Ajánlott bejegyzések

Sziasztok!

Nem vagyok nagy wp-s, sem php-s, és ennek a kérdésnek is próbáltam alaposan utánajárni, de arra, amire szükségem lenne, sajnos nem találtam megoldást.

Adott egy bejegyzés oldal, ahol a bejegyzés után kapcsolódó cikkeket szeretnék megjeleníteni. Ez eddig még nem jelentett problémát.

A gond ott kezdődik, hogy az aktuális bejegyzés kategóriáiban szereplő bejegyzéseket szeretném megjeleníteni azzal a feltétellel, hogy ezek közül csak egy általam meghatározott kategóriával, vagy címkével rendelkezők jelenjenek meg.

Pl. az Ökoház kategóriájú bejegyzéshez az összes olyan Ökoház bejegyzés jelenjen meg, ami rendelkezik a “Hirdetés” kategóriával.

Most így áll a dolog:

<code>$posts = get_posts('numberposts=10&category=' . get_the_category($id) .'+hirdetes');<br />
foreach($posts as $post)</code>
```<br />
<br />
<br />
de próbálkoztam már WP_Query-el is. A gond igazából ott van, hogy feltételt nem tudtam megfelelően meghatározni.<br />
<br />
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.

A lenyeg a ‘relation’ = ‘AND’ sor

$args = array (

‘post_type’ = ‘post’,

‘tax_query’ = array (

‘relation’ = ‘AND’,

array (

‘taxonomy’ =‘category’,

‘field’ = ‘slug’,

‘terms’ = array( okohaz, hirdetes )

)

)

);

$query = new WP_Query( $args );

illetve neha ez is jol johet:

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/has_term

Hasonló problémám lenne:

szeretném a postok (A) után megjeleníteni azokat a postokat (xB), mint ajánló, amelyek az eredeti (A) post cimkéivel rendelkezik.

hogy érthetőbb legyek:

• létrehoztam 10 alap post-ot, aminek egy egyedi mezőben megadtam egy értéket és mindegyik ilyen post-ot felcímkéztem egy kóddal t#(adott post ID) = pl. t#108
  • a single.php-ban egy feltétellel leválogatom, hogy a fenti egyedi mezővel rendelkezik-e és ha igen, akkor indítson egy loop-ot, amiben 9 post van, az adott cimkékkel rendelkező postok közül…

az if rész megvan…
<br />
ID, 'egyedicim', true) ) { ?><br />

```<br />
és a loop is:<br />

have_posts() ) : ?>
have_posts() ) : $the_query->the_post(); ?>
...

ez így minden szuper, persze annyiban, hogy minden esetben a t#108-as címkével ellátott bejegyzéseket nyitja meg, de nekem nem ez kell, hanem, hogy az (A) post címkéje legyen ott mindig. <br />
 <br />
találtam egy kódot, amivel kinyerhetem a címkét: <br />

<?php $posttags = get_the_tags();
foreach($posttags as $tag) { echo $tag->name . ' '; }
az echo $tag-&gt;name így már kiírja, hogy t#108... <strong>Na ezt hogyan tudom a new WP_Query-s részbe beilleszteni?</strong><br />
Persze lehet teljesen beteg a gondolat és az is lehet, hogy van ennél sokkal egyszerűbb megoldás, bmelyik érdekelne :)<br />
 <br />
előre is köszönöm....

a titkos megoldás:

<br />
name;'';	?><br />
<br />

```<br />
azért szeretek itt kérdezni, mert ilyenkor nagyobb az esélye, hogy megtalálom a megoldást :)