alapkérdések induló közösségi sitehoz

Hali mindeki!Nemrég használok wordpresst és nagyon sok dolgot sikerült már olvasgatással megoldani de van pár dolog amire sehol se kaptam választ. Szóval a következők: Oldalakra lehet e úgy bejegyzést írni mint ahogy blogbejegyzést az adminfelületből? Lehet e egy oldal aloldalán egy-egy felhasználónak saját blogszerűsége a wordpress mu nélkül? Végül, NextGen gallery-t ki lehet e rakni mint oldalt a galéria néven és hogyan.

Egyelőre ennyi, nagyon sokat segítenétek ha tudnátok ezekre válaszolni előre is köszi mindent.

> Oldalakra lehet e úgy bejegyzést írni mint ahogy blogbejegyzést az adminfelületből?miért ne lehetne, az adminban ott van rögtön a post mellett a page!> Lehet e egy oldal aloldalán egy-egy felhasználónak saját blogszerűsége a wordpress mu nélkül?pl névre szóló kategóriákat csinálsz, melyek megjelenítését letiltod a főoldalon.

aztán egyéni templatekkel megcsinálod az egyéni blogot. de szerintem felesleges ilyesmire pocsékolni az időt. annyi blog van, csináljon mindenki sajátot! :smiley:a NextGen-t passzolom…

Köszi a gyors választ! :slight_smile: A második rész oks :slight_smile: menni fog, de az első kérdésemre a választ nem értem (kicsit fáradt avygok lehet). Szal a pagere hol tudok írni új bejegyzést? Nextgenre meg rájöttem útközben, de van másik kérdés helyette… melyik fórumplugint érdemes használni, ha az alapoldalba tökéletesen beágyazódó (lényeg, sidebar maradjon meg) kellene?Köszi előre is :slight_smile:

nem értem mit nem értesz.

van post, megírod, kész.

van page, megírod és kész.

ennyi.

galériát ugy tudsz, hogy csiálsz egy oldalt ahol a galeria id-je van, és kész.

de ezt meg csinalja magatol ha akarod.amugy minek szivatod magad, a mu direkt erre van

Szerintem ablint arra gondol, hogy egy vagy több kateghória postjai külön oldalon jöjennek be. Meg lehet csinálni, a sablonban kell külön oldal.php-t csinálni amiben csak azt a kategóriát kéred le, a főoldalról meg letiltod a megjelenést egy pluginnal. Török Zoli írt róla itt a fórumon.(ha jól értem amit szeretnél, külön felhasználóknak blog stb. egy drupal-al jobban járnál :wink: )

Aham ezaz körülbelül… azt a részt olvastam a fórumon, de körülményesnek tűnt kicsit… :slight_smile: köszi a válaszokat!Hát drupalt próbálgattam, de annak a sablonrendszere nem megy annyira mint a wordpressé nekem, ráadásul hamar el kellene készülnöm, meg gyakori designváltás van tervbevéve…Konkérétan arra goondoltam, hogy plö egy biográfia oldalon van több ember és rákattintva annak az illetőnek a saját maga által vezetett aloldala jönne be, amibe ő írhatna bejegyzéseket és azokat kommentálhatnák a többiek. Hmm nem tudom jobban körülírni. De semmiféleképpen sem saját blogot, csak saját hírfelületet kiválasztott felhasználóknak egy lap aloldalrára.

Elkezdtem a kategóriás dolgot megcsinálni. Megy is rendesen minden… A kérdés az lenne, hogy hogyan lehetne csak a hírek kategóriát megjeleníteni a kezdőlapon a kategóriák közül (oldalsávból) meg kivenni. Szóval, hogy a kategóriákban a híreken kívül minden kategória jelenjen meg.Magyarul nem szeretném egyenként letiltogatni az összes kategóriát a főoldalról, kóddal… egyszerűen ki szeretném kötni a WP-nek, hogy csak a hírek kategória jelenjen meg… ötlet, vagy plugin?[azért irogatok ide, mert kezdő vagyok és nem értek annyira ezekhez a dolgokhoz, és nem értem a fórumban eddig írtakat se nagyon… :frowning: ]

http://ryowebsite.com/?cat=11

Category visibility plugin

thx a segítséget. :slight_smile:

Sziasztok!

Teljesen új világba csöppentem, de azt hiszem, épp most készülök elsüllyedni benne…

Próbáltam átnézni, amit csak lehet (sajnos leginkább magyarul beszélek), de nem találtam választ néhány gondomra…


 • Több WP oldalon láttam, hogy a kezdőlap sok kicsi dobozkából áll. Ezt hol (és hogy?) lehet beállítani?
 • Azt hiszem, kapcsolódik az előzőhöz, de már ebben sem vagyok biztos: szerencsésen telepítettem néhány plugint. Be is állítottam… de hogy lehet elérni, hogy (pl. egy naptár esetén) az látszodjon is az oldalon? Pláne ott, ahol én szeretném… (pl. egy dobozban… vagy oldalt (az a sidebar, ugye???))
 • És a - jelenleg - legfontosab: az én gépemen be se jön az oldal, csak ha a teljes címet (…/index.php) írom be. Másik gépről elég a .hu-ig a cím, ott bejön. Mármint: a kezdőlap - mert azon bármire klikkelek: nem történik semmi! Hiába kattintok kategóriákra, nem hogy nem szűri - nem is változik semmi. Hiába “töröm meg” az oldalt (azzal a “more” utasítással), akkor a teteje látszik, de a teljes hírt nem érem el. Mi több: nem lehet commentálni, bár engedélyezve van. Mindenhol. Nem lehet szerkeszteni, csak az adminfelületről, de ott ha rákattintok az üzenet szerkesztésére, akkor bejön a címlap, és ott megint rá kell kattintani az “Edit”-re, ami ezzel a kis kitérővel már hajlandó a szerkesztésre. (Mindenféle formázási segítség nélkül - bár ez azt hiszem, az Ultraweb lelkén szárad.)  Egy fociegyesület oldalát kéne megalkossam, mert a html-t kinőttük. Minden segítségért nagyon hálás lennék.  Köszönettel:

  Mammy  Ui.: Mint említettem - Ultrawebre van feltöltve az oldal. A WP 2.1.3-et telepítettem, a “default” sablonnal.

Hát - annyi már kiderült, hogy a nem működő dolgok feltehetően az Ultraweb lelkén száradnak… ami baj, mert ez egy bejáratott cím már!

De megcsináltam az egészet “localhost”-ra és ott tökéletesen működik minden!Valakinek van esetleg tippje, hogy lehet az Ultrawebet "megszelidíteni? :slight_smile:Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Mammy

mammy: nem akarok beleoksokodni, de ha tényleg az ultraweb a ludas, akkor ne oda rakd fel, hanem az atw-re vagy az extrára, ahol működnek. az uw-remag rakj ki - kiírva lónagy betükkel az új címet - egy átírányítást, és majd átszoknak a népek az új címre. ez sztem egyszerűbb de ugyanolyan hatékony, mint uw “szelídíteni” :slight_smile: