Üdv mindenkinek!
Egy pár napja küzdök a problémával és végiggugliztam pár órát, de használható megoldást még nem találtam. Arról lenne szó, hogy egy menü háttérszíneit szeretném úgy beállítani, hogy amikor egy adott oldalt/kategória bejegyzéseit olvasom, a hozzá tartozó menüpont színei legyenek aktívak, tehát az alapértelmezettől eltérőek. Olvastam sok helyen, hogy elvileg nem lehet megcsinálni css-el, kell hozzá js, vagy php, ami nem is lenne nagy baj, de az eddig talált megoldásokat nem tudtam életre kelteni. Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy hogy kell ezt kivitelezni vagy van-e valakinek egy ilyen menüszerkezete amit használ/kipróbált/letesztelt és megosztaná-e velem, mert nem megy nekem ezt a megoldást létrehoznom.
Előre is köszönöm.
Üdv!
Én ezt úgy oldottam meg, hogy minden menüpontnál ellenőrzöm, hogy hol van épp az oldalon a látogató és, ha épp ott van, akkor az alapján kap egy CSS osztályt (a “current-cat”-ot a példában). Aztán az alapján a CSS-ből már lehet formázni akárhogy. Valahogy így:
- <a href="/menupont/" class=" current-cat ">Menüpont
...
Ez persze csak statikusan összerakott menüknél ilyen egyszerű, de gondolom valahogy hozzá lehetne applikálni a wp menüjéhez is valami hasonlót.
A menüt kézzel pakolom össze, szóval ez nekem tökéletes lenne, csak egyelőre nem megy. Úgy van a menü, hogy az egyik menüpont kategória, a másik oldal, és van olyan is ami egy konkrét bejegyzés, szóval szét kéne darabolnom, mert egy típusú menüponthoz, pl a bejegyzéshez elég lenne az is_single() && in_category( 'menupont' ) ellenőrzés, az oldalnál valami page ('menupont') stb. Csak nem tudom hogy kell megoldani helyesen, mert mert nem vagyok nagy php guru. Meg lehet oldani, hogy 1 menüponthoz csak egy konkrét legyen? Köszi.
Alapba ad a WordPress tudtommal currect css-t vagy valami más néven, de kap az éppen aktív menüpont.
Itt megtalálod az összes kondícionális tag-et (például az “is_page()”-t is): Conditional Tags
Itt pedig a PHP-s részhez szükséges dolgokat: PHP Operators
Ebből asszem csak a “Logical Operators” kell a különböző és/vagy feltételekhez. De amúgy nagyon jó példák vannak a linkelt Codex-es oldalon is, amiből már simán ki lehet indulni.
@syska: igen, a .current-cat-ot adja. De csak, ha kategória oldalon vagy, az ahhoz tartozó bejegyzések oldalán, meg pl a gyermek-oldalakon asszem már nem. Vagy valami ilyesmi miatt csináltam anno és is, ha jól rémlik…
De igazából még az is lehet, most, hogy így belegondolok, hogy csak azért kellett, mert egy statikusan összerakott menü volt. Ahhoz meg ugye nem ad semmilyen class-t a WP
Működik a megoldásod, nagyon szépen köszönöm.