alt-title tag, h1, meták és ilyesmi

Üdv!



Szeretnék feltenni pár kérdést ami foglalkoztat, nulla tapasztalatom van ebben. Egy hozzáértő ember segitségére lenne szükségem, előre is köszönöm az időt az életéből.



1, head/title

Pap Rita & Edda-Nehéz ez, Hungária Kiadó, 1985, Pop, Rock

Itt az érdekelne, hogy milyen formában adjam meg a karaktereket, vessző(,), kőtőjel(-) vagy mi az a karakter ami elfogadott. Valamint hogy a és jel (&) elfogadott-e, mert az a forráskódban (&) és hogy ezen nem akad-e fent a robot, vagy inkább irjam ki egyszerűen jelek helyett hogy és?

2. h1 és a többi h
Az oldalamon egy h1 tag van, a cim, többi h tagok (h2-h3 stb..) nincsenek. Ha ezek nincsenek, azzal vesztek seo szempotból?

3. img atributumok és kép file név
Az oldalamon egyetlen kép sincs, amit én raktam volna ki. Ezért nem tudok atributumokat hozzáadni, csak a plugin és a wordpressre hagyatkozhatom.
Wordpressben ha egy új bejegyzést adok hozzá, van egy olyan, hogy kiemelt kép beállitása(featured image), ott meg lehet adni értékeket. Sorrendben cim(title), felirat(caption), alernativ szöveg(alt) és leirás(description). Ezeket szépen kitöltöm, de a forráskódban csak az alt jelenik meg, a többi érték nem. például:

<div class="post-featured-image"><img width="300" height="300" src="http://watchthis.hu/wp-content/uploads/2016/02/André-ButanoDemian-Muller-Roadie-Cap-Ducal.jpg" class="attachment-featured-image size-featured-image wp-post-image" alt="André Butano,Demian Muller-Roadie Cap Ducal" />

szerk: és itt is az alt szövege milyen karakterekkel tagoljam a szöveget?

Látható, hogy hiába adtam meg az összes értéket, csak az alt jelenik meg, pedig nekem szükségem lenne főleg a title-re. Ez is seo szempontból lenne fontos, mert úgy tudom, ezt is nézi a robot, és felhasználói élmény fokozására is ad google (úgy tudom). Pl a title egér kép fölött ez jelenik meg.. alt meg ha nem tölt be. caption is kéne még, de az lehet nem annyira fontos. Ezeket hogy lehetne belevarázsolni? Vagy nem fontos seo-nál?

Pl. ha kézzel adok hozzá képet, a wordpress akkor is csak az alt-ot adja alapértemezés szerint, megjelenik a kód a bejegyzésben és a title-t kézzel hozzáadom, és akkor látszik a forráskódban és ha egérrel fölé megyek. De nekem nincsenek kézzel hozzá adott képek, esetleg elgondolkozom hogy leváltom a galéria plugint, ha nagyon sokat számit seo szempontból.

És még kép, hogy a file név is milyen formátum legyen, ott is lehet e & karakter, vessző, vagy kötöjel kell?

Linkeknél () csak az alt van, ott jó minden.

4. Meta tagok
description és keywords, title-ről már volt szó fent, Szóval úgy tudom, google már ezt semmilyen szempontból nem veszi figyelembe a rangsorolásnál. Az egyszerű kérdésem, hogy van e értelme akkor bajlodni vele? Talán a description ami jó arra, hogy az jelenik meg leirásként ha kidobja a kereső az oldalt, de a keywords nem jó semmire?
  1. Célszerű minden fölösleges karaktert kerülni, főleg az url-ekben. A slugban kötőjelek célszerűek, akár még a névelőket is ki lehet szedni (mondjuk a fölösleget ki szokta szedni magától is). A látogatóknak szóló címet pedig úgy add meg, hogy nekik (látogatóknak) legyen értelmezhető, felhasználóbarát.
  2. Igen, veszíthetsz vele. Célszerű a szöveget tagolni, h1-h6, félkövér, dőlt, felsorolások.
  3. Ha a sablonod nem tudja a kép title, caption, desc metákat, akkor bele kell nyúlnod. Kiindulásnak: https://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_image_tag, https://codex.wordpress.org/CSS

    Ha a css-ben megformázod a caption megjelenését, elvileg külön bütykölés nélkül meg kellene jelennie - de ez is sablonfüggő. (Puskázz valamelyik Twenty alapsablonból, ha nem jelenik meg.)

    Egyébként az alt tag a lényeg a képeknél. A linkeknél pedig a title.

    4.Rosszul tudod. A description fontos. A keyword: Google 2009 ősze óta nem használja. Ha akarod a többi keresőmotornak (bing, yahoo és egyebek) megadhatod. Nem talán arra jó a desc, hanem pontosan arra való…