Apache 2.0 - Melyik mappába töltsem fel a wp-t?

Amikor nincs fent tartalom, ezt az üzenetet kapom: You may now add content to the directory /var/www/html/. Viszont, ha ebbe a mappába töltöm, kiítja szép nagy, fekete betűkkel, hogy “Error establishing database connection”.Ha ez segít valamit a megfejtésben, leírom, milyen mappák találhatók a www-n belül:

cgi-bin

html

icons

interpreters

usageHa valaki tud, kérem segítsen, mert rágja a nyakamat a megrendelő, és béna vagyok:(

htmlDe itt nem az a kérdés, hogy hova töltsd fel… Mint ahogy írja is, itt adatbázis kapcsolattal lesznek gondok… Van egyáltalán mysql adatbázis a tárhelyhez? Ha igen, akkor jól állítottad be az elérhetőségét a wp-config.php-ben?

igy elso hallasra mintha kezdo linux guruval lenne dolgunk

google a baratod es olvass sokat (=

van MySQL, az elérhetőségeket pedig nem piszkáltam meg. Lehet, hogy ez a gond?

Igen. Be kell állítgatni, hogy mi a felhasználói neved, jelszavad hozzá, illetve melyik adatbázist használhatja… (van rövid help a wp-config.php filban, hogy mit hogyan kell megadni…)

Oké, eddig megvan.A telepítési oldalt megnyitotta, be is írtam a blog címét és az emailt, de a phpMyAdmin-ban nincsenek táblák. Ezeket manuálisan kell beírogatnom? A telepítésnél most írja, hogy milyen táblák hiányoznak, milyen értékekkel, de rengeteg van…

Nincs valami egyszerűbb módja ennek?

Ingyenes, vagy fizetős tárhely?

Jó felhasználót és jelszót írtál, amelyen van jog táblák létrehozására/módosításra?

Automatikusan csinálna mindent a wp, de szerintem olyan felhasználói nevet adtál meg, ami ugyan jó az adatbázis megtekintéséhez, de nem lehet vele módosítani azt…

Fizetős tárhely.

Elkezdtem kézzel írogatni és engedte… Csak belefájdult a fejem, és ráhagytam a negyedik táblánál.

hátakkor ez nem a “híres öt perces telepítés”. Pedig az mindenhol kell, hogy menjen a megfelelő jogosultságokkal. :slight_smile:

Sziasztok. A 000webhostnál van a tárhelyem és az a baj, hogy amikor beírom a böngészőbe a címet akkor nem a wp jelenik meg hanem a public_html-ben lévő könyvtárat jeleníti meg. Ha rákattintok a megjelenített könyvtárra, akkor megnyitja az oldalt, de ez akkor sem az igazi.

Az lenne a kérdésem, hogy mit kellene hova másolni ahhoz, hogy a cím oda mutasson ahova kell.Előre is köszi

És hova installáltad a WP-t? a public_html-be vagy az alatt egy alkönyvtárba? Van index fájlod a public_html-ben? (mert ha nincs, akkor persze, hogy csak listázza, ami ott van)

Ha viszont van index fájl a gyökérben (=public_html) akkor el van szúrva a szerver beállítás. Ilyenkor vagy rugdosod a hosztot vagy keresel egy normál host céget.


eskimoka wrote:

Sziasztok. A 000webhostnál van a tárhelyem és az a baj, hogy amikor beírom a böngészőbe a címet akkor nem a wp jelenik meg hanem a public_html-ben lévő könyvtárat jeleníti meg. Ha rákattintok a megjelenített könyvtárra, akkor megnyitja az oldalt, de ez akkor sem az igazi.


Az lenne a kérdésem, hogy mit kellene hova másolni ahhoz, hogy a cím oda mutasson ahova kell.

Előre is köszi
eskimoka!

Ha a public_html mappába másoltad az eredeti wordpress mappát akkor itt rontottad el. A public_html mappába a wordpress mappa tartalmát kell másolni. A wp-config pedig a 000webhost-os profilod alapján kell beállítani. Pl. felhasználónév, adatbázisnév, sql szerver.

A legtöbb esetben nem adtok információkat. Így nehéz megfejteni, hogy mit is csináltatok. Esetleg elérhetőség?

Nekem is itt van az oldalam. Én elégedett vagyok. Eddig mindenben segítettek, és minden működik amit beállítottam. A wp2.7Beta3-at használom.

Sziasztok!Működik, és köszönöm a segítséget!!!THX eskimoka