteget találsz, előbb utóbb megtalálod a neked megfelelőt…úgyhogy a szerinted (!) soknak számító kiadásod helyett pár óra /éjszaka :slight_smile: / böngészéssel és szerkesztgetéssel te magad is megcsinálhatod ezt a pár dolgot… :smiley:

Én arra gondoltam, hogy ez tényleg sok lenne érte, ezért adok Én neked 15 ezer forintot ha megkapom a munkát! :smiley: Istenem…Ha sok a 8ezer és szerinted nem nagy munka akkor csináld meg magad!

Neked mano köszönöm szépen a hozzászólást és a segítséget!Kalinka neked csak gratulálni tudok! Egy mondatban 2 tévedés. 8000+áfa nem tudom melyik országban 8000, ráadásul leírtam hogy laikusként tévedhetek azzal kapcsolatban, hogy nem nagy munka. Ajánlanék egy 8 általános felzárkóztató tanfolyamot, hogy jobban menjen a szövegértelmezés :wink:Ui.: és mivel mano leírta, hogy én is megtudnám pár óra alatt csinálni, ezért igazam is volt abban, hogy hozzáértő személy számára nem nagy munka :slight_smile: Ami nekem pár óra az szakembernek max 1, és azért igenis sok 10.000 ft szerintem, de természetesen ez relatív… és mindenkinek meglehet a saját véleménye.

Erre a klasszikus autoszerelős viccet tudnám idézni, amikor egy kalapács ütésért 5.000 forintot kért az ügyféltől, majd az méltatlankodik… Nyilván itt sem maga az “ütés” a nagy cucc, hanem, hogy tudd hova.

Ebben teljesen igazad van, éppen ezért írtam, hogy ez végülis relatív. De nyilván ha ezt “ütést” pár óra alatt el lehetne sajátítani a szerelő sem kérne érte 5000 forintot :slight_smile: Inkább megelégedne 3000-el és akkor az ügyfél sem gondolkodna el azon, hogy inkább mással végezteti el az “ütést”, vagy inkább megtanulja maga.

Kedves MuscLee!


  1. Ha már beköszönsz egy Fórumra, segítséget kérve, akkor egy csipkelődő Kalinka-bejegyzésben értsd meg a célzást, és ne áll le piszkálni a másikat.


  2. A 8ezer Ft + áfa minden országban nyolcezer Ft:

    a.) ha 8ezer + áfát mondanak, az nettó 8ezer,

    b.) ha nem kérsz számlát, akkor nyolcezer.


  3. A 8ezer + áfa tavaly volt 10ezer, idén már 10.160,- Ft :slight_smile: :slight_smile:    Ha Manora hallgatsz, akkor nemcsak megspórolsz egy kis lóvét, hanem szerzel magadnak pár szórakoztató órát, tudásod gyarapodik, a legközelebbi elakadásnál már bátrabban piszkálgatod, nem utolsósorban tényleg jobban megismered, hogy miképpen működik a blogod/honlapod. :wink:

Kedves Győző!

Általában nem szoktam belemenni hasonló “piszkálódásokba”, de ahogyan te is leírtad segítséget kértem, nem csipkelődést, célozgatást, vagy nyugodtan nevezhetjük kötekedésnek is. Abban szerintem mindketten egyetértünk, hogy Kalinka hozzászólásának nem volt érdemi értéke, maximum saját egójának kielégítése azzal, hogy interneten arc nélkül megmondja a “frankót”. A kerekítésért elnézést kérek, az aktuális 27%- os ÁFA kulccsal valóban 10.160 a végösszeg. A második pontoddal nem értek egyet, ugyanis ha nekem 8000+ áfa összeget kell kifizetnem egy szolgáltatásért, akkor az nekem 10.160 forintba fog kerülni.Remélem nem tűntem tiszteletlennek. Te normális, korrekt stílusban válaszoltál, igyekeztem én is hasonlóan tenni. Amennyiben sértőnek találtad közvetlen stílusomat, elnézésedet kérem,Egyébként én voltam a megfontolatlan, amikor egy adott szakma (mivel többen foglalkoztok wordpresses oldalszerkesztéssel ezért bátorkodtam így nevezni ) bármilyen árat sokaltam. Nyilván mindenki védi az érdekeit. Ha egy kőműves fórumra írtam volna, hogy sokallok 50.000 forintot egy betonozásért, akkor ott is mindenki lehurrogna, hogy ugyan miért.Mindenesetre időközben akadt segítségem a fent említett összeg töredékéért, ezért a további nézeteltérések elkerülése véget nyugodtan zárd le vagy töröld a topicot.Köszönet minden hasznos információért!

Üdv!

Ha már az egómnál tartunk, itt vagyok: https://www.facebook.com/Kalinka69 . De bármikor kérhetsz személyes konzultálást is!Ha már mindenképp off: 2 tévedés egy mondatban? TE mondtad, hogy nem nagy munka és TE mondtad, hogy számla nem szükséges! Effektív 8000 az 8000.Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezeket a “semmiségeket ami egy hozzáértőnek ugyebár még egy óra sincs”, ki mennyiért vállalná el - és persze még le se írtad az összes problémát -. De ez már tényleg a személyes kíváncsiságom.Az adminoktól elnézést az offért, számomra lezárva a téma.

[off]

@Kalinka:

Ha már tudatosan off-olsz akkor -ha teheted- írj [off] tag-ek közé, ezzel könnyítve azokat akiket csak a megoldás érdekel,hisz az off comment(részlet) nem -szorosan- a témához tartozik…

“ki mennyiért vállalná el”

Valóban érdekes kérdés, de én pl. ilyesmit nem vállalnék mivel nincs megfelelően specifikálva. < Ez általában csak félreértéshez vezet. Persze lehet megállapodás előtt még további köröket futni :slight_smile:

[/off]

Kedves, Drága Kalinka !

Én már szerettem volna lezárni ezt a témát, de a hozzászólásodról annyira ordít a hanyagság, hogy azt már nem bírom szó nélkül hagyni. Ezúttal nem 2, hanem 3 értelmezési hibát vétettél. Felsorolom ha nem bánod:

1: “[font=helvetica, arial, sans-serif:37c8cjd1]TE mondtad, hogy nem nagy munka” pedig én azt írtam hogy "[/font:37c8cjd1][font=helvetica, arial, sans-serif:37c8cjd1]egy hozzáértő személy számára a leírtak nem jelentenek nagy munkát szerintem ( persze laikusként tévedhetek). " amint látod hozzátettem hogy SZERINTEM és, hogy laikusként tévedhetek.[/font:37c8cjd1][font=helvetica, arial, sans-serif:37c8cjd1]2: “[/font:37c8cjd1][font=helvetica, arial, sans-serif:37c8cjd1]TE mondtad, hogy számla nem szükséges! Effektív 8000 az 8000.” na már most én azt mondtam hogy találtam valakit aki 8000+áfáért vállalja ( ugyanis ő csak hivatalosan dolgozik ),ez 10160ft lett volna nekem, ezt én sokaltam ugyebár és ezért írtam ide, hogy vállalja-e valaki olcsóbban és számla nem szükséges, mert akkor nyilván még olcsóbb.[/font:37c8cjd1][font=helvetica, arial, sans-serif:37c8cjd1]3: “[/font:37c8cjd1][font=helvetica, arial, sans-serif:37c8cjd1]és persze még le se írtad az összes problémát” pedig igen : “[/font:37c8cjd1][font=helvetica, arial, sans-serif:37c8cjd1]Például oldal szélességének testreszabása, térközök a posztok között, ne csak a főoldalon jelenjen meg fb likebox, valamint adsense reklámok beszúrása. Igazából le is írtam az összes problémát…[/font:37c8cjd1] :)”Én nem szerettem volna egy hasonló vitába belemenni, de mivel te nyilván kompenzálsz valamit ezzel az agresszív, kötözködő viselkedéssel, ezért megvédtem magam, még ha ez csak szóbeli nézeteltérés akkor is. Legközelebb olvass figyelmesebben, ha már keresed a kákán a csomót…Egész érdekes kis adok-kapok alakult itt ki, a témától 180 fokban eltérve, de éppen ettől szép az élet, mert sosem tudjuk végül hova lyukadunk ki :slight_smile:Kellemes fórumozást mindenkinek! Amennyiben nem érkezik további szurkálódás részemről tekinthetjük a témát lezártnak.

ez a hét ez ilyen…

És még csak a hét közepe-felé tartunk.MucLee! Teljesen normális az engem megszólító reagálásod. Azt nem vágom, hogy Kalinkával miért álltatok le irodalmi csetepatére, de valószínűleg nem vagyunk egyszerű emberek. Hál’ Istennek! :slight_smile: :slight_smile:Mivel a megoldás megszületett, ezért ezt a témát - mielőtt “szét-offolnánk” - csikicsuki.További szép napot és hetet, meg éveket! :slight_smile: