Sziasztok!
Ãrnom kell egy plugint, ami plugin ugyan a wp része, de másik domainről fog futni. (a tárhely és a doc root ua).
Tehát, van egy valami.hu oldalam, ezen majd lesznek mindenfélék, és van egy masik.hu oldalam.
A masik.hu oldalon én egy egész másik témát akarok használni, mint ami be van állítva a valami.hu oldalra.
Na most, több gondom is lesz ezzel már látom, leginkább, ami a wp beépített URL függvényeit illeti, de ezt most hagyjuk, valószínűleg ezt a részét leprogramozom majd én, ez most nem fontos.
Ami a fontos, az az, hogy mindezt úgy csinálom, hogy a domain név alapján váltom a témát.
Tehát csinázok egy ilyet:
if (in_array($host, array('masik.hu'))) {
$themeDir = str_replace($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "wp-content/themes/", '', str_replace('\', '/', get_template_directory()));
if (defined('MFT_THEME') && MFT_THEME != $themeDir) {
switch_theme(MFT_THEME, MFT_THEME);
}
} else {
switch_theme('twentyeleven', 'twentyeleven');
}
Ez szép és jó, és működik is remekül.
Azonban, ugye arra nem számíthatok, hogy mindenki alapból a valami.hu oldalon a twentyeleven témát fogja választani, de még ha így is lenne, akkor is fennál a problémám.
Szeretném megtudni, mi is az aktuális téma, mi van beállítva a wordpressbe.
Nem gondoltam volna, hogy nagy ügy, nosza, keressünk valami wp api függvényt.
És persze ott is van: get_current_theme();
Persze rájöttem, hogy ez nem jó, hiszen, ha kapásból a masik.hu -ra megy, akkor mivel domain alapján már kiválasztottam, ezért sosem fogom tudni, a WP admin oldalán mi van beállítva.
És most jön a szopacs. Gondoltam, kinézem az adatbázisból, hát csak tárolva van a wp_options -ben.
És nem. Azaz igen, van egy olyan sor, hogy current_theme, az ici pici gond csak az, hogy ennek értéke: "Twenty Eleven"
Na most ebből a switch_theme -mel én a büdös életben nem fogom kiválasztani a twentyeleven témát.
Ez értelemszerűen nem működik:
Tehát az igazi kérdés:
Na de akkor, hogyan tudom meg adatbázisból, hogy mi az admin felületen beállított téma???