Alapvető dolgok melyek mégis magasak egy kezdőnek.

Sziasztok!Már jó ideje járok ide hozzátok infókért, és általában találtam is ami kellett szerény oldalamhoz. Mostanra egy kicsit jobban beleástam magam, és eljutottam oda, hogy már igen nagy ívben vagyok képes átszabni téma, sablonokat és állítgatni css-t vagy épp funkciókat. Ez a nulláról nekem kb 1 évembe került, természetesen nem főállásban.Most eljutottam oda, hogy az oldalamat WP alapon teljesen át akarom gyúrni és ehhez komoly elképzeléseim is vannak. …mi több, azt hittem mostanra már tudásom is. Gondoltam ha valami nem megy, - mint eddig is - majd benézek ide hozzátok és jól meg lesz a válasz. Csakhogy az oldal alakulásával egyre több kérdés jött… és csak jött és jött… és odáig fajult a helyzet hogy kb 10 olyan dolog is van amihez a rengeteg hozzászólás között nem találtam választ, vagy csak olyan formában és rövidítésekkel, vagy épp két kód között csak 3 értelmes emberi szóval, hogy nem tudtam összehozni az én tudásommal azt ami nekem kellene. Pedig - még szerintem is - nagyon alap dolgok kellenének.Kérdéseim, amelyekre szeretnék választ kapni, ha egy mód van rá oly módon hogy meg is értsem:


  1. Találok valahol olyan forrást a neten, ahol bővebben tudok alapvető php, funkció, listázás, stb dolgokról infót kapni. Ha lehet egy helyen és nm szanaszét szórva. Akár kézikönyv szerűen… De ha lehet magyarul.
  2. Hogyan tudom widgetben, oldalon, vagy postban (esetleg hozzászólásban) kilistázni egy adott kategória bejegyzéseit. Csak egyét!
  3. Hogyan tudom egy adott oldalon, vagy postban (esetleg hozzászólásban) kilistázni a legutóbbi, lehetőleg megadott számú hozzászólásokat?
  4. Hogyan tudom oldalon, vagy postban (esetleg hozzászólásban) kilistázni a legutóbbi, lehetőleg megadott számú bejegyzéseket?
  5. A fenti kérdés archívum, calendar és egyéb widgetekben alapból elérhető tartalmak esetén. Hogyan tudom oldalba, vagy bejegyzésbe illeszteni?

    +1. Ráadás kérdés: Hogyan tudok egy kellemetlenkedő felhasználótól úgy megszabadulni (tiltani) hogy ha mód van rá "egy életre’ ne kerüljön még egyszer az oldalra és ne tudjon visszaregisztrálni, vagy ilyesmi?    Gondolom ezek nem egetverő kérdések, de nekem igen nagy szügségem lenne a válaszokra. Előre is köszönöm segítségeteket.

Hasznos magyar oldalak:

kulcsart

efrudIlletve még itt is sok hasznos wp kódot találsz:

tutorial.hu

Sziasztok, Újra!Köszönöm, a linkeket, de én még mindig kíváncsi lennék a többi kérdésemre is a válaszokra…Legfőbbképpen azért teszem fel újra, mert szerintem bár külön írtam le azokat, mégis nagyjából ugyanaz a megoldás rájuk. Kérlek titeket segítsetek!2. Hogyan tudom widgetben, oldalon, vagy postban (esetleg hozzászólásban) kilistázni egy adott kategória bejegyzéseit. Csak egyét!

3. Hogyan tudom egy adott oldalon, vagy postban (esetleg hozzászólásban) kilistázni a legutóbbi, lehetőleg megadott számú hozzászólásokat?

4. Hogyan tudom oldalon, vagy postban (esetleg hozzászólásban) kilistázni a legutóbbi, lehetőleg megadott számú bejegyzéseket?

