Akadálymentesítés a WordPress segítségével

New Themes API introduced in WordPress 3.4. [font=Verdana, Arial, Tahoma, Calibri, Geneva, sans-serif:zkkkr3hg]A 3.4.1 már sajnos nem kompatibilis a theme switcher -rel. :([/font:zkkkr3hg]

Itt a megoldás a theme-swich -re 3.4 után, nehezen találtam rá, hátha másnak is segít

http://www.1stwebdesigner.com/css/quick-wordpress-theme-switcher-plugin/

Érdekes, hogy az APEH, ill. a kormányoldalakról lekerült ez a lehetőség.

lehet, hogy olvassák a fórumot bigsmile.gif

:slight_smile: Az lehetséges. Továbbfejlesztem picit ezt a gyengénlátó verziót, megosztom majd veletek.

Sziasztok!

Mostanára jutottam el oda, hogy sablont kellene váltanom. Pár oldallal feljebb már írtam az akadálymentesítésről néhány szót, épp ezért valami olyan sablont keresnék ami kielégíti az igényeimet. :slight_smile:

Egy ingyenes képernyőolvasót fordítunk pár barátommal, ami már évek óta a Wordpress motorját használja. Egy ideig használtuk az alap sablont, majd átálltunk egy másikra (ami angol). Ha nagyon akarnám lefordíthatnám, de annyira nem tetszik, beleírni meg nem nagyon szeretnék. Ahogy láttam csak a kódba lehet átírni a szövegeket, macerás lenne az egész

Az oldal itt érhető el: http://www.nvda.hu

A következőket szeretném ha tudná:

• Billentyűparancsok hozzárendelése linkekhez (azt hiszem az acceskey jó erre),
  • szín és betűméret választó
  • a menü és a tartalom jó tagolása (címsorokkal),
  • lehetőleg html5 szabványok használata,
  • valid kód.
  • És meglepő módon, nézzen ki jól!

Tudtok ilyet?

Ha nem, de valaki belevágna egy elkészítésébe, akkor szívesen segítek. Ha mással nem, a teszteléssel/ötleteléssel. Fizetni sajnos nem tudok/tudunk, de ez mindenképpen jó referencia lehet később.

Üdv: Áron

Sziasztok!

Az akdálymentesített téma elérhető valahol?

Köszi.

Ezt: [attachment=338:twentyeleven-akadalymentes.zip]

hogyan lehet letölteni???

Gyári sablon eléggé akadálymentes, én úgy érzem. :slight_smile:

csatoltam amit találtam

Az “akadálymentesítési törvények” nem tudása nem mentesít senkit sem a felelősség alól!

Egészen két héttel ezelőttig abban a hitben éltem, hogy a lehetőségeimhez mérten, akadálymentes weboldalakat gyártok. Törekedtem a WCAG AA szabványát elérni.

Rá kellett jönnöm, hogy közel sem. Soha nem csináltam fekete-sárga verziójú, sokak által akadálymentesnek hitt (VAKOK !!! és gyengénlátók) weboldalt. Teljesen felesleges, plusz munka, … pláne akkor, amivel sok helyen találkozom, hogy például egy felhívást (esemény, rendezvény …stb) képként töltenek fel még mindig, az általuk akadálymentesnek hitt weboldalra. Még egy pdf-et csak csak elolvasnak a vakok a képernyő olvasójukkal, de a fekete - sárga rendszer így is borul a gyengénlátók számára, mivel sem a kép sem a pdf nem fekete sárga verzióban készül el.

Mind 1 … ez csak egy kitekintés volt. Minden estre ezt a fekete sárga twentyeleven-akadalymentes dolgot szerintem el kellene végre felejteni.

Amiért most írok, és ezt eddig nem tudtam, az az, hogy ma Magyarországon kb. 60.000 ember siket -néma. Az ő nyelvük ügyebár pedig a jelnyelv. Ez a gyakorlatban ezt jelenti, hogy a magyarországi oktatásnak köszönthetően ezek az embertársaink gyakorlatilag funkcionális analfabéták. Bár olvasni azt tudnak, de azt amit elolvasnak nem értik.

Ezt, azt hiszem talán úgy lehet elképzelni, hogy mondjuk én alap szinte (nagyon alap) beszélek németül. A szöveget el tudom olvasni, de nagyon sok esetben a szövegkörnyezetben megjelenő különböző kifejezéseket, szakszavakat …stb már nem értem.

Tehát aki tényleg akadálymentes weboldalt akar létrehozni itthon, az betartja a wcag szabályokat (nem fekete sárga), és az egész weboldalt egy jelnyelvi tolmáccsal lefordíttatja.

Akinek ez tényleg fontos, az jelezze és ha kell segítek!

Nekem ezzel jól megy az akadalmyentesités bár kézzel kell beállítani a konfigot. Laci korábbi béta verziója és egy működő theme-switch modul, még jól jöhet másnak is.