Al-oldal listázás + Kategória listázó widget + Kép elhelyezés probléma

Helló,Készül egy új WP oldal: http://www.baksagaspar.com/vip-proba/

De egy pár dolgon még mindig el vagyok akadva…Érdekelne hogy a WP-ben azt meg-e lehetne oldani hogy automatikusan listázza az egyik főoldal aloldalait, lehetőleg címmel és egy kis excerptel? Olyasmik vannak hogy Programok (fő), alatta Előadás, Rendszeres meditáció, Workshop stb.

Van ehhez valamilyen plug-in?Egy kategória listázó widgetet “Category posts” használok, ami szépen ki is listázza a megadott (itt a Hírek) kategóriát, de sajnos a formázás (bold, italic) elveszik, és a Tovább elemet is néha elfelejti, hanem egy meghatározott karakterszám után vágja meg a szöveget.

Van valami ajánlatotok ez hogy lehetne jól beállítani? Vagy egy hasonló funkciójú (de jobb) másik plugin?Továbbá, vannak feliratos képeim amik valamelyik oldalon furán jönnek ki (pl. a keretben nem középre vannak állítva), de valamelyik oldalakon ugyanilyen módon berakott képek jól jelennek meg. Mi lehet a probléma? Továbbá az IE és a Firefox teljesen másképp mutatják, ahol az IE-ben jó ott a Firefoxban nem, és fordítva…

IE rosz (fenti igazítás elcsúszva), FF jó: http://www.baksagaspar.com/vip-proba/

IE jó, FF rosz (a képek nincsenek középre igazítva a keretben): http://www.baksagaspar.com/vip-proba/alapitvany/Kösz előre is a segítséget


Quote:

Érdekelne hogy a WP-ben azt meg-e lehetne oldani hogy automatikusan listázza az egyik főoldal aloldalait, lehetőleg címmel és egy kis excerptel?

Listázás (címmel) igen, excerpt nem. Mivel olyan nincs a WP-ben, hogy multi-page view, azaz több Page/Oldalt nem lehet egy lapon mutatni, miként a posztokat - ezért nincs ilyen.

Quote:

ami szépen ki is listázza a megadott (itt a Hírek) kategóriát, de sajnos a formázás (bold, italic) elveszik, és a Tovább elemet is néha elfelejti

Merthogy az vidzsit biztosan az excerpt funkciót használja, és miként a "biblia" (Codex) mondja, az lecsupaszítja a szöveget, azaz kiszed mindenféle html-t belőle.

Képekre nézni nem volt érkezésem...

Értem… És pl. a menüpontokat meg lehetne úgy csinálni hogy egy főkategóriát (Programok) mutasson az összes al kategória (az egyes programok) kilistázásával? úgy akkor meg lehetne oldani a Programok főoldalon az összes kategorizált Post kilistázását gondolom.

Most összezavartál… az első hozzászólásodban a Programok Oldalként lett emlegetve. Oldalaknak nincs kategóriájuk.Akkor most post vagy Page? - nem mindegy, mert másképp kell csinálni.

Hát ha megéri (vagyis jobban automatizálható), akkor átalakíthatnám az Oldalakat Kategóriákká, benne az egyes konkrét programokat Postokká.

(copy/past-el persze).

De azt nem tudom így a Kategóriák hierarhiába rakhatóak-e, és a főmenübe lehetne-e őket így rakni?


'mindkil' wrote on '2010-04-10:De azt nem tudom így a Kategóriák hierarhiába rakhatóak-e,
Vezérlőpult -> Bejegyzések -> Kategóriák : "A kategóriákat - a címkékkel ellentétben - hierarchiába lehet rendezni. Lehet például egy Jazz kategória, az alatt pedig további két (vagy több) alkategória Bepop és Big Band néven. Ez a lehetőség teljesen opcionális, határt csak a fantázia szabhat."

...