Angol megy, magyar nem. Telepítés.

Üdv. kedves olvasó!Azzal a problémával szembesültem, hogy bármelyik angol wordpress-t sikeresen telepítem, de a magyar varziókkal nem boldogulok.Próbáltam kézzel átírni a wp-config.php-t, de nem ment a telepítés.

Természetesen figyeltem az “UTF-8 kódolás BOM nélkül”-re, de sehogyan sem sikerült.

Ha van fent wp-config.php akkor nem találja az installt.

Illetve a wp-config-sample.php-n keresztüli autómatikus telepítéssel is próbálkoztam.A végeredmény ugyanaz:“A távoli kiszolgáló vagy fájl nem találhatóhttp://valami.valami.hu/wp-admin/install.php cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újra…bla-bla-bla”Persze az angol verzió simán feltelepült.

Ki érti ezt?Ha a wp-config.php-t nem töltöttem fel és a wp-config-sample.php-n keresztül telepítem akkor magadom az adatbázis eléréséhez szükséges adatokat és ezt kapom:

“Eddig jó! A telepítésnek ezzel a részével meg is lennénk. A WordPress most már képes kommunikálni az adatbázissal. Ha készen állunk, itt az ideje…Elkezdeni a telepítést”Klikkelek a gombra és:"“A távoli kiszolgáló vagy fájl nem találhatóhttp://valami.valami.hu/wp-admin/install.php cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újra…bla-bla-bla”

"Mit ronthatok el?

Mit tegyek?A segítségeket előre is köszönöm.

Ilyen problémával még nem szembesültem, de mi van ha telepíted az angolt és utána magyarítod?

Melyik verzió?

Üdv!

Hasonló problémával küzdök, mint a topic indító.

A magyar verzió nem működik telepítés után, nyilván valamit rosszul csináltam, de nem tudom, hogy mit, a hostgator quickinstallal az angol verzió tökéletesen működik, megpróbáltam átállítani magyarra és feltöltöttem a magyar nyelvi fájlokat, de marad angol a felület.

Segítség! :slight_smile:

Akkor csak állítsd át a wp-config.php-ban a WPLANG konstansot hu_HU -ra

és már tudod is frissíteni a magyarra :wink:

Igen, a “megpróbáltam átállítani magyarra” alatt ezt értettem. :slight_smile:

Nekifutok újra.

Miután átírom a WPLANG konstansot hu_HU-ra és feltöltöm a nyelvi fájlokat, kell még valamit tennem a cél érdekében?

Megíhvod ezt az oldalt:/wp-admin/update-core.phpItt felajánlja az automatikus újratelepítést, ami a WPLANG szerinti verziót fogja felrakni.

Nagyon köszönöm, sikerült!