Alap WP téma személyreszabása

Sziasztok!Ez az első hozzászólásom itt és nagyon tetszik a Word-Press rendszere. :slight_smile: Ahogy a téma címe is elárulja, egy picit személyre akarom szabni az alapértelmezett WP témát.(Erről lenne szó: http://wordpressthemesbase.com/view/103.html -a stílus demója). Itt van egy kép, ami talán segít a szemléltetésben:Az 1-es számnál jelölt címszöveget akarom lecserélni és feltételezem, hogy a “themes/header.” fájlban kell a következő blokkot módosítanom:

Code:

><?php bloginfo('name'); ?><?php bloginfo('description'); ?>--ez csak egy jelölés magamnak, hogy ezt is kell, de még nem volt rá időm. Remélem, hogy a helyes úton járok ezzel kapcsolatban és csak egy képhez kell hivatkozást írnom. Ezért kérek tőletek megerősítést.

Ami viszont rizikósabb azt a kettes számmal jelöltem. A "Pages" szöveget akarom átírni, illetve maga a "Pages" funkciót megduplázni. Részletezve:

Akarok például kettő blokkot létrehozni. Az egyik lenne "Pages" és tartalmazná azt, ami kell, ügyebár oldalakat, amik úgy jelennek meg, ahogy azt a "page" funkció szerint kell nekik. És ezek szerint lenne egy "Pages 2" is, ami szintén egy önálló blokkot alkotna a "Pages" alatt és szintén a "page" funkció alapján működne. Tehát a linkekre kattintva az oldalon belül jelenít meg oldalakat.

Namost én erre opciót sehol nem találtam a WordPress beállításain belül. Az ottani beállításoknál babrálhatok a funkciókkal, de csak egy blokkon belül, mivel azokat megduplázni nem tudom (?). Egy archívumom lehet csak, egy linkek, egy blogtár és egy kategóriák blokkom.

Ezen akarok változtatni és ehhez kérnék segítséget. Nem vagyok egy phpbb guru, fogalmam sincs, hogy miként valósíthatnám ezt meg.

Üdv,

1 - admin menü alapbeállítások (és úgy eleve nézz szét az adminban)

2 - miért nem a magyar verziót telepíted? abban magyar az alap sablon is! :stuck_out_tongue:


'psy' wrote on '2009-10-12:
Sziasztok!

Ez az első hozzászólásom itt és nagyon tetszik a Word-Press rendszere. :) Ahogy a téma címe is elárulja, egy picit személyre akarom szabni az alapértelmezett WP témát.(Erről lenne szó: http://wordpressthemesbase.com/view/103.html -a stílus demója). Itt
Még jobban fog tetszeni, nézz be az admim-megjelenés-widgetek

'zsilett' wrote on '2009-10-13:
Még jobban fog tetszeni, nézz be az admim-megjelenés-widgetek
Köszönöm! Tényleg, ezzel az oldalsávos pakolásos módszerrel meg jobban tetszik! :D

'mano' wrote on '2009-10-12:
2 - miért nem a magyar verziót telepíted? abban magyar az alap sablon is! :P
A mod nyelvétől függetlenül, nem találtam volna meg ezt a beállítást, furcsa, hogy nem szúrt szemet! Egyébként Magyar nyelvű van telepítve, de ez teljesen lényegtelen a problémát tekintve. :)

Még egyszer köszönöm a válaszokat! Wááááááhhhhhh

Hm, a Widget segítségével hozzáadtam több “Pages / Oldalak” tömböt is, de mindegyiknek ugyan az maradt a tartalma. Így szinte semmi nem változott csak megsokszorosítottam az “Pages / Oldalak” tömböt. Ráadásul az admin - OLDALAKban csak egy menüpont van a “Pages / Oldalak” tömb szerkesztésére. Hogyan tudnám megszabni azt, hogy mely word press oldalak jelenjenek a bizonyos tömbjeimben?

Az alapsablonról van szó, ha jól követem az eseményeket. Egy WP alapbeállítással.Olyan, hogy Pages / Oldalak tömbök, vagy Tömbök, ilyenre nem emlékszem.Olyan van, hogy Új oldal hozzáadása, Szerkesztés. Új oldalt nem a Widget-tel adunk hozzá, hanem új oldal hozzáadásával.Lehet, hogy én értem félre, és akkor nagyon elnézésedet kérem, de úgy tűnik, hogy nem teljesen tiszta a WP.Bizonyára ismered a receptes gyűjteményeket, amit gyűjteni kellett, amolyan egy kártyán egy recept. És vannak köztük elválasztó-kártyák: Előételek, Levesek, Sültek, Sütemények, stb…Olyan is van, hogy koktélreceptek gyűjteménye. Ott is egy kártyán egy koktél, az elválasztólapok lehetnek pl. Alkoholos, Nem alkoholos, stb.Külön dobozkákban tartjuk az Ételek receptjeit, külön dobozkában az Italok receptjeit.WP-re fordítva: egyik oldal: Ételek, másik oldal: Italok. Az elválasztó kartonok a Kategóriák. Maguk a receptek, egyenként: egy-egy bejegyzés.Azt az admin felületen beállíthatod, hogy mit lásson a honlapra tévedő először: A teljes gyűjteményt, a legfrissebben szerzett recepttel? Akkor lássa a főoldalt (ahol automatikusan a legfrissebb bejegyzést látják), és a menüpontokat: ÉTEL ITAL STB., valamint a Kategóriákat: ELŐÉTEL, LEVES, SÜLT, ALKOHOLOS KOKTÉL, NEMALKOHOLOS KOKTÉL, STB.De beállíthatod, hogy rögtön a második oldalad legyen a megjelenő, tehát, akkor rögtön az ITALOK-kal találkozik az olvasó.Remélem, nem voltam nagyon érthetetlen, és nem tartod sértőnek a magyarázatot. Ha ez a logika megvan, akkor az admin Beállítások résznél már az alapsablont is kellően meg tudod cifrázni. Aztán majd jön a vágy, a kinézet (design) megváltoztatására is… Az sem sokkal bonyolultabb. :slight_smile:

Köszönöm a részletes leírást. Ezek szerint én voltam pontatlan. A funkció, amit kerestem az az oldalak menüpontban a “Kivételek” volt, amit kitöltve az egyes oldalak azonosítóival, kivehetjük azok megjelenítését bizonyos “oldalak” Widgetekből.

Erre gondolsz? http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_pagesexclude