Admin felület - Megszakadt a kapcsolat

Van egy visszatérő problémám a wordpress admin felületén, ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.

A probléma a következő: Körülbelül két hete folyamatosan leáll az admin felület, nem tudok képeket feltölteni és bejegyzéseket sem tudok írni. Ilyenkor azt írja a wordpress, hogy “Megszakadt a kapcsolat. Az ismételt kapcsolódásig a mentés kikapcsolva. Ezt a bejegyzést - csak ebben az esetben - elmentjük a böngészőben.”

Korábban is volt ilyen gondom, de az csak percekig tartott, de ez a mostani napi 4-5 óráig is eltart. Korábban inkább az volt a jellemző, hogy az admin felület nagyon lassú, vagyis nem az hogy fél óra míg betölt, de lassabb mint korábban. Próbáltam javítani a helyzeten, és átszerkesztettem a wpconfig.pht-t, beletettem ezt

define( ‘WP_MAX_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’ );

így a lassúlás megszűnt, de ez a fentebb említett “Megszakadt a kapcsolat…” hibaüzenet továbbra is fenáll.

Mondanom sem kell, hogy ez így elviselhetetlen állapot, mert teljes mértékben zavarja a napi munkavégzést. A tárhely amin vagyok egy 5gb-os ssd tárhely, biztos van jobb is, de szerintem nem ez a gond, mert amikor ez a hibaüzenet van az admin felületen, akkor az oldal az ugyan úgy elérhető, pingdom-on 3 másodperc alatt van, pagespeed-en 90 körül, de a sok képes oldalak is 80-85.

Tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudnám megszűntetni az admin felület leállását?

Egyik ügyfelemnél ugyanilyen lassú admin probléma volt. Az oka a max_input_vars értéke volt. Az alapértelmezett 1000. Néha ez kevés, pl. egyik-másik sablon alapból 2500-3000 értéket akar a normális működéshez. Egyébként a szerveroldali korlátozások szokták okozni.

Megpróbálhatod, hogy kikapcsolod a bővítményeket, sablont alapértelmezettet állítasz be és játszol vele, hogy mikor jön vissza a belassulás (vannak iszonyat rosszul megírt, erőforrászabáló sablonok, bővítmények is).

Köszönöm a válaszod. Abban tudnál segíteni, hogy a max_input_vars értéket melyik fájlban kell beállítani?

Ha a tárhelyadmin php értékei között nem találsz állítási lehetőséget, php.ini, feltéve, hogy a tárhelyszolgáltató támogatja a custom php.ini futtatását. Ha az sem, akkor htaccess.

Érdekes jelenség ez. Firefoxban mint mondtam, megy az oldal, csak az admin nem, de abból is csak a bejegyzések és a médiatár ami nem megy, pluginokat lehet ki-be kapcsolgatni, meg a többi plugint is lehet állítgatni, elmenteni. Ezzel egyidőben a chrome-ban megy a bejegyzés is, a médiatár is, nem írja a bejegyzéseknél a piros szöveget (Megszakadt a kapcsolat. Az ismételt kapcsolódásig a mentés kikapcsolva. Ezt a bejegyzést – csak ebben az esetben – elmentjük a böngészőben.)

Mivel nem értek a php.ini-hez és se a tárhely admin se a programozóm nem elérhető most, nincs valami egyéb megoldás, amit tudnék alkalmazni?

Eltűnt a blogom ! Ezt írja ki … mit csináljak ??

Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során
Ez azt jelenti, hogy a wp-config.php fájlban megadott felhasználónév és jelszó nem megfelelő, vagy nem lehet a(z) localhost adatbázis-szerverrel kapcsolatot létesíteni, mert a tárhely-szolgáltató által üzemeltetett adatbázis-szerver üzemen kívül van.

A felhasználónév és a jelszó megfelelő?
A kiszolgáló neve helyesen lett megadva?
Üzemel az adatbázis-szerver?
Amennyiben bizonytalanok vagyunk abban, hogy mit jelentenek ezek a kifejezések, lépjünk kapcsolatba a tárhely-szolgáltatónkkal. Segítségért bármikor felkereshetjük a WordPress Támogatói Fórum oldalát.
<h1>Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során</h1>
adatok :

A new installation of WordPress 4.5.3 has been completed. The details of the installation are shown below:
Path : /home2/homeaffi/public_html/wp
URL : http://home-affiliate-<wbr />marketing-works.co.business/wp
Admin URL : http://home-affiliate-<wbr />marketing-works.co.business/<wbr />wp/wp-admin/
Admin Username : workmate
Admin Password : ********
Admin Email: admin@home-affiliate-<wbr />marketing-works.co.business
MySQL Database : homeaffi_wp841
MySQL DB User : homeaffi_wp841
MySQL DB Host : localhost
MySQL DB Password : ********
Update Notification : Enabled
Auto Upgrade : Enabled
Automated Backups : Disabled
Time of Installation : August 17, 2016, 9:00 pm

If you wish to unsubscribe from such emails, go to your Control Panel -> Softaculous -> Email Settings

Ez most elérhető: home-affiliate-marketing-works.co.business/wp/wp-admin/

Lehet átmeneti hiba a tárhelyszolgáltatónál (adatbázis). Ha gyakran jelentkezik vagy túl hosszú ideig jelentkezik, akkor lehet, hogy haldoklik az adatbázis szerver vagy gyenge a szolgáltatás.