Sziasztok!
Meg szeretném tudni, hogy lehetséges-e az, hogy egy alap weboldalt ami egyébként egy CMS alapú oldal (csak egy egyedi, saját), megoldható-e hogy a könnyebb kezelés érdekében az adatokat összekössem a WordPress-szel, magyarul a MySQL-ben lévő adatokat a WordPress rendszeren keresztül szeretném megjeleníteni. Van-e rá megoldás és ha van mi az?
Előre is köszönöm,
Tibor
Kedves Tibor.
Nem teljesen értem, hogy mit szeretnél elérni:
- A jelenegi CMS-edet szeretnéd migrálni WordPress-be? Ez esetben az adatbázisodban levő adatokat a wordpress saját tábláiba kellene a megfelelő módon betöltened.
- Egy wordpress sablont szeretnél a saját cms-edre ráhúzni?
…Légy oly kedves kicsit próbáld meg másképp elmondani mit szeretnél
Köszönöm érdeklődésed kérdésem felé, a kérdésbe beleillesztettem azt a részt, hogy a “könnyebb kezelés érdekekében”, tehát a saját külalakom alá akarom a WP rendszert beizzítani.
Mármint az a kérdésed, hogy lehet-e egy dizájnt átültetni WP-re? lehet! 
62214 wrote:
Mármint az a kérdésed, hogy lehet-e egy dizájnt átültetni WP-re? lehet!
Gonosz... :P
Lehet, de ha a kérdés feltétele is csak így ment akkor val'szin'leg veszett nagy meló lenne a kérdezőnek.
Mindenesetre van válasz:
Varia 1. - Ha egy teljesen saját CMS-t használsz (ez jön le abból amit írtál) akkor szerintem értesz te a dologhoz.... ...és mivel vágod a témát nem fogsz megőrülni ha azt a megoldást választod inkább, hogy telepítesz egy WP-t, abban behívod a saját adataidat (házi CMS-nél nem lehet túl sok kapocs) és így, a WPre húzod rá a sablont ami az összes eddigi lépésed közül a legegyszerűbb lépés lesz.
De miért érzem úgy hogy nem ez van....?
Varia 2. - Ha egy másik elterjedtebb tartalomkezelőt használsz (Drupal, Joomla, stb) akkor "van esélyed". Fogsz ezzel kapcsolatban tartalmakat találni halomra a neten és itt a fórumon is. De ez nem lesz egyszerű tábla és bázis kezelési ismeretek nélkül.
Még mindig nem hiszem, hogy pontez volt a kérdés...
Varia 3. - Ha tényleg full saját gyártmányú CMSed van akkor val'szin'leg van rálátásod, hogy mennyire specifikusak lehetnek a témák a WP adatrendszere és struktúrája (legalapabb: oldalak/bejegyzések) okán, a css-ek, stb... Akkora meló a téma összes "rögzülő csavarja" alá odatenni egy "anyát" mint írni egy WP-t... Oké, nem lehetetlen, de a kérdésből nem az jött le, hogy neked ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
Van egy egyszerűbb is...
Varia 4. (TIPP!) - Szerintem el kellene kezdened használni egy WP-t. Az eredeti tartalmaidat archiváld le. Zárt le az írási lehetőségeket, mentsd ki a fő tartalmakat és tedd át a vadi új WP-dbe, a régi elemeket, HSzek, cikkek, linkeld át. A régi fejlécedbe tegyél egy elköltöztünk ide és ide linket szép nagyban! :) Fapados és kis túlzással pár óra alatt megvan.
ENJOY!