Aktív menü színei

Üdv mindenkinek!

Egy pár napja küzdök a problémával és végiggugliztam pár órát, de használható megoldást még nem találtam. Arról lenne szó, hogy egy menü háttérszíneit szeretném úgy beállítani, hogy amikor egy adott oldalt/kategória bejegyzéseit olvasom, a hozzá tartozó menüpont színei legyenek aktívak, tehát az alapértelmezettől eltérőek. Olvastam sok helyen, hogy elvileg nem lehet megcsinálni css-el, kell hozzá js, vagy php, ami nem is lenne nagy baj, de az eddig talált megoldásokat nem tudtam életre kelteni. Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy hogy kell ezt kivitelezni vagy van-e valakinek egy ilyen menüszerkezete amit használ/kipróbált/letesztelt és megosztaná-e velem, mert nem megy nekem ezt a megoldást létrehoznom.

Előre is köszönöm.

Üdv!

Én ezt úgy oldottam meg, hogy minden menüpontnál ellenőrzöm, hogy hol van épp az oldalon a látogató és, ha épp ott van, akkor az alapján kap egy CSS osztályt (a “current-cat”-ot a példában). Aztán az alapján a CSS-ből már lehet formázni akárhogy. Valahogy így:

Code:

• <a href="/menupont/" class=" current-cat ">Menüpont

• ...

Ez persze csak statikusan összerakott menüknél ilyen egyszerű, de gondolom valahogy hozzá lehetne applikálni a wp menüjéhez is valami hasonlót.

A menüt kézzel pakolom össze, szóval ez nekem tökéletes lenne, csak egyelőre nem megy. Úgy van a menü, hogy az egyik menüpont kategória, a másik oldal, és van olyan is ami egy konkrét bejegyzés, szóval szét kéne darabolnom, mert egy típusú menüponthoz, pl a bejegyzéshez elég lenne az is_single() && in_category( 'menupont' ) ellenőrzés, az oldalnál valami page ('menupont') stb. Csak nem tudom hogy kell megoldani helyesen, mert mert nem vagyok nagy php guru. Meg lehet oldani, hogy 1 menüponthoz csak egy konkrét legyen? Köszi.

Alapba ad a WordPress tudtommal currect css-t vagy valami más néven, de kap az éppen aktív menüpont.

Itt megtalálod az összes kondícionális tag-et (például az “is_page()”-t is): Conditional Tags

Itt pedig a PHP-s részhez szükséges dolgokat: PHP Operators

Ebből asszem csak a “Logical Operators” kell a különböző és/vagy feltételekhez. De amúgy nagyon jó példák vannak a linkelt Codex-es oldalon is, amiből már simán ki lehet indulni.

@syska: igen, a .current-cat-ot adja. De csak, ha kategória oldalon vagy, az ahhoz tartozó bejegyzések oldalán, meg pl a gyermek-oldalakon asszem már nem. Vagy valami ilyesmi miatt csináltam anno és is, ha jól rémlik… :slight_smile:

De igazából még az is lehet, most, hogy így belegondolok, hogy csak azért kellett, mert egy statikusan összerakott menü volt. Ahhoz meg ugye nem ad semmilyen class-t a WP :smiley:

'SneakySnail' wrote on '2011-11-03:

Itt megtalálod az összes kondícionális tag-et (például az "is_page()"-t is): Conditional Tags

....

Működik a megoldásod, nagyon szépen köszönöm.