aldomain adminfelülete

Nem vagyok informatikus, de elég jól boldogulok a CtrlC+CtrlV kombinációval. Egy wp-oldalt szeretnék létrehozni aldomain-névvel, gondoltam, az a legegyszerűbb, ha a főoldalt úgy ahogy van, bemásolom, aztán majd formázgatom meg módosítgatom, ahogy akarom. Tök jó, az aldomain megjelenik, csak éppen szerkeszteni nem tudom. A főoldal: mariannszemlelet.hu, az adminfelület persze mariannszemlelet.hu/wp-admin. Ha beírom a keresőbe, hogy klub.mariannszemlelet.hu, akkor rendben megjelenik a bemásolt oldal (eddig egy drupal weboldal volt rajta, innen tudom, hogy a másolás sikerült), de ha azt írom, be, hogy klub.mariannszemlelet.hu/wp-admin, és beírom a jelszót, akkor a fő domain (mariannszemleletes) adminfelületére jutok.

Mit csináljak???

Köszi előre is!

Szia,

http://webmania.cc/wordpress-koltoztetes-uj-domain/

“Hivatkozás cserék az adatbázisban” pontban leírtakat kell megcsinálnod :slight_smile:

Köszönöm, megértettem, mit kell tennem, csak azt nem, hogy hol :(. Csak az ftp-izében tudom megnézni a fájlokat, tudom, hogy kell belebabrálni, kijavítani, meg minden, de sql-félét nem tudom, hol keressek :(…

Kedves Mariann,

Mint minden tárhelyhez, a te tárhelyedhez is biztosan jár phpmyadmin felület. Be kell lépni és az options (wp_options) táblában kell módosítani a hivatkozásokat (url).

Köszönöm, László! Namármost, eljutottam odáig, hogy bejutottam a phpmyadmin felületre (segítség nélkül, ez nagy szó, harmadik éve van tárhelyem, de itt még nem jártam :P). Megtaláltam a táblákat is, de ilyen szó, hogy options, nincs köztük. Se settings, se más olyan, ami a beállításokra utalna :(. És most?

Sziasztok, kérlek-kérlek, valaki segítsen. Mindent megcsináltam, átállítottam, kicseréltem, de a probléma ugyanaz: az aldomainre töltött wp szerkesztőfelületre akarok jutni, beírom a címsorba, ami kell, mostmár a rendes címmel jelenik be a bejelentkező ablak, beírom, amit szoktam, de a fő domain szerkesztő felületre visz. Persze, mert az aldomainre még sose léptem be, nem adtam meg jelszót, ugyanazt írom be, persze, hogy odavisz. De hogy csináljak admint egy wp felületen, ahol még sohase jártam? Ha simán regisztrálok, csak felhasználó leszek, nem csinálhatok semmit. Az aldomainre nem telepítettem, hanem másoltam, tehát a felhasználónév és a jelszó megadása kimaradt :frowning: Öngól? Nincs megoldás???

A másolás nem nyerő, mert a wp-config.php fájlod u.a. Ezért kerülsz folyton vissza. Az aldomain könyvtáradban levő wordpress nincs telepítve. FTP segítségével töröld az aldomain mappában levő wp-config.php fájlt. Ezután, ha megnyitod az aldomain címedet elindul a telepítés és telepítheted a 2. wordpresst a szokásos módon.