Megköszönném, ha valakinek lenne valami ötlete:a tárhelyszolgáltató egyenlőre hallgat sajnos:(-ami az agyamnak megy.
Aldomaint telepítettem:-még a hagyományos módszerekkel:wp-config file átírásaával:
-létrehoztam egy adatbázist
-“csináltam” felhasználót
-hozzárendeltem a felhasználót az adatbázishoz
Ennek megfelőlően átírtam a wp-config file-ban az adatokat…
Egyedül ami itt gond lehet talán-ha van valami jelentősége egyáltalán:a végén van :“írjunk ide valami nagyon bonyolultat” csak félig van kitöltve…ide állítólag bármit lehet írni?-kreáltam hozzá kulcsot, az csak négy sort-az első négy sort adta ki, azt be is másoltam,de az utólsó négy sorba még semmit sem írtam.
Ez vagy azt jelenti, hogy hibásan lett megadva a felhasználónév vagy a jelszó a wp-config.php fájlban, vagy nincs kapcsolódás az adatbázis szerverhez a megadott localhost címen. Ez azt jelenti, hogy a tárhely-szolgáltató adatbázis szervere nem elérhető.
Biztos, hogy helyes a felhasználónév és a jelszó?
Biztos, hogy jó adatbázis szerver cím került beírásra?
Biztos, hogy fut az adatbázis szerver?
A felhasználó nevet és jelszót már százszor ellenőriztem-az jó.
Honnan tudom, hogy fut-e az adatbázis szerver?-és hová kellett beírnom az adatbázis szerver címet..?
Lépj be a cPanel “adatbázisok” menüjében található “mysql adatbázisok” (mysql databases) almenübe.
A legördülő menüjében válaszd ki az ellenőrizni kívánt adatbázis nevét, majd kattints az “adatbázis ellenőrzés” (check db) gombra.
A wp-config.php beállítások ellenőrzése (cPanel adatok alapján):
/** MySQL adatbázis szerver neve, címe /
define(‘DB_HOST’, ‘’);
/* Adatbázis neve */
define(‘DB_NAME’, ‘’);
Az utolsó négy titkos kulcsot pl. úgy tudod beállítani, hogy generálsz kulcsot és a generált kódot átmásolod a wp-config.php fájlba és a “KEY”-t átírod “SALT”-ra (4x).
Próbálom csinálni, amit írtál-generáltam újból...a wp-config-ban már eleve "Salt"....
"define('AUTH_SALT', 'írjunk ide valami nagyon bonyolultat');
define('SECURE_AUTH_SALT', 'írjunk ide valami nagyon bonyolultat');
define('LOGGED_IN_SALT', 'írjunk ide valami nagyon bonyolultat');
define('NONCE_SALT', 'írjunk ide valami nagyon bonyolultat');"
“Természetesen” semmi sem változott, és nem indul el a telepités.
Még egy amatőr ötletem lehet, ami talán hiba:
Kettő domain nevem van, a két mappa a wp telepítéssel a public html mappában van.Ezt az aldomaint -pontosabban a wp-t-is ebbe a public html mappába tettem-de a két “valódi” domain mellé…holott ezt az aldomaint :“tesztoldal.webinfok.hu”-a webinfok.hu domain alatt lenne…
Akkor nem a webinfok.hu mappába kellett volna tennem esetleg?-vagy ez hülyeség?
Mindenképpen újból neki kell futni-de meg kell fizetni a tanuló pénzt:)
Valószínüleg totál kavar, amit csináltam-info híján-aldomain csináltam a c-panelben:de ilyenkor az aldomain a fődomain adatbázisát használja-de én csináltam egy új adatbázist is…és egy külön mappába telepítettem a wp-t:na innentől fogva keveredett teljesen az aldomain és az alkönytár fogalma, és kivitelezése:aldomain néven kerestem egy valószínüleg alkönytárként telepített:külön adatbázisos aldomaint-ezt egy hétig kerestem:)
Már mindegy, valahogy, valamikor meg kell tanulni ezeket a dolgokat-de egy szál info nélkül volt benne egy két kanyar…és még mindig sehol sem tartok:)-de legalább már az irány megvan:)
Esetleg hasonló cipőben járó tudatlanoknak itt van néhány oldal ez ügyben:aldomain/kontra alkönytár:-remélem, ez nem baj:
Szerintem “teszt” és “valódi” honlapot nem praktikus multisite módon telepíteni. Ilyen esetben jobb, ha a két oldal teljesen független egymástól, és akkor szabadon gyakorlatozhatsz a teszt környezetben.