All-in-One WP Migration bővítményt használtátok már?


#1

Sziasztok!

Az egyik ügyfelemnek weboldalt készítek. Van neki egy régi, de nem azt újítgatnám fel, mert sem a sablon, sem a tartalom nem megfelelő, hanem az egészet nulláról építeném fel újra.
Az a kérdésem, hogy ha a saját tárhelyemen egy aldomain-re megcsinálom az egészet, akkor az “All-in-One WP Migration” nevű bővítménnyel szépen át tudom majd pakolni az ő domainjére ha kész vagyok?
Van valakinek tapasztalata ezzel a bővítménnyel? Vannak korlátai esetleg?

Próbálkoztam régebben már migrációval “manuálisan” - aldomainről fődomainre még hagyján, de két teljesen különböző domain-nél megoldani kínlódás volt számomra, főleg a DB miatt. Ezért keresek valami egyszerű, de nagyszerű megoldást.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv, Györgyi


#2

Szia!
Igen, én rendszeresen használom erre. Az ingyenes verzió korlátozott, csak 512MB méretű fájlt importálhatsz maximum.
Ezt én úgy szoktam megoldani, hogy a bővítménnyel csak az adatbázist és a sablonokat exportálom, az uploads mappát és a bővítményeket pedig manuálisan lementem, majd feltöltöm FTP-n keresztül, így szinte 100%, hogy nem lépem át a kvótát.

Maga az All in One WP Migration plugin kicsit kényes, az alábbi dolgokra kell főleg figyelned:

  • megnézni, hogy mekkorák a max engedélyezett értékek a tárhelyeden
  • figyelni rá, hogy lehetőleg ugyanaz a PHP verzió fusson az import tárhelyen, mint ahonnan exportáltad

Ha valamiért elakadna az import (“stuck” állapot), az a fentebbi két dolog miatt főleg lenni. Ha ezek ellenére nem működik, akkor javaslom a 6.64-es verzió letöltését, azzal általában szokott.


#3

Szia, köszönöm a válaszodat. Ellenőriztem a PHP verziókat, az export site 7.2.20, és ahova importálnám az a 7.1.28. Szerinted érdemes ezek összhangba hozása, vagy

  • 6.64-es plugin verziót használjam kapásból,
  • esetleg más, funkciójában megegyező bővítményt használjak?

#4

Mivel mindkettő 7-es verzió, így működnie kell. Szerintem tegyél egy próbát. Ha valamiért ne adjisten ne működne, és a verzió visszaállítás után sem, akkor amelyik plugin még jó lehet Neked (bár én az All In One WP Migrationt preferálom):

  • Duplicator
  • Updraft Plus

#5

Köszönöm szépen! Kipróbálom.