Álló vs. fekvő képek

Kezdő felhasználóként szeretnék segítséget kérni.

Bejegyzésbe illesztett álló képek fekvő képként jelennek meg úgy, hogy a kép közepe jelenik csak meg. A kép alja és teteje nem jelenik meg. Mi lehet a hiba? Milyen beállítást csinálok rosszul?

Ez a hiba egyik napról a másikra jött elő. Korábban be tudtam illeszteni álló képeket is rendesen, de most nem tudok. Minden beállítási opciót egyenként leellenőriztem már, de nem jövök rá a hibára.

Valakinek van valami ötlete?

Előre is köszönöm a segítséget!

Az a kép a thumbnail. Illeszd be a teljes méretű képet.

Teljes méretű a kép, amit beszúrtam.

Elnézést, elfelejtettem leírni, hogy csak a kiemlet képnél van ez a gond. A bejegyzésbe belépve már rendesen látszik a kép.

Adj egy elérési utat, hogy lássuk a használt sablont, úgy jobban segíthetnek a hozzáértők, ha nem vakon kell tapogatózni.

Egyébként, általában, az a célszerű, ha megnézi az ember, hogy a sablon milyen képméreteket kíván, és eleve olyan képeket komponál a meglévőből, és azt tölti fel.

Ilyenkor nem lesz az, sem, hogy a 20 Mpx-es kamerával készített képet toljuk fel, majd megszakad a szerver, mire lekonvertálja arra, amire kell, és még akkor is bődületes nagy maradhat, és a letöltéskor (megtekintésről) lefordul a székről a sávszélesség, nem győzi a látogató kivárni.

Ezt az oldalt próbálom javítgatni:

www.szif.org

Rögtön a kezdő oldalon megjelennek a bejegyzések a kiemelt képekkel, de van köztük álló kép is, aminek a teteje és az alja le van vágva. (pl: jobb oldal fentről a második)