Szeretnék érdeklődni, hogy a jelenlegi excel-ben levő adataimat hogyan tudnám az ALO Easymail számára megfelelő 639-es kódolással elmenteni? Jelenleg a nevek ugyanis ékezetesek, és ezt a rendszer nem eszi. Amelyik sorban ékezetes betűt talál, abban a sorban a nevet üresen hagyja. Valaki már megoldott sikeresen ezt az adatbázis importot?
Pont erre kerestem én is megoldást mivel közel 3000 email címet akartam beimportálni. Most teszteltem 10 db email címmel és úgy néz ki, hogy sikeredett megoldást találnom.
A következőt tettem:
Excel lista ( nekem két oszlopos van -> email cím és név), fogod a listát és Fájl/mentés másként/egyéb formátumok/ ahol megadod a nevet és kiválasztod a CSV ( pontosvesszővel tagolt) fájl típust, majd elmented.
Notepad ++ - al megnyitod az elmentett fájlt. Ilyenkor hiába váltod kódolást a felső navigációs menüben UTF 8 kódolás BOM nélkülire, mert az ékezetes betűk helyére mindenféle karaktert beilleszt. Én azt csináltam, hogy megnyitottam Fájl/ új rögtön átváltottam a kódolását és a másik dokumentumból kijelöltem és átmásoltam a tartalmat, majd mentés.
Az így kapott szöveges dokumentumot ( TXT) importálás menüpont alatt Importálás CSV-ből / tallóz és CSV fájl feltöltésével teljesen jól jelennek meg az ékezetes betűk!