Anchor egy bejegyzésen belül

Lehet, hogy nagyon hülyét kérdezek, de linkeltem volna egy bejegyzésem bizonyos pontjára, ahol létre is hoztam egy névvel ellátott anchor-t. De aztán… nem tudok rá hivatkozni. Tudja valaki, hogy hogy kell?

Hülét kérdezel? Engem (is) kérdezel.

Köszönöm (az őszinte véleményt) :wink:

(amúgy nem teljesen értelek.)

biztosan nem ezt kérdezi… (?)

Code:

kulcsszó
Ahol a "domain.tld" a hivatkozás (link) a bejegyzésed bizonyos pontjára... (nyisd meg a böngészőben azt a bejegyzést, és fent az URL mezőben találod a bejegyzés URL-címét)


A "kulcsszó" szöveg az Anchor text (horgonyszöveg), ami sima szöveges link..., a linkekhez tartozó szöveg. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy nem elérési útvonalakra, képekre kattintunk, hanem valamilyen szövegre. Kerülendő a "kattints ide" vagy "itt" vagy "link" stb. szöveg linkelés, ugyanis így a link anchor textje nem releváns a linkelt oldal tartalmával, és így a link jelentősége kicsi lesz a rangsorolásnál, mivel a link csak a "kattints ide" kulcsszót adja át, ami az esetek többségében egy értéktelen kulcsszó (bár ha a webcímben magában (domainnév, elérési útvonal = magyarán keresőbarát "olvasható" linkjeid vannak) már szerepelnek kívánatos kulcsszavak, akkor bárhogy is linkelj, az mindenképp hasznos lesz a google számára is)

De tuti nem ezt kérdezted (?) :D

Ha még egy hozzáértő se teljesen érti, hogy mitis szeretnél,akkor (számomra) érthetőbb az én értetlenségem.

:slight_smile:

Ő valószínűleg a HTML-es anchor textre gondolt, ami valahogy így néz ki:

Ez a link:Code:

Ugrás a horgonyszöveghez

Ez a cél:


Code:

Horgonyszöveg.
Forrás: W3Schools

jahhh, ilyet ni? http://www.hitetlen.com/demo/konyvjelzo.html

Tényleg ezt kérdezhette :slight_smile:

várj csak? anchor alatt nem azt érted, hogy van a szöveged ami jóóó hosszú. beleteszel egy linket és az oldaladon oda ugrik?

ehhez (szöveg opcionális) ahova ugorjon, szöveg a link ami ugraszt…//asszem… őrség használtam ilyesmit :slight_smile: még FrontPage es korszakból… voltam vagy 9éves :smiley:

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

hmm bocsi, felnéztem, kiraktam az “újakat” aztán visszatértem és láss csudát… sorry

Sziasztok!Hű, mekkora találgatás kerekedett… smile.gif Ezek szerint nem voltam egyértelműfrown.gif De csak kitaláltátok…

Igen-igen a #-os anchorra gondoltam, és hát én is írtam a téma magyarázatban, hogy ezt régen, html-ben használatm.Az most is oké, hogy hogy lehet egy oldalon belül csinálni ezt, node html-időkben, ha az 1.html-ben volt egy szöveges anchor, akkor arra úgy lehetett hivatkozni egy másik oldalról, hogy a href=“1.html#anchor-neve”. Na most, már nincs az url-ek végén semmi kiterjesztés. És én naívan azt csináltam, hogy hivatkozni kezdtem, hogy http://www.wordpressoldalam.hu/oldal-url#anchor-neve és lefordította úgy a böngésző, hogy http://www.wordpressoldalam.hu/oldal-url/#anchor-neve és nem meglepő módon nem találta meg.Mondjuk nem létkérdés, de tényleg nem lehet ilyesmit csinálni, hogy egy másik oldal adott pontjára hivatkozzunk?

Hitetlen… vérbeli keresőoptimalizáló vagy, hogy erre gondoltál :smiley: de tényleg nem ezt kérdeztem…


'chiara' wrote on '2010-02-02:
Na most, már nincs az url-ek végén semmi kiterjesztés.
Dehogynem lehet, csak csinálni kell neki "kiterjesztést": http://forum.word-press.hu/topic/1284-googlebe-kerulres/page__st__40__p__26187&#entry26187


Pont ma írtam a "kiterjesztésről", és pont ilyenekre gondoltam, amikor ott ezt írtam:


(ennek nincs jelentősége, csak a megléte egynémely esetben fontos lehet)

Hű, hitetlen, köszi!!!

Azt már el sem merem mondani, hogy a kiterjesztés próbálgatás közben rájöttem, hogy, amit leírtam a 10. hozzászólásban szépen, hogy nem működik kiterjesztés nélkül. Hát… izé, de működik, csak rossz verziója volt mentve a hivatkozott oldalnak. :blink:

(Még annyit tennék hozzá a rengeteg érdeklődő kedvéért, aki mind named anchort akar az oldalára tenni :lol: , hogy a megadásának helyes szintaxisa hgrg 7. hozzászólásában van.)

és én nem is kaptam (+)t :smiley:

Nézd csak meg jobban… :wink:

hmm a dolgok változnak… :stuck_out_tongue:

[off]… most legalább már tudom, hogy mi az a horgonyszöveg … és még kérdezni se kellett :smiley: :smiley: :D[/off]