5. A fenti kérdés archívum, calendar és egyéb widgetekben alapból elérhető tartalmak esetén. Hogyan tudom oldalba, vagy bejegyzésbe illeszteni?Másrészről egy újabb kérdésem lenne egy hiányosságom kapcsán.Az oldalamon azt az egyszerű megoldást találtam az index.php-ban való további tartalmak megjelenítésére, hogy egy adott tartalmat a bejegyzéshez hasonló ablakokban formázok meg ugyanazon paraméterekkel, és így nagyszerűen bevihetőek képek, szövegek reklámok, stb. Azonban rá kellett jönnöm, hogy így nem tudok php-kat és plugin-okat futtatni ugyanazon ablakokban.Az eredeti index.php-m elég átlagos. A bejezéseket eredetieg listázó része:Code:

<div id="post-">

<a href="">

<?php wp_link_pages('

'.__('Pages:').' ', '

', 'number'); ?>Posted By:
Category:


post_password)) { ?>

Comments:


Ebből ezt a részt ragadtam ki és formáztam meg további nem bejegyzés tartalmak hozzáadásához, melyeket az alap forma div-ek között használok: (kicsit átalakítva)

ABLAK CÍME
ABLAK TARTALMA


Ez nagyszerűen működik is (és megfelelően van formázva) ameddig csak szöveget, képet, bannert helyezek el benne.


De mit kell tennem ahhoz, hogy ugyanezekben az ablakokban el tudjak helyezni "futtatást" igénylő tartalmakat. Pl: slideshow, chat ablak, eseménynaptár, stb... Miről nem tudok!?!?
Illetve a fenti kérdéseim is élnek még!! (sajnos...)ű

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket és válaszaitokat!

A fenti HSZből kihagytam a példákat, és nem tudtam már szerkeszteni. Ráadásul utólag mikor láttam mekkora rájöttem hogy nem kellett volna a fél index.php-t bemásolni. Ezért is bocsi! :D (majdcsak belejövök...)

Szóval két példa arra mit is szeretnék futtatni azokban az ablakokban:

1. Ebben szeretném futtatni a Simple Event Calendar nevezetű plugint, amihez be kell tenni egy nagyon egyszerű kódot bármely oldalra vagy bejegyzésbe - [events_list] Ez elég régóta jól funkcionál nálam oldalakon, és bejegyzésekben, de sajna nem tudom ide behelyezni.

2. Ugyanez a Chat panellal. A Chatrollt használom és ehhez többféle beágyazási módot is megadnak az oldalukon. )Bár annyi azért van vele hogy csak bejelntkezett tagokbnak akarom elérhetővé tenni és ez bekorlátozza a felhasználható megadott lehetőségeiket.) Sajnos ez sem fut ebben az egyszerű ablakban...

...és további hasonló dolgokat elhelyezni.

Köszönöm!

Üdv Újra!Jól elbeszélgetek itt magamnak, de még mindig várom a válaszokat! Egyszerűen nem tudtam megoldani az utóbbi dolgot amit írtam. …és még egy dolgot nem említettem. Hogyan tudok ugyanezen a felületen mondjuk megadott számú “legutóbbi hozzászólást” kilistázni? vagy a Legutóbbi Bejegyzéseket az oldalon?Valahol itt ér össze az összes kérdés amit korábban feltettem…Nagyon kellene a válasz! Ha a többiben nem is, de ebben nagyon várnék egy kis segítséget! Átnéztem sok oldalt, sok hozzászólást, más oldalakat, és egyszerűen nem tudom.Köszönöm a segítségeteket!

A legutóbbi hozzászólást az admin felületen, olvasási beállításoknál tudod megadni hogy milyen sorrendbe listázza ki, és általában a single.php (remélhetőleg van) tartalmazza a kódot, ami így néz ki:Code:


Ha nem lehet admin felületen állítani a template funkciókat, akkor bele kell turkálni a php-kódokba.


Ajánlatos az előbb ajánlott, és egyéb idevágó oldalak böngészése.


Érdemlegeset nem tudok mondani, mert nem ismerem ezeket a pluginokat, és a template fájlodat sem.